Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Janli píše:
Nosím, když jsem nachlazená, mám rýmu a musím mezi lidi nebo k lékaři tak si beru respirátor. Bylo by fajn, kdyby to tak dělal každý…
Taky nosím takto.
Já bych s rýmou respirátor na xichtě nesnesla. Nemůžu dýchat, sopel teče, potřebuju smrkat a ještě se dobrovolně dusit? Ne, díky.
@Burj Chalifa píše:
stane se, bohužel. Ovšem díky touto politováního případu nemůžeme celou republiku nutit roky a měsíce nosit neprodyšné a dusivé respirátory. Tím spíše, pokud jejich funkčnost a dlouhodobý význam nošení byla zpochybněn právně i hygienicky (Ústavní soud, Kochův ústav).
Moje kamarádka nebyla jediný politování hodný případ. Ale nechci rozporovat, zda máme nosit respirátory trvale, to určitě ne. Nicméně svět se změnil a přicházejí období, kdy jsou na místě. A taky, když někoho vidím v obchodě a to je vlastně vždy, říkám si, že buď se nakazil a je ohleduplný a nebo má třeba imunitní problém nebo jinou nemoc.
@Anonymní píše:
Raději anonymně…jsem po covidu, průběh nic moc, po covidu mám zdrav. problémy, pořád lítám po vyšetřeních, do obchodních center a k lékaři nosím raději respirátor, nechci teď chytit ani rýmu…někdy si přijdu divně
Už ne, nenosim ale občas vidím nějaký lidi, co mají respirátor. Když jdu na kontrolu k doktorovi
@Alice180 Já fakt neznám nikoho komu by vadilo, že to ten druhý má…řekla bych, že se tím fakt nikdo nezaobírá…
@ida007 píše:
Moje zubařka tedy nosí při výkonu roušku, stejně, jako ji nosila vždycky. Respirátor nikdy. A obecně, je mi srdečně jedno, co kdo má na obličeji, jen ať k tomu už, proboha, nikdy nikdo nenutí zdravé lidi.
Můj zubař měl i před covidem vždy štít, rouška mu oči neochrání.
@Monchichik no právě já myslela, že už tohle je za náma. A ne
@Alice180 jasně, že ne…protože jak se o tom začne, tak každý má jiný názor a jede to pořád dokola… ![]()
Asi si taky přidám do mlýna..Je mi 53 let..Moji rodiče již zemřeli a prarodiče jsem ani nepoznal..Nikdy nikdo z nich nenosil respirátor..A proč taky..Jistě je tu dost lidí kteří se zajímali o to zda to vůbec dává smysl..Většina však jen tupě poslouchá rozkazy lidí, kteří ani neví proč to přikazují..Co jsem já pochopil. Respirátor naprosto nezabrání ničemu..Je to věc vyvinutá k ochraně dýchacích cest proti prachu..Lékaři při operacích používají plátěné roušky které chrání ránu pacienta proti kontaminaci slin..To jsme viděli, kdo byl na operaci..Já byl na 5ti a to do roku 2020.. Nikdy žádná sestra ani lékař, kromě operace, neměl roušku??? Spousta lékařů a odborníků celou dobu kovidu říkala že to lidem zničí imunitní systém a že tím že znovu vdechují exhalace z těla znovu zpátky, nakazí sama sebe..Logiku dává při kašli a pčikání dát si před ústa kapesník…Ale ten pak někam dát a nevdechovat to co do něj šlo.. V poslední době čtu hodně o tom jak narůstá počet respiračních nemocí..Spousta lékařů už promluvila a tvrdí že to práve tím, jak jsme byli zavření doma, extrémní desinfekce, respirátory a ztráta imunity, tím že děti i dospělí přestali vystavoval tělo dennímu kontaktu s viry..Ono totiž to že jsme odolní, je tím že vystavíme tělo nebezpečí..Tím že zavřeme, zadusíme rouškou, kterou se zpětně kontaminujeme, si jen zhoršíme dosavadní stav..Ano měl jsem problémy..Jak v práci, tak v obchodech a venku..I s policií..Roušky jsem nenosil..Dusily mě.. Nepamatuji že bych kdy měl chřipku a za posledních 5 let jsem nebyl nachlazený..Vysledoval jsem že nejvíce marodili na respirační nemoci lidi co poslušně nosili roušky a k tomu se nechali tečkovat…Celé ty 2 roky jsem v práci jel jak šroub..převedli mi 23 dnů dovolené..
Myslím že kdyby tu nebyla ta masírka tak se o ničem neví..Zajímavé jsou i údaje z Hygienických stanic..Za kovidu nikdy nepřekročila nemocnost přes hranici epidemie..Spíše byla tak na třetině..Teď v zimě bylo někde až 4 násobně více nemocných a nic??? Divné ne???
@Alice180 píše:
Furt nechápu proč někoho irituje, že já ho mám nasazený.
Zakladatelka se zeptala na názor ohledně nošení respirátoru a dostalo se jí odpovědí od lidí zda nosí/nenosí a proč. Nikdo neříká „nenos to“, nikdo nikomu nošení respirátoru nezakazuje. A naštěstí už ani nenařizuje. Ano, hodně lidí bude koukat divně, ale to i když budeš nosit alobalovou čepičku, aby tě chránila před smrtelným zářením od ufounů a ovládáním mysli z jejich strany. Dostalo se tady zakladatelce i zdůvodnění, proč jsou ty náhubky s gumičkami za uši nesmysl a ochrání tě stejně účinně, jako ta alobalová čepička. Klidně nos třeba boty špičkou dozadu, ale prostě jako u dalších nesmyslů si podle toho lidi budou ťukat na čelo. To je celé.