Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pár jich mám, jednu „látkovou“ http://www.fler.cz/…lenka-973828 podobnej typ a dvě plastový asi tak 4 ml na šířku a hrozně ohebný… ale ty nejspíš zmizely v propadlišti dějin… moc často je bohužel nenosím, sestra je používá(látkové) když se odličuje, nebo prostě dělá něco na obličeji aby od toho nebyly vlasy a já když mi padaj vlasy do očí… navíc kdykoli je trochu slunko nosím sluneční brýle, tak je i často používám na „čelenkovou“ fci a vadí mi čelenky zároveň s nima…
Zrovna teď mám čelenku mé dcerky. Má super barvy a mašli-retro. Přemýšlím, zda si ji vzít i ven, ale je pravda, že moc lidí s čelenkami nevídám ![]()
Klasické nosím na splihlý vlasy, abych schovala ulízanou ofinu, nebo při práci, aby nepadaly do očí. Ven moc ne. Látková mi sjíždí při hýbání hlavou
![]()
Nosim celenky vetsinou doma, protoze si nemyslim, ze mi slusej a pri delsim noseni me tlaci za usima (nosim bryle). Nosim plastovy, protoze mi jiny nedrzej - holky, jak pripevnujete latkovy celenky zespoda k vlasum, aby nepadaly? Me se vzdycky hned „svlikne“ jakoby zespoda hlavy. Proste nedrzi. Latkova jeste tak pet minut, ale takova ta gumickova snad ani minutu. A pritom ta je dobra, nezavazi za usima a vypada dobre. Ale nedrzi ![]()
Občas nosím, z funkčních důvodů, ale bohužel v nich nevydržím dlouho, tlačí mě pak za ušima, až mě někdy rozbolí hlava (mám velkou hlavu
). Látkové nebo gumičkové (prostě ty svázané kolem dokola) mi nedrží, mám jemné rovné vlasy, takže za chvíli odjedou pryč.
Nosím hlavně při cvičení, líčení, odličování, ale i normálně na ven. Mám plastové, uzoučké.
Dřív jsem nosila, teď už ne. Bolí mě z nich hlava. Ale celenky se mi líbí.
Tak to by mě právě zajímalo, které nosíte, že vás z nich bolí hlava. Já právě proto přešla na látkové. Přichycuju pinetkou.
Nosím na doma, když něco dělám, aby mi nepadaly vlasy do očí. Když ji nemůžu najít, tak si narazím kšiltovku kšiltem dozadu ![]()
@Frogie píše:
Tak to by mě právě zajímalo, které nosíte, že vás z nich bolí hlava. Já právě proto přešla na látkové. Přichycuju pinetkou.
Takové ty klasické oblouky, ze všech možných materiálů (mám kovové- jakoby silnější drát, zdobený, plastové s látkovým potahem apod.). Na vyzkoušení mě nijak netlačí, ale když je mám celý den v práci na hlavě, tak už je mi to v oblasti za ušima nepříjmené a často mě až rozbolí hlava. Látkové mě osobně právě nedrží, musela bych je asi připíchnut po celém obvodu
. Věřím, že dobře drží na vlnitých vlasech, kde jim ty vlny nedovolí moc sklouzávat, ale pokud se dají na úplně hladké rovné vlasy, tak je problém, pořád pak cítím, jak mi to ukluzuje nahoře i dole za krkem…
Mně se to na dospělých nelíbí, pochopím čelenku ( látkovou ), když daná osoba cvičí, ale jinak ne, čelenky jsou pro děti… ![]()
@Makikki To mě nikdy nenapadlo spojovat čelenku s dětstvím, ani si nemyslím, že by to tak bylo, ale tvůj názor samozřejmě respektuji. Já bych se asi zas kolikrát rozpakovala tu čelenku dát dítěti, jednak aby to netlačilo, jednak proto, že málokdy vidím holčičku s upravenými vlasy, pokud má čelenku (tedy déle jak 10 minut
), většinou jim to všelijak klouže, xkrát si to sami přendávají, takže jsou ve výsledku rozcuchané jak rozáry (neříkám vždy, aby mě někdo nenapadal
). Jsem jen ochotná připustit, že čelenka je obvykle proprieta patřící k mladšímu věku, nikoli k dětství, ale i to může pokulhávat, záleží i na zvoleném kusu, viděla jsem i úhledně upravené stařenky s nenápadnou čelenkou a nijak mě to nepobuřovalo, naopak, aspoň změna proti obvyklému seniorskému „květáku“ na hlavě
.
Ahoj, neni mi sice uz davno dvacet, ale jeste ani 40, nosim celenky. Vlastne spise barevne gumicky, ktere mi doupravi a ozvlastni uces. Rozpustene to nemuzu nosit, bo mam takove pro me hloupe vlasy… zrovna tuto mam ted na hlave…