Nová pračka Whirlpool nemá nastavení délky cyklu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nová pračka Whirlpool nemá nastavení délky cyklu?
Koupil jsem pračku Whirlpool WRBSB 6249 S EU (max. 6kg prádla), ale nenašel jsem tam jak nastavit délku cyklu. Jsou tam tlačítka na změnu teploty, otáčky odstředování, odložení startu. V návodu je tabulka s asi 15 programy, a například bavlna pere na šílených 4h. Takže já tam dám jednu košili, jedno tryčko a ještě jednu malou hadru a dám to prát a musím kvůli tomu čekat 4h. Je toto normální?
U staré Electrolux EWS 1254SDU jsem pral bud bavlnu nebo syntetiku, nastavil teplotu a čas byl obvykle kolem 1:10-1:20 (syntetika) nebo bavlna to měla o něco déle. A nověji jsem pak používal krátký cyklus 30 minut. Ten tu u té Whirlpoolky je, ale tuším jen při teplotě 30 st. C. Zdá se tedy, že krátké praní je prý nejméně ekonomické (u té staré byl energetický štítek A nebo A++, ale v přepočtu vychází ekonomičtěji ta Whirlpoolka).
Každopádně u Electroluxu byla volba jestli chci prát kratší dobu. Často jsem hral vše na syntetiku ale zdálo se mi tam málo vody tak jsem tam ještě dolil teplou několik litrů.
Ted jak poprvé peru tu bavlnu na 4h tak tam není skoro voda. Jak to tak vypadá. asi to tak má být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsme 5členná domácnost, používáme bavlněné plenky, peru plenky na program pro bavlnu na 60 co druhý den. K tomu povlečení, ručníky, utěrky, hadry. Automatická délka programu před vážením 3:40, po zvážení se někdy sám zkrátí. Zkrácený program 2:10 (je na to tlačítko, některé programy zkrácení neumožňují). U našeho programu na bavlnu můžu snížit teplotu i otáčky, ale vždy se prádlo dlouho točí a nějakou dobu jen tak leží ve větším množství vody, která se dvakrát vypustí a znovu načerpá. Pro počůrané a pokakané plenky skvělé.
Košili bych neprala na bavlnu, pokud není zvlášť ušpiněná. Tyhle kousky, co jsou jen propocené, peru na kratší program s chladnější vodou, nižší váhou prádla a nižšími otáčkami. U naší Bosch jsem si k tomu účelu vybrala program sport - 30 stupňů, délka 1:20, do 2 kg. Nejde zkrátit. Vody je v bubnu méně.
Na hodně umazané dětské oblečení používám zkrácený program na bavlnu 40 st., pere to přes 2 hod. Nebo, když mám rozšafnou náladu a skutečně ošklivé skvrny na oblečení, tajemný program ECO, který uvádí teplotu 40-60, pere to nejdéle - 4:20, a neumožňuje ani zkrátit, ani volit teplotu.
Pak používám program na vlnu, to se prakticky jen provlhčí a párkrát protočí. Kupodivu to něco i vypere. Nehodí se to na syntetiku, skutečně jen na vlnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje pračka upravuje délku praní sama a myslím si, že takto už to dnes mají i ty jednodušší modely, já rozhodně nemám doma žádný výkřik techniky. U bavlny se automaticky rozsvítí 2,5 - 3 hodiny a pak se čas skoro vždy zkrátí, myslím si, že nejčastěji pere lehce přes dvě hodiny, ale zas tak dopodrobna to nesleduju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@otevřená_mysl píše: Více
Mam Aeg pracku moderni a plnou pracku na 40 peru v zjracenem programu 1.10m kdyz na 60 tak 1.140m kdyz peru na 30 tak zkracene 42m kdyz malo tak 20 min. 4hod jsem neprala nikdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže tady u této pračky nejsou volby na zkrácení. Já viděl tu tabulku když jsem ji kupoval ale bral jsem to jako maximální dobu praní. A ted když je to doma tak koukám, ono to nejde zkrátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@otevřená_mysl píše: Více
a proto já mám předvybranou pračku (až se současná definitivně odporoučí) s možností zkrácení. Hledala jsem, aby to tam bylo opravdu napsané, že má takové tlačítko. A v komentech u recenzí jsem to taky našla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nevšední… píše: Více
Já klidně, když si něco nového koupím třeba. Nebo mám něco jen jednou nošené. Projedu to na krátký program, 15, 20 minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše: Více
no jo, jenže on pere 3 věci 4 hodiny, to je naprosto neekonomické
- načítám...
- Citovat
- Zmínit