Nová učitelka v MŠ, problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14376
18.7.20 08:06

@Twirl tak jinak. Představ si sama sebe v pozici té učitelky. Nechtěla bys mít možnost se k tomu vyjádřit, než na tebe nalitne vedení? Promiň, ale tohle mi přijde totálně slabošské. Je to blbé konfrontovat neznámou učitelku, tak si raději půjdeš stěžovat za někým, koho znáš. To, že máš klidně dítě neznamená, že se nemůže chovat špatně v jiných ohledech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.7.20 08:08
@chaela píše:
Já bych tedy taky šla napřed za učitelkou a zeptala se ji na její verzi. Předpokládám, že i kdyby to pravda byla, tak to nepřizná a bude mít nějakou věrohodnou a nevinnou historku. Udělej si napřed o ní obrázek a pak teprve nebo razneji res. Je divný, že by všechny děti byly spokojeně, jen na tvého syna by byla zlá. U nás ve třídě je taky jedna učitelka méně oblíbená, protože je přísnější.Syn od kamarádky jendou říkal, že mu chtěla zlomit ruku. Nakonec z toho vylezlo to, že kluk lítal po třídě, na slovní upozornění nereagoval, tak ho učitelka. chytla za ruku a posadila na židli. Říkal aby, co tomu chycení za krk předcházelo? A co bylo potom?

Mi připomíná, jak dcera přišla ze školky s tím, že nechce ve školce spinkat, protože je tam na spaní ta hnusná učitelka Jana.
Pak z dítka postupem asi týdne vylezlo, že „hnusná“ učitelka Jana bere děti, které zůstávají i po svačině, do tělocvičny a chce po nich, aby tu místnost o velikosti běžné třídy párkrát oběhli. Evidentně se ten den naše cácora nějak blbě vyspala a všechno včetně běhání bylo špatně. V sokole jí nedělá sebemenší problém třikrát oběhnout celou velkou tělocvičnu. :lol:
Nicméně chudák paní učitelka Jana už je u ní víc jak rok na black listu, protože je kvůli tomu běhání podle té naší kozy „děsná“ a „furt chce, abysme běhali“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.7.20 08:10

@Russet To bylo obrazně řečeno že není rodilý mluvčí. Dítě se rozplakalo cestou tak ho uklidňoval, pak mi volal. Předpokládám že do školky se nevracel aby se lámanou češtinou vyptával co se dělo a radši se věnoval dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.7.20 08:10

@Twirl
Kdybych vycházela z toho, co si učitelky myslí o našem synovi, tak bych měla doma úplně odlišné dítě. Doma občas neposlouchá, zkouší, kam až může zajít. Odmlouvá. Nechce si po sobě očistit podložku po jídle například. Ve školce vzorné dítě, usměvavý a vždy dobře naladěný, ochota sama. Miláček, jak říká „stará škola“ a tu druhou mladou už si stihnul taky omotat kolem prstu. A to se mu tam během 2 let vystřídaly 3 další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.7.20 08:15

@Aduš8 No, tak nikdy jsem takovou situaci neřešila. Jsem lehce šokovaná a tak se tu teď ptám ať můžu racionálně vyhodnotit postup a srovnat si v hlavě jak to řešit. Ale koukám že oslovit komunitu maminek zEmimina je tak trochu sadismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
18.7.20 08:16

Jen pro to, že jsme ti nedaly za pravdu, ale do jedné se shodly, že máš jít nejdříve za učitelkou??? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.7.20 08:19

@Twirl Tak chtěla jsi názor, tak jsi ho dostala.
Pokud chceš jen slyšet, že učitelka je pipina a okamžitě na ní naběhnout, nejlépe požadovat vyhazov, tak jsi to měla napsat do úvodního příspěvku.

