Nové bydlení, smutek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2120
30.9.23 08:38

Zčásti vím, jak se asi cítíš. Já tak odcházela z dlouholetého vztahu, jen jsme nebyli manželé a nebylo tam naštěstí dítě. Nejdřív euforie z ničeho bydlení, pak nastěhování, taky vypalování za pochodu, brodění se mezi vecma, co měla sebou, první noci v novém bytě nic moc, najednou pocit prázdnoty, přede mnou jen černo černá tma, ale musela jsem nějak fungovat. Taky jsem si řekla, že nic dobrého mě nečeká, to byla ale blbost. To nejlepší bylo přede mnou. Věř mi, bude líp, nejlíp. Já vím, že teď máš dojem, že se ti všechno hroutí, jak píšeš, známé prostředí, lidé kolem o sousede, některé ženy spolknou i nevěru manžela, aby nemuseli o tohle přijít, o tenhle přístav, já tomu tak říkám, ale stalo se. Pro některé bys mohla být poučením, jsi moc silná rozumná žena, takže to dáš. Soustred se na sebe, na syna, ber to jako nový začátek, i když si i něj nestála, to si nevyberes, občas se to ukáže jako nej řešení, potvrzeno několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
30.9.23 08:50
@Prostě Vodnář píše:
Prášky to neřešte, to je pitomost. Ty vás maximálně otupí, že vám bude všechno jedno. Je třeba zatnout zuby a překonat překážku. O to více potom na sebe budete hrdá. Žádný člověk nestojí za to, aby vás zlomil a poslal na kolena. A nikde není psáno, že ten byt je napořád.

Nepiš nesmysly, nic o tom nevíš. Antidepresiva neotupují, naopak jí pomůžou to překonat a pořádně se vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
30.9.23 08:52

@Bellino děkuju moc za vaše slova. Znamená to, že jste zase šťastná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
30.9.23 08:54

Nepises, proc se ti ten byt vlastne nelibi. Co poridit svetylka, kytky a nejake plakaty nebo vesele nalepky na zed a trochu si to tam zutulnit? Kdyz jsem bydlela v byte, kde se mi taky nelibilo, tak jsem se vymyslela nizkorozpoctove vylepsovaky, abych se tam citila dobre. Z krabic vytahni nejpodstatnejsi veci a dej si proste oraz a odpocin si. Rozvod je udajne vic stresova situace nez umrti clena rodiny. Zkus si prozatim koupit kozlikove kapky a silnou rozchodnici ruzovou. Jsou to jenom bylinky, ale s psychikou pomahaji taky. A existuje spousta prirodnich veci na spani i na povzbuzeni nalady. Vyzkousela bych je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
30.9.23 09:01

@ZuzaM :hug: děkuju za názor. už jsem rozhodnutá, že psychiatričku navštívím. Spoléhám na to, že nepíše léky ode dveří, ale že zhodnotí mou situaci a podle toho bude jednat. A snad mi pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
30.9.23 09:08
@hanisv píše:
@ZuzaM :hug: děkuju za názor. už jsem rozhodnutá, že psychiatričku navštívím. Spoléhám na to, že nepíše léky ode dveří, ale že zhodnotí mou situaci a podle toho bude jednat. A snad mi pomůže.

Neboj, to dopadne dobře. Ty prášky ti pomůžou, uklidní tě, budeš mít lepší nálad a hlacně se vyspíš. Držím palce. Na nový byt si zvykneš, uděláš z něj krásný a klidný domov pro sebe i pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
30.9.23 09:09

Antidepresiva na uzkosti muze predepsat i prakticky lekar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TaTamta
30.9.23 09:23
@Anonymní píše:
@inzenyrka85 mně jde spíš o to, že celkově mi v tom bytu není dobře. Měli jsme zájem o byt, který se mi na první dobrou líbil, cítila jsem se tam dobře, ale bohužel tím, že jsem samoživitelka, tak majitelé dali přednost lidem se dvěmi příjmy. Strašně mě to mrzí. Tady ten byt, i když je nově předělaný, tak to není místo, kde se cítím dobře. Ty úzkosti z toho, že by to tu mělo být napořád a že se sem musím každý den vracet jsou šílené.

