Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vincko gratulaceeeee ![]()
Teda ja uz tomu verim na tuty!!!
Co ja vycetla, tak presne jak pises to jsou tehu pocity. Boleni jako pred MS je prave roztahujici se deloha, jsou to nervy, behani na wc,kontrolovani co? ale kdyz uz spineni ustava, tak to je jasny!! …jedno je jisty, jeden prdola se drzi ![]()
![]()
no vidíš, já ti to říkala. Určitě se jeden bojovník udržel. Moc ti gratuluji
Ahoj holky, tak to mám potvrzeno i z krve, hodnotu hcg nevím, řekli mi jen, že je to pozitivní a že mám přijít za tři týdny na ultrazvuk. Špinění přestalo včera, ale klidnější budu až po tom ultrazvuku - doufám, že bude vše tam, kde má být. ![]()
Ještě pořád mi to nedochází, pomalu to vstřebávám a začínám se radovat… Tak holky, přijímám sázky na to, zda tam bude jedno, nebo dvě. ![]()
A co u vás nového? Karinko, jak jsi daleko se stimulací?
Ahoj Vincko,
tk to moc gratuluji!!!!!
Mě IVF teprve čeká asi v lednu, tak jsem moc ráda, když tu najdu pozitivní zprávičku! A to ti vyšlo na první pokus?
Vincko mooc gratuluju !!
taky mi chvili trvalo, nez mi to doslo, a i ted se porad bojim, abych nezacala krvacet a co mi reknou na prvnim utz, ale musime myslet pozitivne ![]()
GRATULACE ![]()
tak uz to snad bude v klidu a ty 3 tydny zadne velke nervy.
Ja typuji jednoho bobka ![]()
štěpi, dívala jsem se, že zkoušíte IUI, tak přeju hodně štěstí. Toto IVF bylo moje první a hned to vyšlo. IUI jsme ani nezkoušeli, nedoporučili nám to kvůli špatnému spg.
nicky33, ty už máš první ultrazvuk za sebou? Je to přesně tak, jak píšeš, pořád mám obavy, pořád chodím kontrolovat.
Navíc mám takový zvláštní výtok, takže se cítím skoro pořád vlhká, k tomu občas zabolí břicho… ale pomalu si na to zvykám a zklidňuju se.
Mahu, já bych to taky viděla na jednoho, a myslím si to proto, že na testu jsem měla fakt slabou čárku - mám pocit, že u dvojčat by hladina hcg byla vyšší a tudíž čárka silnější… no ale uvidíme. Příští týden si chci jít pro neschopenku ke svému gyn. (mám totiž smlouvu na dobu určitou a bohužel 30.11. končím v práci), tak trošku doufám, že mi třeba ultrazvuk udělá on. ![]()
Holky, včera jsem hledala na netu, jak se počítá v kterém jsem týdnu a byla jsem překvapená, že se to počítá od začátku menstruace, resp. v případě IVF od začátku stimulace. Fakt jsem to nevěděla.
Tudíž jsem už na začátku 5. týdne! To je super, to už mám jeden z těch nejrizikovějších měsíců za sebou, ani jsem o tom nevěděla…
No tak ještě 2…
Vincko,
ja to taky hledala na netu ale nenasla jsem, ze se to v pripade IVF pocita jinak, muzu te poprosit o odkaz na ty stranky? ja nekde nasla ze od zacatku MS,ale ze ten prvni tyden od MS se pocita jako nulty, tak se v tom moc nevyznam. Mela jsem posledni MS 16.10, jak ty?
mam to presne jako ty, od vcera se porad citim vlhka a chodim se porad kontrolovat a bojim se, psycho
bricho mi poboliva take. Na 1.utz jdu az 1.prosince.
Tak at z toho nezblbneme a zadne spineni neprijde preju ![]()
Nicky, o výpočtech jsem se dočetla tady: http://www.tehotenskakalkulacka.cz/ Jinak to o IVF mi řekl doktor. Já jsem začala se stimulací 4. den po začátku menstruace a když jsem došla na kontrolu folikulů, tak mi řekl, že jsem pátý den cyklu, opravila jsem ho, že už jsem 9. den a on mi řekl, ať na začátek menstruace zapomenu, že teď se všechno počítá od začátku stimulace - i případné těhotenství. Tak mi to vrtalo hlavou, myslela jsem si totiž, že se to bude počítat ode dne odběru vajec nebo od embryotransferu, ale asi ne. ![]()
Počítám si to tedy od začátku stimulace, to je 27. 10. Podle toho bych měla dneškem začínat 5. týden.
No a na ultrazvuk mám jít 15. 12.
vincko - my jsme se právě s manžou rozhodli, že už žádné další IUI podstupovat nebudeme a půjdeme také do IVF. Přece jen si myslím, že je tam větší šance a já už nechci déle čekat, vzhledem k mému věku (37) a špatnému SPG. Bude to asi lepší, než se spoléhat na IUI, kde jsou šance tak mizivé… Taky bych si přála, aby mi to vyšlo hned napoprvé!
Jen se bojím té stimulace, ale snad to taky zvládnu! ![]()
Štěpi, gratuluju k rozhodnutí! Uvidíš, jak to teď půjde ráz na ráz.
Mně trvalo dlouho, než jsem se odhodlala k IVF, pořád jsem doufala, že se nějak zadaří přirozeně…
Byl to boj, odhodlala jsem se až po několika letech marného snažení, ale od okamžiku rozhodnutí se to zlomilo a negativní pocity jsou pryč.
Jsem si jistá, že stimulaci zvládneš, vůbec nemusíš mít strach! ![]()
vincko - já jsem taky na IVF nechtěla jít ani za Boha, ale příroda nás asi nemá ráda, tak musíme touto cestou…
Ale zase je fakt, že máme alespoň naději a to mimi mít můžeme a budeme!!!
Jsou na tom lidi hůř.
Takže to pořád beru, jako že v podstatě nic neděje, akorát nám trošku pomůžou doktoři.
Teda snad nebude ještě někde nějaký problém, o kterém ještě třeba ani nevíme…
Ale to už nechám osudu, hlavně, že jsme se rozhodli to řešit a chceme tomu pomoct! S tou stimulkou to zvládnu, mám jen strach z těch injekcí, já totiž při nich omdlívám…
Ale hhodně se tu píše, že to nic není a dá se na to zvyknout, tak snad nebude tak zle… ![]()
Vincko dekuju, pouzivam stejny odkaz, protoze jsou tam dobre videt konce trimestru, akorat jsem nevedela to se zacatkem stimulace. Ja ale zacala 2DC, tak je to skoro jedno. ja jdu teda na ultrazvuk pristi tyden a to budu teprve 6tt+4, tak snad uz bude neco videt
ahoj holky,
normálně vám závidím,že jdete jěště ted na IVF,já už to nestihnu neb mají v centru zavřeno od 16,12 a poslední stimulace mohli začít 16,11.
No nic,při další MS začnu zobat antikoncepci a pak se také dočkám.
Píšu narychlo z práce, páč doma máme pokažený PC a nevím, kdy nám ho spraví. Vincku, já jsem moc ráda, že ti to hned na první pokus vyšlo.
Teď se hlavně šetři a nechej se rozmazlovat. Já měla taky obrovské štěstí, že to vyšlo hned na první pokus a doufám, že jsem si své štěstí už nevybrala napořád a že mi ten poslední, třetí pokus taky vyjde. Tak já už stimuluji Puregonem a dnes je to 4 den, co jsem začala. V pondělí jdu opět do Car a uvidí se, jak ještě dlouho budu stimulovat. Takže zatím se mějte a at se nám všem daří ![]()