Jít do třetího dítěte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.4.15 14:03

Jít do třetího dítěte?

Ahoj, ja se spis tak nejak potrebuju vypsat a pokud budete nektera v podobne situaci tak mi treba „poradite“. Mam 2 deticky a uvazuji nad tim, zda jit do tretiho. Nejmladsimu je rok a starsi budou 4. Nemyslim si ze by jsme meli nejake existencni problemy ste trema detma nebo neco podobneho, spis mam strach z toho jestli bych to zvladla mit je takhle za sebou. Ja bych na jednu stranu moc chtela ale drzim se dal, protoze se bojim toho, ze nebudu vedet kam driv skocit. Jednoduse o sobe moc pochybuju :). Jaky je to mit tri prcky???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32877
2.4.15 14:09

Asi záleží jak moc to chceš. Pokud moc, tak do toho půjdeš a nějak už se to vyvrbí.
Mám dvě kamarádky které čekají třetí dítě, taky docela brzo po sobě, prostě protože chtějí a doufají že to zvládnou. Osobně plánuju třetí, ale až za delší dobu. Vím, že ty dvě mi daly zabrat a třetí bych už nezvládla (nebo zvládla, ale ne s úsměvem na rtech, ale pěkně v depce, a to riskovat nebudu).Osobně když hlídám tři malé děti, tak to nějak nedávám, mám pocit že mi chybí další pár rukou a očí. Takže já to prubnu později, až tyhle věci nebudou u těch starších tolik potřeba.
Záleží i jestli bys měla pomoc, zda chodí starší do školky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
2.4.15 14:09

Ja sice mam jen jednoho, ale tokovyhle dotazy moc nechápu. Kazden je jinej. Kazdej to zvlada jinak. Nekdo lip, nekdo hur. A zalezi jen a jen na tobe. Pokud chces, nevidela bych v tom problem. Problem bych videla v tom, kdyby treba přítel chtel a ty jen kvuli nemu o tom premyslela…to by pak uz asi nebylo moc ok..musis chtit sama, ale jak rikam. Pokovad sama chces (pises, ze bys moc chtela), tak si myslim, ze neni zadny problem a myslim, ze to i krasne zvladnes, když sama chces ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.15 14:11

Zatím mam teda dva prcky, ale taky se chystam mit tri… jen teda chci pockat az budou mladsimu alespon zase ty tri roky, aby byl trochu samostatnejsi. Jen co vim a vidim u kamaradky, tak tri deti jsou a budou vzdy narocnejsi nez dve :-) kor takhle malinky. Ale ja jsem pro ne rozhodnuta, ze pokud priroda dovoli tri prcky chci :-)

• Citovat
  • Upravit
3739
2.4.15 14:18
@Anonymní píše:
Ahoj, ja se spis tak nejak potrebuju vypsat a pokud budete nektera v podobne situaci tak mi treba „poradite“. Mam 2 deticky a uvazuji nad tim, zda jit do tretiho. Nejmladsimu je rok a starsi budou 4. Nemyslim si ze by jsme meli nejake existencni problemy ste trema detma nebo neco podobneho, spis mam strach z toho jestli bych to zvladla mit je takhle za sebou. Ja bych na jednu stranu moc chtela ale drzim se dal, protoze se bojim toho, ze nebudu vedet kam driv skocit. Jednoduse o sobe moc pochybuju :). Jaky je to mit tri prcky???

Já mám n4, 10 let,6 let, 3 roky a 1 rok. Poslední přišel, když malé byly dva a půl. A zvládá se to podle mne v poho. Jen jsem malou naučila, aby se do porodu uměla obléknout sama a najíst a byla bez plín. Vše zvládla. Podle mě, čím víc dětí, tím je to jednodušší a hlavně lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
2.4.15 14:41
@moje prdelky píše:
Já mám n4, 10 let,6 let, 3 roky a 1 rok. Poslední přišel, když malé byly dva a půl. A zvládá se to podle mne v poho. Jen jsem malou naučila, aby se do porodu uměla obléknout sama a najíst a byla bez plín. Vše zvládla. Podle mě, čím víc dětí, tím je to jednodušší a hlavně lepší.

souhlasím :-) mám 26měs. 6let a 9l. Ted jdem do čtvrtého ale posledního. Rozhodně bych to neměnila pokud moc chceš proč né :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
2.4.15 14:47

Tak u nás je trochu jiný problém. Já chci děti tři, ale manžel nechce, že dvě stačí. Mslím si, že tři děti jsou náročné, ale v dospělosti to bude lepší, chtěla jsem velkou rodinu. Nevím jak přesvědčit manžela, říká, že je to pak finančně náročné, hlavně když chceme stavět dům. Tak nevím, jak se rozhodnout. Myslím si, že pokud třeti dítě, tak rozdíl bych těla aspoň 2,5 roku, aby Anička byla samostatnější. Teď má rok, tak mám cca půl roku na přesvědčení manžela na 3 dítě :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25117
2.4.15 15:00

My čekáme třetí, tak zatím neřeknu, ale strašně jsem 3 děti chtěla. A i když jsem to těhotenství trochu rozdýchávala - povedlo se napoprvé a byly pochyby, tak vím, že kdybych třetí nečekala, tak toho budu litovat a měla bych to pořád v hlavě. A to budu mít na paměti až z dětí budu padat na hubu :mrgreen:
Teď se těším, ale nevím proč, mám větší strach, aby bylo miminko v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
2.4.15 15:09

@moje prdelky :pankac: :potlesk:
@kikoška85 Jdete do čtvrtého? To je super :palec: Já mám tři, příležitostně čtyři a taky bych neměnila, je to tedy někdy pěkný šrumec, ale neměnila bych :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.4.15 15:13

@LenďuleB já bych chtěla ještě pátý, ale manžel se sekl a nechce. Tak mám asi smůlu. Někdy to je samozřejmě na hlavu, ale to je všechno v životě, ale převažuje to hezké a neměnila bych nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.15 15:20

Ve 20-ti jsem si coby jedinacek prala velkou rodinu. Vdala jsem se, rychle po sobe prisly 2 deti - 13 mesicu od sebe. To bylo hodne narocne obdobi. Ve 30-ti jsem se nechtela smirit s tim, ze uz dalsi mit nebudu, podarily se nam jeste 2. Bohuzel manzelstvi to nezachranilo. Ted mam s pritelem 1a1/4 rocniho prcka. Velka rodina nema chybu. Ve 20-ti me fakt nenapadlo, ze se dopracuju k 5-ti detem, ale zivot vas kolikrat prekvapi…ve vsech smerech. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
2.4.15 18:11

Jestli to dítě hodně chceš, jdi do toho. Zvládnout se to určitě dá, jen to chce si udělat v tom systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.15 14:06

Řeším hodně podobný problém jako zakladatelka. Máme 2 děti 3,5 roku a rok, třetí dítě jsme vždycky chtěli, ale mladší dítě je poměrně náročné, tak jsme to odpískali, že bude mimčo později, ale mám pocit, že jak nastoupím do práce, tak už se mi nebude chtít zpátky k plínám. Navíc nejsme nejmladší, mít dítě za 4-5 let, což byl původní plán, znamená mít dítě kolem 40 a to mi přijde pozdě.
Navíc bydlíme ve 2+1, což rozhodně není ideální, ale do 4-5 let bude 5+1, tak to je jen dočasné.
Poslední týden do nás první cpe, že chce ještě jedno miminko, což je jedno, předtím chtěl dinosaura a ještě předtím slona :lol:, ale mně tak díky tomu dochází, že nejsem smířená s tím, že bych už neprožila ani jedno miminkovské období. Jako výhodu vidím, že teď všechno na mimčo máme, jsme zařízení, tak by to určitě nějak šlo. Na druhou stranu představa, že mimino bude ještě horší než druhé dítě, mě dost děsí. No a pak ten prostor. Přiznávám, že to mě odrazuje nejvíc, neumím si to představit, jak bychom se složili.
Máte někdo zkušenost? Beru všechny názory. Potřebuju rozumný nadhled, abych si to srovnala v hlavě. Třeba se jen zbytečně bojím nebo naopak si to představuju příliš snadné.

• Citovat
  • Upravit
11117
30.8.15 14:10

Ve 2+1 bych mela dost zasadni problem s dvema detma, natoz se trema…
vem si, ze starsi pujde za 2,5 roku do skoly, bude potrebovat pracovni misto, vlastni prostor. pokud neni bydleni jinak resitelne, tak bych to odpiskala uz kvuli tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.8.15 14:15
@Anonymní píše: Řeším hodně podobný problém jako zakladatelka. Máme 2 děti 3,5 roku a rok, třetí dítě jsme vždycky chtěli, ale mladší dítě je poměrně náročné, tak jsme to odpískali, že bude mimčo později, ale mám pocit, že jak nastoupím do práce, tak už se mi nebude chtít zpátky k plínám. Navíc nejsme nejmladší, mít dítě za 4-5 let, což byl původní plán, znamená mít dítě kolem 40 a to mi přijde pozdě.
Navíc bydlíme ve 2+1, což rozhodně není ideální, ale do 4-5 let bude 5+1, tak to je jen dočasné.
Poslední týden do nás první cpe, že chce ještě jedno miminko, což je jedno, předtím chtěl dinosaura a ještě předtím slona :lol:, ale mně tak díky tomu dochází, že nejsem smířená s tím, že bych už neprožila ani jedno miminkovské období. Jako výhodu vidím, že teď všechno na mimčo máme, jsme zařízení, tak by to určitě nějak šlo. Na druhou stranu představa, že mimino bude ještě horší než druhé dítě, mě dost děsí. No a pak ten prostor. Přiznávám, že to mě odrazuje nejvíc, neumím si to představit, jak bychom se složili.
Máte někdo zkušenost? Beru všechny názory. Potřebuju rozumný nadhled, abych si to srovnala v hlavě. Třeba se jen zbytečně bojím nebo naopak si to představuju příliš snadné.

Ona to ani tak není potřeba doplnit rodinu o dalšího člena, jako ukojit svou touhu po miminku. Jenže to miminkovské období se přežene rychlostí blesku - zůstane dítě, které bude až do smrti potřebovat tvoji starost, tvoji lásku, tvoji péči. Vyroste jako ty dvě starší a v tom vašem maličkém bytě to bude spíš bojiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová