Nosní mandle - nepřijali nás na operaci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
24.1.25 10:13

Nosní mandle- nepřijali nás na operaci

Dobrý den,

Syn měl jít na odstranění nosní mandli plazmou do Mladé Boleslavi. Praktická i ORL lékař uvedli že syn může podstoupit ale nakonec pár dní poté v MB nás odmítli kvůli zahlenění. Syn má rýmu takovou jakou má už asi půl roku- z nosu mu nic neteče, stříkali jsme kapky, odsávali, ale nic ani kapku jsme za tu dobu nevytáhli. Takže máme přijít znova a budeme 3 týdny zase kapat a kapat. A co když to nebude stačit a on i přesto bude stále zahleněný. Přijde mi to zvláštní chtít vlastně úplně čistý nosohltan když má dítě v období kdy je zima, uvnitř v bytech se topí, je suchý vzduch, dítě spí s otevřenou pusou takže mu jeste víc ty hleny tuhnou tím suchem, a rano pred zakrokem se nemuze ani napit takže ty hleny vlastně ani nespláchne proto tam přeci jdu protože tohle mu ta mandle způsobuje. Kluk v noci chvilema nedýchá, ze sucha v krku kašle, a slyšíte jak polyká bubliny až mu uši zaléhají, věčně dýchá jen pusou, ani nejí protože se mu špatně dýchá a nos má úplně suchý, žádná rýma.
Nemáte někdo také zkušenost? Nebo naopak někde kde vás alespoň vyslechli a probrali že dítě má takovou rýmu neustále a i přes to odoperovali?
Prosím jen ti co chtěji šiřit! NE vytrhávání mandli! necht si to odpustí, nemám v oblibě operační zakroky a šťourání se do těla kor u detí, ale nebudu koukat jak se moje dítě dusí když spí a vlastně se ani nevyspí a z toho má problémy se soustředěním a další potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5866
24.1.25 10:50

Myslím, že do jara vydrží, ne? Doktor snad ví, co říká. Případně zkus jiné ORL. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2991
24.1.25 10:55

Promiň, ale doktoři mají pravdu. Jde o zdraví a život tvého dítěte, anestezie je riziko, které stoupá se sníženou průchodností dýchacích cest. Plánované výkony se prostě odkládají z důvodu probíhajícího infektu i u dospělých, natož dětí, které mají dýchací cesty užší. Před 7 lety jsme taky museli čekat několik měsíců, aby byla dcera požadovanou dobu zdravá, a že to byl masakr, vyhýbat se všemu a všem. Takže věř jim, naschvál ti to nedělají, a nechtěj být pak v situaci, kdy tvé dítě kvůli zahlenění bude mít velké komplikace během nebo po operaci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2991
24.1.25 10:58

Dcera měla průchod kvůli mandli zúžený o 80%, chrčela těmi 20%, v noci měla zástavy dechu.. Takže vím, co to je s tím žít a čekat na operaci jak na smilování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 11:56
@teroonka píše: Více

Přesně. Nám operaci odložili 2× a já strachy ani nespala, když jsem v noci sledovala dceru, jak dlouho a těžce jí trvá se nadechnout. Kdo nezažil, tak to zoufalství nepochopí. Ale je pravda, že nás na riziko spojené s anestezií a infekcí dýchacích cest upozorňovali.

• Citovat
  • Upravit
9001
24.1.25 11:58

Zkusila bych jinou nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24107
24.1.25 11:59

My syna drželi v létě zdravého, aby mohl k operaci. Nakonec dali jen trubičku do ouška. Měli jsme ATB, kortikoidy do nosu a inhalační kortikoidy. Prostě aby byl v den zákroku zdravý. Teď by nás to mělo čekat znovu a budeme si asi muset znovu vyřídit papír z imunologie, že nedojde zdravý k zákroku. On je zahleněný rok a čtvrt a už nic nezabírá. Teď teda ještě budeme zkoušet jedny léky. Takže leda mít papír od lékaře. Ale upřímně kdyby to šlo, tak bych se snažila mít to dítě opravdu bez rýmy. U nás je teda stav stejný. Má apnoické pauzy velmi často., dýchá pouze ústy v podstatě od narození, má popraskané rty. Jenže je malý. Je mu rok a půl, takže se oddaluje zákrok skrz věk a anamnézu. A není to vůbec příjemné. U nás teda kde o krční i nosní mandle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 12:00

