Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
A co noční kojení? Bojím se aby mimčo nebudilo starší když s ní bude v pokoji…zároveň kdyby spalo mimčo s námi v obýváku tak zase aby mimčo nerušila telkaAnonym1
My spíme dodnes všichni v ložnici a nijak se nerušíme. Mladší má pořád v noci nebo časně ráno mlíko a starší spí a nebudí ho to. Dokonce jsme zmákli hodinové řvaní, kdy jsem byla vzhůru jen já a mimino, chlap a první spali.
S prvním jsme jednu dobu měli 1+1 a taky dobrý. Zvykl si spát u televize a nevadilo mu to. 2+1 jsme měli až po jeho 1. narozeninách a ten první rok pohoda.
@Anonymní píše:
A jak to bylo s miminkem a nočním usínáním? Máme 2kk a teď bude miminko a nějak nevím jak to udělat. Dcera má pokoj z bývalé ložnice a my obývák(anonym1, ještě nikdo neví mé těhu)
Nejstarsi v jednom pokoji, mladsi a mimino v druhem s nami. Vecer cteme pohadku, nejstarsi usinal sam, prostredni v houpacce a nejmladsi u kojeni. Mimino se v noci budilo, nikoho nerusilo. Prijde mi, ze deti jsou odolne a velmi prizpusobive.
Zdravím tak pročítám tuhle diskusi a chci se zapojit, nějak poslední dobou uvažuji o třetím prckovi, ale nevímtaky, o to jestli to zvládnu, nevím samozřejmě že budu utahaná, alemě spíš jde o finance, zda to zvládnu? mám7letou v 1třídě a 4,5letou. nevím nějak mě to poslední dobou chytá, když vidím mimko, moc bych ho chtěla, no nevíme, s přítelem zvažujeme ale nějak se zatím neozhodl
@AdaNaty to záleží na milionu věcí - finanční stránka je dost široké téma… jak vycházíte teď, zda jste zatíženi hypotékou, v jakém časovém horizontu očekáváte finanční problémy, jaké jsou požadavky na socio-kulturní vyžití rodiny, zda jsou nějaké zdroje jako bonus (my si třeba chováme vlastní maso a brambory máme za 2,–/kg), kde jste schopni se uskromnit a jakým způsobem, zda žijete na vesnici nebo ve městě… a co je priorita - dítě a tomu se všechno podřídí (ono zas tak draho nevyjde, když se chce) nebo všechno ostatní ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych znát cizi náhled na toto tema.
Máme holky 6 a 8 let, je mi 33 a manželovi 35. Nedávno se tak bavíme a já říkám ze se musím objednat na výměnu tělíska, ze už to bude 5 let a manžel na to ze už dlouho mysli na to, ze bychom mohli mít další miminko
Mne to úplně vykolejilo, vůbec jsem na další děťátko nemyslela a ani od něj nečekala že by chtěl. Říkala jsem si jak je to fajn ze už máme holky velký, můžeme podnikat spoustu věci atd. Ale jak to řekl, tak mi to šrotuje v hlavě a nedá mi to spát.
Jsme dobře finančně zajištění, máme velký dům, já podnikám z domova, manžel ma skvělou manažerskou pozici, máme fajn život, holky jsou zlaticka a o miminka v široké rodině se moc hezky starají když se vidíme. A já se stále nemůžu rozhodnout. Už jsem se i těšila na tu relativní volnost za nějakých 10-15 let, ale teď mě další miminko taky láká. Jak jste byste se rozhodly vy? Díky moc za váš čas. ![]()
@Fiatlux mám děti v podobném věku (5 a 7 let). Je mi 34, manželovi 36. O třetí mimco se budeme snažit od prosince. Tohle si ale musíš vyřešit sama v sobě. Já si jsem jistá, že další dítě chci.
Teď jsem tu měla kamarádku s ročním klucikem a dělala jsem si legraci, že to je super antikoncepce, ale jdeme do toho.
Přesně v tvém věku jsem do třetího šla, dva kluci ve věku tvých holek. Je to super a jsem za všechny 3 moc šťastná
a povedla se jako bonus holka
Takže za mě určitě ![]()
Mám děti o rok mladší než ty a taky mi hlavou běžely podobné myšlenky, ale myslím, že ty děti hrozně rychle vyrostou a vlastně v rámci celého života je ten čas, kdy jsou děti malé vlastně strašně krátký. Abych to zkrátila
mám tu teď novorozence a jsme poprděni celá rodina…
na druhou stranu už sem taky 30+ a je to znát… únava atd… ještě mě napadá, kolegyně v práci se shodly, že se jim do třetího nechtělo a teď ve věku před padesátkou toho litují…docela mě to překvapilo…
No ta volnost by me lakala hodne, byla bych dost na vazkach… nevim, je to tezky
ale chapu naprosto takovy to vzruso okolo tehotenstvi a miminka, ktere taky zase vyroste ![]()
Díky za názory holky, vím ze si to musím vyřešit sama
je pravda, ze poslední dobou jsem se cítila taková neúplná nebo nevyužita nebo jak to říct. Možná to bylo tím ze mladší dcera teď také nastoupí do skoly. uvažovala jsem ze bych změnila práci třeba nebo tak, ale možná ze podvědomě jsem taky chtěla mimčo. @ivculka to je hezka náhoda jak to máme podobně
ať jste šťastní ![]()
Anonym růže - vím, musím si to ještě poradně promyslet, jen je to pro mě čerstvá zprava a potřebovala jsem se někomu svěřit. Rodině to říkat nechceme
přeju hodně štěstí ať se zadari ![]()
Mám osmiletého kluka a 19mesicni batole. Já bych do toho už nesla a užívala si dokud mužu… ale je to pouze moje JÁ a ty musíš sama vědět co chceš. Držím palce a věřím, ze ať se rozhodneš jakkoli, nebudeš litovat ![]()
Pokud nad tím přemýšlíte oba dva, tak proč do toho nejít? Já jsem dlouho chtěla, ale manžel se bál, že to nezvládnem (zrovna jsme řešili změnu bydlení atd.)… V době, kdy jsem se už pomalu smiřovala s tím, že prostě nic (a vnitřně jsem cítila, že mi kus něčeho chybí), tak manžel řekl, že bychom tomu mohli dát šanci… No a podařilo se, teď čekáme 3. dítě, starší mají 10 a 8 a prožívají to naprosto úžasně… Je fakt, že cítím, že mě těhotenství zmáhá víc než u starších, na druhou stranu si ho mnohem víc vychutnávám a užívám, je to prostě jiné, vyzrálejší… No a taky jsem mluvila s několika ženami 45+, které říkaly, že měly touhu po 3., ale z rozumových důvodů do toho nešly (nebo neměly podporu u partnera apod.) a je to věc, které asi budou vždycky litovat… Navíc je kolem mě hodně rodin se 3. (i 4.) dítětem, takže si ani nepřipadám jako velký exot…
A co noční kojení? Bojím se aby mimčo nebudilo starší když s ní bude v pokoji…zároveň kdyby spalo mimčo s námi v obýváku tak zase aby mimčo nerušila telka
Anonym1