Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pantalaimon
Dekuju, to je krásně napsané
moc gratuluju
s těmi kolegynemi to je taky zajímavé
to by mě nenapadlo, no ale říká se ze člověk spis lituje toho co v životě neudělal, než co udělal. Ale je fakt ze v druhem těhotenství jsem byla celkem v rozkladu (hlavně spona) ale říkala jsem si ze to je tím ze jsem měla holky brzy po sobě. I tak jsem si ale těhotenství užívala @Lumíkovec no právě
je to dilema @Anny0694 hlidani spíše dlouhodobějšího charakteru - víkendy, prázdniny, na občasné vyzvedavani nebo vodeni někam to není, všichni bydlí 50km+
Ale i tak, hlídání nějaké je, není to tak, že byste neměli nikoho, kdo by hlídal, já mám hlídání ještě o něco dál…
tak bych do toho asi šla
![]()
@Fiatlux píše:
Ahoj holky, potřebovala bych znát cizi náhled na toto tema.
Máme holky 6 a 8 let, je mi 33 a manželovi 35. Nedávno se tak bavíme a já říkám ze se musím objednat na výměnu tělíska, ze už to bude 5 let a manžel na to ze už dlouho mysli na to, ze bychom mohli mít další miminkoMne to úplně vykolejilo, vůbec jsem na další děťátko nemyslela a ani od něj nečekala že by chtěl. Říkala jsem si jak je to fajn ze už máme holky velký, můžeme podnikat spoustu věci atd. Ale jak to řekl, tak mi to šrotuje v hlavě a nedá mi to spát.
Jsme dobře finančně zajištění, máme velký dům, já podnikám z domova, manžel ma skvělou manažerskou pozici, máme fajn život, holky jsou zlaticka a o miminka v široké rodině se moc hezky starají když se vidíme. A já se stále nemůžu rozhodnout. Už jsem se i těšila na tu relativní volnost za nějakých 10-15 let, ale teď mě další miminko taky láká. Jak jste byste se rozhodly vy? Díky moc za váš čas.
My jsme do toho šli. Chtěli jsme společné dítě. I když samozřejmě nás taky napadalo, že už máme klid, mohli bysme si užívat sebe, byla by pohoda..máme děti 14,9,7 let a půlroční miminko
je nám oběma 36. Je to úžasný. Neměnila bych a jsem ráda, že jsme se tak rozhodli. Jasně, že teď máme o zábavu na dalších x let postaráno, a dobře víme co nás čeká. Malý je naše zlato za odměnu. Takže jestli chcete dítě, zkuste to. Já jsem to i tušila, že mě biologické hodiny vypečou těsně před 35. To si člověk říká, že má poslední šanci a řeší zda ji využít.
Mám stejné pocity a stejné dilema - máme dvojčata 6 let, třetímu jsem se vlastně nikdy nebránila, ale… Prostě jsme zpohodlněli, je super, holky jsou v lecčems soběstačné, dovolenkujeme, užíváme si. Nechci zase řešit,,tam se nevejdu s kočárem, přebalování, učení na nočník (noční můra), období vzdoru (málem jsem se dostala do blázince)… Ale samo, těch nádherných chvil bylo s miminkem a maličkými dětmi dost, taky když vidím miminko, celá zjihnu a vlastně mě láká si zase užívat těhotenství a prostě ty krásné sladké chvíle. Navíc je to nový život, nová láska…
Fakt nevím. Já jsem obecně rozhodný člověk, vše dokážu snadno rozčísnout, ale v tomhle jsem fakt na vážkách. Fakt je to 50:50.
Bojím se, že až budu stará, tak budu třeba litovat, že jsme do toho nešli.
Inu, moc jsem Ti, zakladatelko, neporadila, viď. Ale aspoň v tom nejsi sama. Mně je 31 a manželovi 33, muž se tedy třetímu nebrání, dokonce jsou chvíle, kdy by si ho i vysloveně přál. Financemi netrpíme a máme se rádi. Jen já jsem taková do větru, mám ráda společnost, zábavu, cestování. ![]()
Jsem hodne baby friendly, mit prostor a penize, rodim, jak na bezicim pasu
Tvoje podminky jsou idealni.
@bjetuschka ještě jsi mladá hodně, uvidíš za pár let, kam se to přikloní.
@Fiatlux Nech si to chvili rozlezet v hlave a uvidis, jestli te to prejde, nebo ne. Ja bych do toho sla. My mame tri deti, s mensim vekovym rozdilem, ale treti prislo v dobe, kdy uz prvni dva byli samostatni, skolkovi, dalo se s nimi podnikat spousta aktivit -lyze, voda, hory, dost si spolu vyhrali a zacinal takovy ten veget. No, zase jsme se vratili k plinkam, kojeni a dupackam, ale nelituju toho, strasne rychle to utika a uz zaciname zase podnikat vylety, uzivat si. Male je rok, kluci ji zboznuji, hodne si s ni hraji a ja si hrozne uzivam traveni casu s nimi.
@Marben moc díky
@lenina děkuji za tvůj příběh, hodně štěstí
my jsme chvilku přestěhovaní do nového města, moc lidí s 3+ dětmi tu nevídám, ale to mně nevadí. nikdy jsem si nedělala hlavu s tím, kdo si co říká
@andelka83 to máte krásnou rodinu, děkuju
a starší děti pomáhají? @bjetuschka zdá se že jsme z podobneho těsta, jako bych četla o sobě
taky jsem vždycky se vším hned hotová, ale toto je jiný level. i ty koníčky máme stejné
zase ty, když jsi zvládla dvojčátka, tak jedno mimčo bys dala levou zadní podle mě
@VilaAnalka
díky
díky holky za všechny názory, je to zajímavé počtení
zatím jsem rozhodnutá si další tělísko už stejně nedávat a kdyžtak to pořešit jinak. musim zjistit jestli se vubec vrati cyklus a taky bych si rada od hormonu dala oraz. však je beru nebo mam v tělísku v podstatě 15 let ![]()
@andelka83 Máš pravdu, ale taky to nechci moc oddalovat. Loni jsem byla na hysteroskopii, letos jsem zase řešila nějaké gyn. problémy, tak si říkám, aby to třeba za 2 roky vůbec šlo…
@Fiatlux No, je pravda, že to jsem si taky říkala, že jedno dítě už by mě nemuselo rozhodit ![]()
No další důvod je, když jsem se o tom takhle rozepsala, že já pocházím z ne úplně bohatých poměrů a my s manželem nijak nestrádáme, co holky potřebují, jim dopřejeme, i věci navíc. Ráda bych je podporovala, v čem budou dobré, koníčky, studium… Já jsem tyhle možnosti moc neměla, i když naši se samozřejmě snažili. No a trochu se bojím, že s dalším dítětem bychom se museli uskromnit a nerada bych, aby na to holky (i teda časem to další dítko) doplatily…
Já nevim no. ![]()
@Fiatlux Pokud mas z deti radost, naplnuje te o ne pecovat, chystat je do zivota, pokud mate hezky vztah, tak proc ne. Ale bedelej to pro prani muze, chtej to taky. Jinak ne.
Ahojky, taky zvažujeme s manželem mimi. Máme společné dvě holky 8 a 4. Manžel z předešlého vztahu holku 12. Finance problém nejsou, ale nedokážu se nějak rozhodnout, holky už jsou dost samostatné, taky už jsme konečně byli na pořádné dovce. Manžel touží po klukovi už co jsme čekali první dceru, tak třeba by se povedl
Je mi 29,tak do toho asi ještě jednou skočím
Jdete do toho taky pokud to tak chcete.. U první ani druhé dcery jsem vůbec nic neřešila, teď zvažuji furt pro a proti, nevím čím to je..
@Fiatlux s miminkem nepomáhají moc. I když..ráno si s ním hrají, abych se mohla zkulturnit, uvařit kafe. Starší venku rád vozí kočárek. Nejstarší dcera když u nás je, tak též prihlidne. A hlavně musí být samostatnější, tím pomáhají nejvíc.