Synovi takhle odkladali rok operaci varlat.
Pomohla až alergologie, příčinou rýmy byla krom klasických sezónních viroz i alergie na roztoče.

• Citovat
  • Upravit
6017
24.1.25 12:06

Já bych to neriskovala. Nám doktor na tohle předepsal antibiotické kapky a po nich se to hodně zlepšilo. Obě starší děti ablaci mandlí podstoupili a doktor velmi zdůraznil, že nesmí byt nemocní. Ani rýma. Kvůli tomu jsme 14 dnů před zákrokem všechny děti stáhli z kroužků domů, abysme se vyhnuli infektu. Dokonce se hlídalo, jestli někdo v rodině není nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
24.1.25 14:54

Dceři taky odlozili operaci kvůli ryme. Anestezie může zpusobit, že se infekce rozsiri a z male rymy pak může být zapal plic. Aspoň takhle to tehdy vysvetlili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24107
24.1.25 15:54
@Modesta píše: Více

Přesně. My teď nosní mandli podstoupili ve středu a mám všechny děti už mimo kolektiv týden určitě. Teď budou ještě týden po operaci. Přece jenom je to zákrok v oblasti hlavy. Ale u toho malého se mi taky nepodaří mít dítě bez rýmy. Každopádně bude mít zase léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.1.25 17:11

Děkuju za odpovědi. Hned je člověk o něco klidnější když ví že není jediný. Přece jen mě někdy ty mateřské pudy tak trochu zaslepí, že to vidim strašně černě.
Každopádně se vás jestě zeptám, zda dítkům bylo po odstranění lépe a jakým způsobem jste nechávali odstranit a kde? Nebo zda se někomu podařilo snad dokonce vyléčit nějakými kapkami nebo jinou alternativou?
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
24.1.25 17:14

Syn byl před necelým rokem, polovina jeho spolubojovníků měla rýmu či lehký kašel, výkon se nerušil nikomu. Provedení klasicky, pooperační komplikace žádné, bolest snad jeden a půl dne, snadno řešitelná běžnými analgetiky.

• Citovat
  • Upravit
2915
24.1.25 17:24
@Tttt98 píše: Více

My měli jít se synem na operaci vloni, ale teda i když doktorka, která nám dala doporučení, mi řekla, že na to žádná léčba neexistuje a jedině operace, tak při čekání (termín jsme měli až za několik měsíců, mě bylo jasné, že v zimě nebo na jaře to nemá cenu, to má konstantní rýmu, mění se jen intenzita, takže jsme to naplánovali na cerven) jsem zkusila jiné ORL, tam při první návštěvě doktorka vyhodnotila fakt velkou mandli a s doporučením souhlasila, ale že tedy něco zkusíme. Napsala nám Nasofan a ještě nějaké antihistaminika, už teď nevím název…a po měsíci k naprostému šoku všech mandle výrazně menší. Operaci jsem přeložila a zkusili jsme pokračovat v léčbě a po další kontrole po létě zase výrazný posun, i když měl v době kontroly dokonce zase trochu rýmu. Ale je mu 9, takže věk, kdy ty mandle ustupují i samý prý, i když ani jedna z těch doktorek při původním nálezu tomu moc šancí nedávala. Operaci jsme zrušili.
Nicméně to, co popisuješ, zas neměl, on furt rymoval a víc dýchal pusou, ale ne zas tak drasticky, jak to je u vas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.1.25 00:26

@Velryba černá
A kde jste byli jestli se můžu zeptat? A kyretou, plazmou nebo laserem?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+