Mám ve školce už druhé dítě, kamarádka tam má třetí dítě, o kterém sama říká, že je oproti starším sourozencům „sígr“, ale „problémy s učitelkama“ mají zejména helikoptérové matky, na jejichž Péťu nebo Pepíčka se nesmí zvýšit hlas, křivě podívat nebo o něm říct něco jiného, než superlativ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.7.20 08:24

A seznamovací kontakt s učitelkou je velmi důležitý i z hlediska managování vzájmných očekávání (jak na straně učitelky, tak dítěte a rodiče).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.7.20 08:25
@Twirl píše:
@chaela jo, synova druhá třídní je taky taková “stará škola”, rázná nepříliš oblíbená. Jenže syn nikdy s žádnou konflikty neměl. Jak jsem psala, patří mezi ty klidné děti. Já jsem se ho ptala a moc mi toho neřekl. Stalo se to když šly odpoledne ven. Teď si budu domýšlet-byl bujarý a chtěla ho zklidnit. Jenže a) na syna to moc nepasuje b) chytit dítě zepředu za krk? tohle není přece OK

Já předpokládám, že chlapec poněkud bujarý byl, učitelka ho potřebovala zklidnit a zastavit a udělala to tak, že mu položila ruku na hrudní kost pár centimetrů pod krk. Já takhle děti zklidňuju běžně. A chlapec z toho udělal bůhvíco… Pokud se nechceš projevovat jako hysterická koza, jdi se zeptat rovnou učitelky, co se ten den stalo.

• Citovat
  • Upravit
439
18.7.20 08:26

Šla bych přímo za učitelkou, a to rozhodně bez dítěte. Řekla bych, že bych chtěla vědět, co se ten den dělo, protože syn byl rozrušený, podal vám nějaké info a ty chceš znát i její pohled na věc. Pak bych řekla, že bych pro příště chtěla, aby se vyvarovala jakémukoli fyzickému kontaktu, že pokud bude mít se synem jakýkoli problém, má tě o tom informovat s určitě se pokusíte situaci společně vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
18.7.20 08:28

*jakémukoli NEPŘIMĚŘENÉMU kontaktu, pokud se tak stalo…
Možná kluk opravdu jenom přibarvil nějaké běžné zadržení - ruka na hrudník, špatný nechtěný úchop…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.7.20 08:33

Díky všem co poradili!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.7.20 08:44
@Twirl píše:
@Aduš8 No, tak nikdy jsem takovou situaci neřešila. Jsem lehce šokovaná a tak se tu teď ptám ať můžu racionálně vyhodnotit postup a srovnat si v hlavě jak to řešit. Ale koukám že oslovit komunitu maminek zEmimina je tak trochu sadismus

Takže jestli nebudeme přitakat, odpovídáme špatně? Normálně se člověk slušně ptá té osoby, se kterou má problém. Ne na maminkovském fóru. A otec dítěte mluví svahilsky, že se nemohl zeptat, co je za problém přímo učitelky? Jestli nemáte oba nějaký komunikační problém, když místo „otec je cizinec“ napíšeš, že si s učitelkou nepotykal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.7.20 08:47
@Bamace píše: Šla bych přímo za učitelkou, a to rozhodně bez dítěte. Řekla bych, že bych chtěla vědět, co se ten den dělo, protože syn byl rozrušený, podal vám nějaké info a ty chceš znát i její pohled na věc. Pak bych řekla, že bych pro příště chtěla, aby se vyvarovala jakémukoli fyzickému kontaktu, že pokud bude mít se synem jakýkoli problém, má tě o tom informovat s určitě se pokusíte situaci společně vyřešit.

Takže až bude syn padat z prolézačky, úča se ho nebude smět ani dotknout, aby dítě nežalovalo. Opravdu se mi nechce věřit, že by si nová učitelka zadělávala na problém tím, že by na děti byla zlá a držela je pod krkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.7.20 08:53

@Russet Díky za názor. Ať tedy ještě odpovím na tvoje otázky. Ne, je úplně normální mít jiný názor. Na základě podnětů z diskuzi budu situaci řešit jinak než kdybych se nezeptala. Jsem introvert, ráda využiji anonymity internetu a na konfrontaci se připravím. O víkendu se s dotyčnou paní učitelkou určitě neuvidím. Otec dítěte se nemohl zeptat neboť v tu chvíli se ve školce nevyskytoval a nevracel se tam, místo toho se radši věnoval emočně vykolejenému diltěti. Ano, otec je cizinec ale úplně nechápu jak to souvisí se situací. Přeji hezký víkend!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin