Nová prace a těhotenství

15510
29.12.18 14:53

Máš zkušební dobu, ne? Tak prostě odejdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
29.12.18 14:58

Uz bych tam nesla, mas zkušební dobu, tak o nic nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
29.12.18 14:58
@Šmoulice píše:
Máš zkušební dobu, ne? Tak prostě odejdi.

Ano to můžu ale nechci na pracák těhotenství nás zaskočilo a asi bych ani nic nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.12.18 14:59

@Lussyka stejne ti nejspíše ukončí pracovní poměr ve zkušební době. Co tam taky jineho s tebou, když tu praci nemůžeš dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15510
29.12.18 15:00
@Lussyka píše:
Ano to můžu ale nechci na pracák těhotenství nás zaskočilo a asi bych ani nic nebrala.

Tak to už je pak ale tvůj problém. Buď makej a budeš mít peníze, nebo seď doma, ale za svoje.
Jakmile to v práci řekneš, tak stejně poletíš. Co by tam s tebou dělali …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68990
29.12.18 15:03

No, máš v podstatě čtyři možnosti.
Buď odejdeš sama a zkusíš si najít něco klidnějšího, tam jim buď těhotenství nebude vadit nebo ho zkusíš utajit přes zkušebku. Pokud nenajdeš, tak pracák.
Nebo to v práci oznámíš a poprosíš o úlevy, pak tě dost pravděpodobně vyhodí a pak viz předchozí možnost.
Nebo zatneš zuby a tu zkušebku překonáš i za cenu tahání těžkých krámů.
Nebo zajdeš k doktorovi a zkusíš si domluvit neschopenku - počítej ale s tím, že těžká práce není k neschopence důvod, takže doktor musí být ochotný si nějakou závažnou komplikaci vymyslet. Také je otázka, zda tě nechá na PN „sotva po počůrání testu“. Z práce tě pravděpodobně vyhodí stejně, takže mateřskou mít nebudeš a celé těhotenství strávíš s max. šestihodinovýma vycházkama. A kontroly chodí.

Osobně bych byla pro možnost 2, nemáš moc co ztratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
29.12.18 15:04

Asi to chvíli vydržím aspoň než to bude potvrzené jestli je to zdravé tak to nějakou zátěž snese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15510
29.12.18 15:09

@ugluk A to jsem nedávno někde četla, že ty neschopenky těhotným chtějí ještě zpřísňovat :-) Kvůli tomu, že se to stále hodně zneužívá …
Ale ono je to dobře. Pokud je někdo na rizikovce, tak má prostě ležet. Ne se courat všude možně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
29.12.18 15:18

Jo, děti se maj poctivě plánovat :lol: já mám plánované dvě. V době se smlouvou na neurčito v kapse a s dostatečnou dobou, abych dosáhla na mateřskou :palec: a dobře jsem udělali, že se chráníme velmi důkladně, když už děti nechceme. Otěhotněla jsem vždy napoprvé .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
29.12.18 15:19
@Šmoulice píše:
@ugluk A to jsem nedávno někde četla, že ty neschopenky těhotným chtějí ještě zpřísňovat :-) Kvůli tomu, že se to stále hodně zneužívá …
Ale ono je to dobře. Pokud je někdo na rizikovce, tak má prostě ležet. Ne se courat všude možně.

Já pracovat chci mela jsem brigády i při md s prvním.
Jen by mě zajímalo jakou zátěž to snese i když doma taky pořád něco taham malou nákupy s podobně.Mozna to moc hrotim.Byla by škoda o to přijít.
Také nejsem zastánce zneužívání neschopenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.12.18 15:23

@Lussyka no a kolik v te praci zvedas, jak často. To je hrozne široký pojem. Mne sebe by tonnestáo za risk a proste bych praci ukončila, ale jde samozrejme i o to jak jste na tom finančně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15510
29.12.18 15:23
@Lussyka píše:
Já pracovat chci mela jsem brigády i při md s prvním.
Jen by mě zajímalo jakou zátěž to snese i když doma taky pořád něco taham malou nákupy s podobně.Mozna to moc hrotim.Byla by škoda o to přijít.
Také nejsem zastánce zneužívání neschopenek.

Já jsem se ptala svého doktora co můžu a nemůžu … A on mi řekl, že pokud je to zdravé, nevytřepu to za žádné situace :-D Ale pokud je to nemocné, neudržím to tam ani kdybych visela za nohy ze stropu …
Vezmi si, že dřív dělaly ženské všechno … Protože musely. Teď se to moc hrotí …
Dávej na sebe v rámci možností pozor, netahej co nemusíš , neprašti se do břicha …

Můžu vědět co děláš za práci ? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.12.18 15:24
@Tichošlápek píše:
@Lussyka no a kolik v te praci zvedas, jak často. To je hrozne široký pojem. Mne by to nestalo za risk a proste bych praci ukončila, ale jde samozrejme i o to jak jste na tom finančně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311

Pardon zbláznil se mi telefon 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68990

@Šmoulice na druhou stranu když to někdo fakt potřebuje, je na tom za ty nepoctivé dost bit. Ono rizikovka rozhodně neznamená, že těhotná musí ležet s nohama hore. Třeba já jsem riziková fakt dost hned v několika ohledech, PN mi byla nabízena všemi doktory prakticky od první kontroly a přesto ležet nemusím, ba naopak, mám vřele doporučený přiměřený pohyb a dlouhé vycházky, letná dovolená na horách mi vysloveně prospěla, v práci jsem to protrpěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí