Maminky žijící v Norsku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
5.9.15 12:10

Zajímají mě spíš názory maminek které se tam odstěhovali se starším dítětem a žijí tam. Názory lidí co tam nežijí a nemají zkušenosti jsou stále jen názory a informace z druhé ruky. Potřebuji názor aktuální. Děkuji za pochopení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24647
5.9.15 12:47

@VercaS1

Presne, pokud se člověk chová normálne slušne, nehrozí nebezpeci.Je pravda, že pokud se stane, že dite odeberou, špatne se získává nazpět. Norsko není v EU a nepodepsalo Haagskou konvencí. A proc se budeš učit norsky, když možná budeš bydlet ve Svedsku?
Já se o to kdysi také pokoušela se švédštinou v Praze, ale nemělo to smysl. Hlavne si kup cesko-norsky/Norsko - český slovník, anebo čs.-sv./sv - čs. Podle toho, kde budete bydlet. A ze není jedničkařka? Tak s tim si vůbec nelam hlavu! Počty ji vzdycky vysvětlís, zbytek je praci učitelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24647
5.9.15 12:52

@VercaS1

Omlouvám se, za me aktuální ze Švédska, a držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.9.15 14:42

Ještě uvidím kde nakonec zakotvíme, zda Švédsko nebo Norsko a dle toho se budu učit i jazyk. Proč nevyužit bydlení Švédska když je to jen hodinu do práce a z mé strany by to bylo přiblížení veliké :D Ale nejdříve to může býti za půl roku. Mám tady ještě povinnosti od kterých nemůžu jen tak odejít. Určitě bych si koupila slovník pro samouky a už jsem koukala že i v Brně se tento jazyk vyučuje, tak bych si pár lekcí na pochytnutí zaplatila. Doufám že my to půjde lépe jak s němčinou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.9.15 14:43

@stock jsem ráda i za názor ze Švédska :) Aspoň budu víc uvažovat o tom kde zakotvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24647
5.9.15 15:01

@VercaS1

No, ta hranice mezi Norskem a Švédskem je 1630 km dlouha. Tak mas z ceho vybirat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.9.15 15:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
5.9.15 22:07

Trošku ot. Ale to jde jen tak někam přijít, bydlet tam a pracovat v jiném státě? Já myslela, že povolení k pobytu, školu, sociálku, doktora atd získáš na základě zaměstnání nebo zaměstnání manžela. :think: A opravdu mě to zajímá, není to rýpání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.9.15 05:23

@Knofletka Ano, na základě zaměstnání se získá povolení k pobytu. A to my máme. Manžel tam již pracuje a já si po mateřské také něco najdu, tam kde zakotvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
6.9.15 07:27

@VercaS1 Já se ptala proto, že píšeš, že byste bydleli ve Švédsku, a manžel pracoval v Norsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.16 20:10

Obnovuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.16 23:25

Take by mě zajímalo jak tam ta výchova vlastně funguje :-) totiž spolužák-lékař s manželkou právničkou dostali bezva nabídku v Norsku a tak tam pracovali asi 8 let než se jim narodili 2 děti. Ted je dětem 3 a 5 let jsou zpátky v ČR. a ja je včera potkala i s mým synem v restauraci…děti si tam hráli a dělali pochopitelně děsný bordel…2× na nás vlítla servírka a sprdla je… mě to bylo hrozně trapný, omlouvala jsem se, synovi nadávala a manželka toho spolužáka seděla usmívala..jakoby se jí to netýkalo..jakoby ty děti nebyly ani její…za celý večer na ně opravdu nezvyšila hlas, jen samá pusinka, miláček…mě to potešilo protože oni zlobili stejně jak muj kluk a já jsem z něj strašně na nervy a obden je sekec mazec…tak si říkám třeba v tom norsku všechny děti takto zlobí a vyrostou z toho??

• Citovat
  • Upravit
16923
4.1.18 17:59

Ahoj,

prosím jste tady někdo z Norska? Potřebovala bych radu, možná i víc rad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24647
4.1.18 20:15
@chs.jasmin píše:
Ahoj,prosím jste tady někdo z Norska? Potřebovala bych radu, možná i víc rad :mrgreen:

Chystáš se tam? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20782
5.1.18 11:36

Dobrý den,

jen připomínám, že tady existují i soukromé skupiny. Zkuste se připojit třeba do té s názven Maminky v zahraničí nebo založte novou přímo pro maminky z Norska.

Budete tak mít možnost v soukromí diskutovat ve více přehledných vláknech, používat nástěnku apod. :)

Přeji pěkný den!
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová