Nouze.. Příspěvek na bydlení.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
269
22.3.21 18:07

On ti řekl, že jede za rodinou a když jsi tam jela ty, tak se dozvis, že už tam pul roku nebydlí? Fakt mi to nesedí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
22.3.21 18:20

Je to cele divne a v druhem prispevku, hned pi uvodnim, pise prakticky normalni cestinou…Nase uklizecka co tu zije 25 let a je stale s Cechy ve styku nema takovy psany projev ani omylem.Za me je to fake.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.21 19:55
@Konnny píše:
Je to cele divne a v druhem prispevku, hned pi uvodnim, pise prakticky normalni cestinou…Nase uklizecka co tu zije 25 let a je stale s Cechy ve styku nema takovy psany projev ani omylem.Za me je to fake.

Hodně to záleží na člověku, možná jsem zrovna s těch lidí co dobře zvládají jazyky. Čeština není můj první cizí jazyk kterému jsem se naučila. A zase opakuji existuje taky oprava telefonu, předpokládám že pokud bych jsem psala bez ní - to bych vypadalo o dosr hůř. A zase, svůj přízvuk psaním neprospívám.
Omezila vaše uklízečka kontakty s lidma co mluví její jazykem? Já - ano.
Od té doby co jsem tu mluvim jen český, a žádný jiný. Musela jsem se rychle učit, proto že dala se do podmínek (schválně) ať conejdriv zachytim aj českou mentalitu, pochopím ji, a hlavně ať lidi pochopí mne.
V Česku se říká že čeština strašně tezka - ne není. ( ano nepíšu a nemluvím dokonale, ale pro mne není těžká)
V Rusku se říká že ruština strašně těžká - a zase není.
Nikdo nikomu nebrání se naučit krásně mluvit, a svoji řeč já oceňuji tak na 4. Ale když aj v životě, ode mne lidi neslyší přízvuk, a nevšimnou že jsem s ciziny, tak v tom případě se ocení na 1.
Klidne vám zavolám jestli chcete))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.21 19:58
@Ojanka píše:
On ti řekl, že jede za rodinou a když jsi tam jela ty, tak se dozvis, že už tam pul roku nebydlí? Fakt mi to nesedí…

Myslíte si, že mne to sedí? Sousedé taky nemuseli říci pravdu. Ale meno na zvonku jsem taky nenašla.
Taky mne nesedí spousta věcí, ale
Teď asi se ne dozvím, proč je to tak nebo jiklnak.

• Citovat
  • Upravit
9243
22.3.21 20:02
@Anonymní píše:
Hodně to záleží na člověku, možná jsem zrovna s těch lidí co dobře zvládají jazyky. Čeština není můj první cizí jazyk kterému jsem se naučila. A zase opakuji existuje taky oprava telefonu, předpokládám že pokud bych jsem psala bez ní - to bych vypadalo o dosr hůř. A zase, svůj přízvuk psaním neprospívám.
Omezila vaše uklízečka kontakty s lidma co mluví její jazykem? Já - ano.
Od té doby co jsem tu mluvim jen český, a žádný jiný. Musela jsem se rychle učit, proto že dala se do podmínek (schválně) ať conejdriv zachytim aj českou mentalitu, pochopím ji, a hlavně ať lidi pochopí mne.
V Česku se říká že čeština strašně tezka - ne není. ( ano nepíšu a nemluvím dokonale, ale pro mne není těžká)
V Rusku se říká že ruština strašně těžká - a zase není.
Nikdo nikomu nebrání se naučit krásně mluvit, a svoji řeč já oceňuji tak na 4. Ale když aj v životě, ode mne lidi neslyší přízvuk, a nevšimnou že jsem s ciziny, tak v tom případě se ocení na 1.
Klidne vám zavolám jestli chcete))

Nechci…a neverim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.21 20:05
@Ojanka píše:
Já tomu taky nerozumím, jak teda zemřel? To měl autonehodu? Jak ses to dozvěděla? Nějak mi to celé nesedí. Neříkám, že zakladatelce nevěřím, ale je to celý nějaký divný.

Volala jsem na evidence obyvatel, a taky notarovi který se zabývá dedictvim. A taky na ospodu jsem byla, jak radili vsecy s komentářů výš.
Jak? To zjistím až později.

• Citovat
  • Upravit
9243
22.3.21 22:29
@Anonymní píše:
Volala jsem na evidence obyvatel, a taky notarovi který se zabývá dedictvim. A taky na ospodu jsem byla, jak radili vsecy s komentářů výš.
Jak? To zjistím až později.

Tak do telefonu ti na evidenci nic urcite nerekli, podava se písemná zadost a nejsi jeho manželka, abys mela nárok na info.
Kde jsi vzala cislo na notare? Jak vis, kdo vyrizuje dedictvi? Nepodal by ti zadne info, nejsi manzelka a v RL ditete nemas uvedeneho otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.21 00:27
@Konnny píše:
Tak do telefonu ti na evidenci nic urcite nerekli, podava se písemná zadost a nejsi jeho manželka, abys mela nárok na info.
Kde jsi vzala cislo na notare? Jak vis, kdo vyrizuje dedictvi? Nepodal by ti zadne info, nejsi manzelka a v RL ditete nemas uvedeneho otce.

Po telefonu mne udělili informace, jak o to mám požádat, a jaké listiny k tomu mám doložit, v mém případě stačili papiry s cizinecké, s jeho overenym podpisem, a kopiamanasich občanék, získat informace může i partner. A samozřejmě jsem to hned dodala. A soud ve Zlíně řekli meno notare, poté existuje Google, a v něm se dá najít čísla.
Nějaké další dotazy?

• Citovat
  • Upravit
15191
23.3.21 06:38
@Anonymní píše:
Po telefonu mne udělili informace, jak o to mám požádat, a jaké listiny k tomu mám doložit, v mém případě stačili papiry s cizinecké, s jeho overenym podpisem, a kopiamanasich občanék, získat informace může i partner. A samozřejmě jsem to hned dodala. A soud ve Zlíně řekli meno notare, poté existuje Google, a v něm se dá najít čísla.
Nějaké další dotazy?

Kopie jakých občanék? Vždyť tu partnera nemáš. A jak bys chtěla dokázat, že to je tvůj partner? Promiň, ale nevěřím ti ani slovo. A takhle česky psát se nenaucis za 7 let pobytu tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
23.3.21 06:49
@Anonymní píše: Řidičák, a občanku vzal s sebou. Zbytek papíru vezl domu, proto že to potřeboval někam doložit na příslušný úřad. Oni žijí v Ligacovicich( Teda žili, a teď fakt nevím)
Telefony mne nikdo s jeho rosiny nebral a na SMS neodpovídal..
A od našeho města Luhačovice 377km..

A najednou mas papiry z cizinecke policie i s overenym podpisem, kopie obcanek?
Navic to nedokazuje nic
Informace se podavaji rodicum, detem, manzelum a registrovanym partnerum…Z te prekroucene cestiny na me kouka cestina normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5113
23.3.21 07:23
@Konnny píše:
Kde jsi vzala cislo na notare? Jak vis, kdo vyrizuje dedictvi? Nepodal by ti zadne info, nejsi manzelka a v RL ditete nemas uvedeneho otce.

Najít číslo na určitého notáře není těžké (to svede i malé dítě). Kdo vyřizuje dědictví se mohla dozvědět u příslušného soudu. Manželka sice není, ale je osoba, která žila se zůstavitelem ve společné domácnosti, tedy je dědic (dokud se nezlegalizuje dítě). A všechno tohle ji tady radili, že má udělat. Takže to byly jen řečnické otázky, nebo jste hlo. pá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
23.3.21 08:21
@Luboš P píše:
Najít číslo na určitého notáře není těžké (to svede i malé dítě). Kdo vyřizuje dědictví se mohla dozvědět u příslušného soudu. Manželka sice není, ale je osoba, která žila se zůstavitelem ve společné domácnosti, tedy je dědic (dokud se nezlegalizuje dítě). A všechno tohle ji tady radili, že má udělat. Takže to byly jen řečnické otázky, nebo jste hlo. pá?

No nevím, jestli spíš nebudeš za hlupáka ty, jak jí to baštíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5113
23.3.21 08:29
@hanka.br. píše:
No nevím, jestli spíš nebudeš za hlupáka ty, jak jí to baštíš.

I já mám určité pochybnosti, zvlášť z důvodu dobrého jazyka, ale to přece neznamená, že budu jen proto psán hlouposti, které nemají oporu v zákonu. Prostě tady zaznělo: kontaktuj notáře, který se zabývá dědictvím, toho zjistíš u příslušného soudu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
23.3.21 08:46
@Anonymní píše:
Nějaké další dotazy?

O je zajímavý, že to, co jsi nezvládla za půl roku od jeho smrti máš hotové za jedno dopoledne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.21 11:28

Lidi prosím vás, nebuďte tolik omezení.
1. Český se dá naučit aj lépe za 7 let života tady.
2. Byla jsem tehotna, a bohužel co na policii co lidi co mne dříve radili co mám dělat, byli stejne jako vy a dali mne do hlavy, že já nemůžu nic. Dali mne do hlavy že on prostě utekl. Nebudu tady popisovat jak probíhalo těhotenství, a že s momentu jak on zmizel já skoro celodenne byla v nemocnici.
3. Děkuji lidem, co tu odepsali a byli normální, diki ním já začala všechno obvolavat proto že věděla že na to mám právo.
4. Když cizinec záda o trvaly pobyt jako rodinný příslušník občana EU ( jako jeho druh) účastníky se pozvou na výslech, a taky ten partner, a poté cizinecka posuzuje jestli je to doopravdy vztah.
Naštěstí cizicecka na počkání mne dala typapiry, které o tom zasvedci, a je to dostatečný důkaz toho že sme spolu žili.
Nevěděla jsem to, proto že celodenne se nervovala ať s dítětem je všechno vpohode. Nevěděla kam mám volat a kam se obrátit. Vaše právo nevěřit. Mozna něco jsem blbě popsala, možná jsem to popsala prez prizmu stresu v ten moment.
Pokud člověku každý den budeš říkat "
Si prase" tak zachvyli zachrochta. A to je přesně moje situace, každý den mne říkali že jsem nic a nic nezvládnu, a na nic nemám nárok. Že jsem jen ***** cizinka co vám bere práci, chlapy, peníze byty, vzduch.. Což absolutně není pravda. Ano podkavala jsem aj hodne lidi, jak treba ti, co mne poradili tady, i prez to že jim se taky může něco nezdat. Za to jim děkuji. Mějte velké srdce, a vše se vám vrátí. ❤️️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí