Jít do třetího dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alli_li
30.8.15 14:22

Tak ono zalezi jak to 2+1 je veliky, taky zijeme ve 2+1, ale mame k dispozici cca 120m2 (vc.cca 30m2 terasy, kde travime defacto cele jaro/leto/teply podzim).

Taky me obcas napadly myslenky na 3 ditko, ale uz jsem davno v praci (budu uz rok) a uz si nedovedu predstavit se vratit zpatky na zacatek, je hezke to miminko, ale pri predstave neprospanych noci, plenek, vecneho kojeni/krmeni me bere hruza:-D
A druha vec jsou finance, vim ze 3ti bychom „uzivily“ ale deti by si nemohly doprat takovy standart co maji treba ted, ono se to nezda a plno holek rekne, ze dalsi dite moc financi nestoji, ale za me se teda sakra pletou, protoze kazde dalsi dite stoji mesicne dobrych 3-4tis.
Ja se teda spokojila s tim, ze budu mit jen 2. Pravda, ze kolem me jsou ted vsechny kamaradky tehotne, takze obcas povzdychnu, ale hned si uvedmim realitu a vratim se zpatky na zem.

PS. Abych ukojila svuj matersky pud pracuji v mini skolce s detmi ve veku 1,5 roku :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.15 14:25

Mam tri deti. Skoro pet, skoro tri a rok a pul. Bydlime v 1+1 a problem s prostorem rozhodne nemame. Zpetne bych do toho sla znovu, i s temi malymi vekovymi rozestupy a pro vetsinu asi malym bytem. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.15 14:28

@Ali-Ali ono to není úplně 2+1, máme tu ještě jednu místnost, která není úplně plnohodnotná, ale v případě potřeby by se z ní dal udělat malý a provizorní obýváček. Což by se v případě 3. dítěte stalo. Starší děti by měly svůj pokoj a mimino by zatím sídlilo s námi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.15 14:30

@hanka.br. neboj, o tom že mimino vyroste, vím dost dobře a docela s tím počítám, mimi období nepatří mezi moje nejoblíbenější, kdyby bylo na mně, tak bych brala dítě tak 18 měsíců a výš, ale to dost dobře nejde, takže další mimino. Navíc teď mám batole, tak nemůžu psát, že už neprožiju batolecí období, protože jsem v něm, stejně jako u školkáka… Asi jsem to špatně napsala, prostě cítím, že naše rodina není úplná, něco nám ještě chybí. Přibližně od 20 let vím, že chci víc než 2 děti. Chtěla jsem aspoň 5, ale finančně na to nemáme, 3 bychom měli zvládat snad bez problémů.
A byt to není maličký, je to velký dům, akorát špatně dispozičně řešený.

• Citovat
  • Upravit
15419
30.8.15 14:33
@Anonymní píše:
Mam tri deti. Skoro pet, skoro tri a rok a pul. Bydlime v 1+1 a problem s prostorem rozhodne nemame. Zpetne bych do toho sla znovu, i s temi malymi vekovymi rozestupy a pro vetsinu asi malym bytem. ;)

Tak to si skoro neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.8.15 14:33
@Anonymní píše:
@hanka.br. neboj, o tom že mimino vyroste, vím dost dobře a docela s tím počítám, mimi období nepatří mezi moje nejoblíbenější, kdyby bylo na mně, tak bych brala dítě tak 18 měsíců a výš, ale to dost dobře nejde, takže další mimino. Navíc teď mám batole, tak nemůžu psát, že už neprožiju batolecí období, protože jsem v něm, stejně jako u školkáka… Asi jsem to špatně napsala, prostě cítím, že naše rodina není úplná, něco nám ještě chybí. Přibližně od 20 let vím, že chci víc než 2 děti. Chtěla jsem aspoň 5, ale finančně na to nemáme, 3 bychom měli zvládat snad bez problémů.
A byt to není maličký, je to velký dům, akorát špatně dispozičně řešený.

Tak nevím, co řešíš. Špatně řešený velký dům se dá jistě uspořádat lépe, finančně tři děti zaopatříte, jistě i v budoucnu, chceš více dětí než dvě a tím jsi si jistá, nad čím tedy váháš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
30.8.15 14:34

Anonymní známí takhle bydlí. Mají byt 2kk upravený na 3kk rozdělením většího pokoje. Děti mají 3 a čekají plánovaně další. Takže zvládnout se to určitě dá a pokud je plánované větší bydlení, tak nevidím problém ;) S malými dětmi se to určitě zvládnout dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.8.15 14:44
@Ali-Ali píše:
Ve 2+1 bych mela dost zasadni problem s dvema detma, natoz se trema…
vem si, ze starsi pujde za 2,5 roku do skoly, bude potrebovat pracovni misto, vlastni prostor. pokud neni bydleni jinak resitelne, tak bych to odpiskala uz kvuli tomu.

Souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.8.15 14:44

Hele, mrněti je teprve rok, tak zkuste ještě chvilku počkat a uvidíš, jestli tak z apůl roku, rok změníš názor :) Pokud ne, tak je to jasné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
30.8.15 16:03

Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod… co hledáte vy? ;) odpovězte si na tu otázku a hned víte, na čem jste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.15 18:17

@serpent způsob ;) Kdybych nechtěla, tak o tom ani neuvažuju. Hledám důvody proč to nejde, ale nenacházím, protože nejsou. Je pravda, že první 2 roky budeme mít lehce těžší podmínky, ale pokud se chlap hecne, tak by jedna místnost navíc mohla být hotová za rok, čímž by bylo po problému, protože do ložnice 6×5 metrů se vejdeme klidně v 5 lidech :mrgreen: A pokud ne, tak pokoj děti budou mít ze současné ložnice (obráceně to z více důvodů nejde).
Více méně jsem rozhodutá, že ano. Teď dořešit detaily, jako kdy se začneme snažit a jaký minimální rozdíl budeme mít mezi mladšími 2 dětmi :mrgreen: Obě děti jsou na první pokus…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.15 18:21

@Amys třetí dítě chceme dlouhodobě, ale teprve poslední týdny jsem schopná uvažovat o třetím dřív než dvě první odejdou na intr…
A stejně dřív než za půl roku se snažit nezačneme, rozdíl pod 2 roky nechci ani za nic. Minimum je 2,5 roku.

• Citovat
  • Upravit
617
30.8.15 18:57
@Anonymní píše:
@serpent způsob ;) Kdybych nechtěla, tak o tom ani neuvažuju. Hledám důvody proč to nejde, ale nenacházím, protože nejsou. Je pravda, že první 2 roky budeme mít lehce těžší podmínky, ale pokud se chlap hecne, tak by jedna místnost navíc mohla být hotová za rok, čímž by bylo po problému, protože do ložnice 6×5 metrů se vejdeme klidně v 5 lidech :mrgreen: A pokud ne, tak pokoj děti budou mít ze současné ložnice (obráceně to z více důvodů nejde).
Více méně jsem rozhodutá, že ano. Teď dořešit detaily, jako kdy se začneme snažit a jaký minimální rozdíl budeme mít mezi mladšími 2 dětmi :mrgreen: Obě děti jsou na první pokus…

Tak pokud máte minimálně půl roku do snažení, to je spousta času jak předělat ložnici… navíc se u toho architektonicky vyřádíte (mě by to bavilo moc moc :D, dětem se nějaké bojové ležení bude taky zamlouvat, kor když bude mít podobu, kde na ně nikdo neuvidí a budou tam moct dělat bordel :mrgreen:… nebo si uděláte bunkr vy s manželem, abyte měli kam zdrhnout :P ) Navíc když budete mít děti blízko sebe (než ten intr), vyhrají si asi lépe, takhle by byl jeden benjamínek, mohlo by to dělat potíže se staršími dětmi (není pravidlo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.15 12:44
@Anonymní píše:
Mam tri deti. Skoro pet, skoro tri a rok a pul. Bydlime v 1+1 a problem s prostorem rozhodne nemame. Zpetne bych do toho sla znovu, i s temi malymi vekovymi rozestupy a pro vetsinu asi malym bytem. ;)

A jak to bylo s miminkem a nočním usínáním? Máme 2kk a teď bude miminko a nějak nevím jak to udělat. Dcera má pokoj z bývalé ložnice a my obývák :think: (anonym1, ještě nikdo neví mé těhu) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.15 13:14
@Anonymní píše:
A jak to bylo s miminkem a nočním usínáním? Máme 2kk a teď bude miminko a nějak nevím jak to udělat. Dcera má pokoj z bývalé ložnice a my obývák :think: (anonym1, ještě nikdo neví mé těhu) :kytka:

Kolik máte dětí? Teď druhé? My máme 2 děti a fungujeme tak, že první dávám spát mimino a pak jde starší. Pokud bude 3., tak to bude stejné s tím rozdílem, že první půjde mimino do ložnice, batole do svého pokoje a pak k němu předškolák. Máme 2+1. Jako druká varianta je, že jsme mimino uspali jinde a pak přendali, pokud byl krizový den. Jako mimino byl extrémně náročný, ale teď se to pomalu lepší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová