Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím poraďte rostoucí nosítko pro už větší mimčo cca 7kg? Teď jsme měli půjčené od kamarádky Tula Free to Grow, ale zdálo se nám takové už těsnější, i ona bude už na 8kg miminko shánět nějaké jiné. Doporučíte? Vím, že je na fb nosící skupina, ale budu ráda za tipy tady. Ještě chci dodat, že nosíme jen opravdu příležitostně, když už se synovi nelíbí v kočárku, tak třeba jen na půl hodiny cestou domů z procházky, sem tam nějaký výlet, ale určitě ne denně několik hodin. Moc díky!
Já mohu doporučit nosítko Monilu Uni, dcera se tam vejde ještě teď v 1,5 roce, cca 85 cm.
Tulu určitě ne, dlouho by vám už tohle nosítko nevydrželo. Navíc lepší jsou šátková nosíka.
Za sebe doporučuji se na fb přidat do nějaké regionální skupinky. Bohužel teď se nejspíš srazy kvůli covidu nepořádají, ale můžou mít k dispozici nějaké skupinová nosítka, které si můžeš půjčit a vyzkoušet. Nebo se i s někým domluvit, zda by ti nepůjčil své nosítko na vyzkoušení. Co totiž sedne jednomu nemusí sednout tobě. Já právě vybírám nosítko pro třetího kluka (momentálně 4m a 6,5kg), protože mi přestalo sedět nosítko, které jsem kupovala u prvního. Měla jsem půjčené už nosítka: Kavka multi age, Lesia, Lenka 4ever s křížením popruhů. Momentálně zde mám i Monilu Uni, které mě ale moc nenadchlo. Z těchto nosítek mi nejvíc sedla Kavka, zkoušela jsem nahodit i kluka 92cm na záda a ještě by se dalo. Hodně mě zajímala Moisha grow, ale po vyzkoušení Kavky, která má tvrdý bederák se mi do měkkého bederáku (dle recenzí) asi jít nechce.
Měkkost bederáku teď zrovna taky řeším. Mám Lenku 4ever bez křížení ze šátku Yaro a opravdu to nosítko miluju, velikostně je pro čtrnáctiměsíčního pořád OK, ale připadá mi už tak od 9 kg, že by to chtělo asi trošku tvrdší bederák. Navíc nošenci se moc nelíbí na zádech, takže ho mám většinou na břiše a nic moc s ním doma neudělám, překáží mi a prostě není to úplně pohodlné, jak bych si přála. Jenže nemám teď možnost někde něco vyzkoušet a navíc se mi Leničky opravdu nechce ještě vzdát
Uvažovala jsem o Martys, to by mělo mít tvrdší bederák a ušili by mi ho taky ze šátku, to se mi pocitově líbí víc, než metráž, i když od kamarádky mám pozitivní zpětnou vazbu i na tu.
@Bajina.P Měla jsem Kibi, skvělé nosítko, které jsme používali od cca 6kg a 65cm do 3 let a 15 kil.
@Michelle_M všechny nosítka co jsem psala jsou šátkové. Rozdíl podle mě je jen ten, že když si necháš síť z vlastního, tak si počkáš (jestli máš nějaký zamilovaný šátek, tak se asi vyplatí si počkat). U prvního jsem měla Kokon a to je látkové nosítko, a jo šátkové je mnohem lepší.