Však to nemusí být napořád. Časem se můžeš přestěhovat i jinam, kde se vám to bude líbit víc. Ber to zatím jako dočasné řešení, přestupnou stanici k jinému životu.

Já se taky stěhovala, už jsem ti psala. Ale bylo to moje rozhodnutí, měla jsem jinou výchozí pozici. Ale taky to nebylo a není snadný, ani po dvou letech nejsme rozvedený a s manželem vypořádaný. On nechce (ego) a tak to protahuje jak může.

Já jsem stále v podnájmu, žiju z měsíce na měsíč, ale syn je tam šťastný a v pohodě, má to tam rád. To je pro mě daleko důležitější. Než barák a sousedi.
Jinak co se týče osobního života, po dvou letech jsem začala randit s nynějším partnerem. Takže i 45+ může potkat fajn chlapa ;) Život zas může být krásnej

Antidepresivům se nebraň. Pomůžou ti spát. Radši od psychiatičky, než od obvoďáka. A terapie by taky nebyla od věci. Taky jsem toho využila na pokec.

Držím palce. Bude líp, slibuju. Ne hned, ale bude  :kytka:

• Citovat
  • Upravit
455
30.9.23 09:39

Zakladatelko, já jsem se stěhovala ze svého vlastního rozhodnutí a věděla jsem, že je to nejlepší věc, co mohu udělat. A přesto mi trvalo nějakou dobu, než jsem si zvykla. Je to zkrátka velká změna.
U tebe je to čerstvé, máš nevybalené krabice, byt neuspořádaný. Až se zabydlíš, bude to hned lepší. Chce to trochu času, ale sedne si to, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
30.9.23 10:44
@hanisv píše:

Psychické zhroucení způsobí otupení a depresi, takže pro léky co nejrychleji, hlavně to spaní musíš spravit. Netrýzni se, vyspi se, v lékárně kup melatonin, je to spánkový hormon, pomůže ti usnout (určitě ho doporučí i psychiatr). Antidepresiva a anxiolytika pomůžou s úzkostí, což je důležité, ale ten spánek je prostě základ. Musíš se o sebe dobře starat, když jsi na synka sama. Zakaž si ty myšlenky o domově atd. vyřešíš to postupně, přece tam nemusíš být na vždy! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
30.9.23 10:48

Ženský neblbněte, propadat pláči, úzkostem, stresu a pilulkám. A to všechno kvůli komu? Uvědomte si, že se potom nacházíte v pozici, ve které vás chtějí mít. Zranitelné a lehce ovladatelné. Nedopusťte to! Naopak dejte jim sežrat veškerou svou vnitřní sílu a ukažte jim, že vás nezlomí. Ukažte i dětem, že nic není tak zlé, jak to vypadá a vše se dá zvládnout s úsměvem. Ať jsou stejně silné, jako vy! Nebo snad chcete, aby i ty děti navštěvovali odbornou pomoc a byly pod léky? Jediný černý den v životě člověka je jeho funus a ani na něm už nebudete smutní. Higher And Higher .

• Citovat
  • Upravit
34322
30.9.23 10:52
@Prostě Vodnář píše: Ženský neblbněte, propadat pláči, úzkostem, stresu a pilulkám. A to všechno kvůli komu? Uvědomte si, že se potom nacházíte v pozici, ve které vás chtějí mít. Zranitelné a lehce ovladatelné. Nedopusťte to! Naopak dejte jim sežrat veškerou svou vnitřní sílu a ukažte jim, že vás nezlomí. Ukažte i dětem, že nic není tak zlé, jak to vypadá a vše se dá zvládnout s úsměvem. Ať jsou stejně silné, jako vy! Nebo snad chcete, aby i ty děti navštěvovali odbornou pomoc a byly pod léky? Jediný černý den v životě člověka je jeho funus a ani na něm už nebudete smutní. Higher And Higher .

Kdyz si zlomis nohu, potrebujes chvili berle.
AD jsou ted ty berle. Pomuzou, podrzi, a az bude lip, uz to pujde bez nich.

Zakladatelko, nejak si to tam vylepsi. Porid si papouska, nejakou hezkou dekoraci, kocku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
30.9.23 10:53

To bude dobré. Najdi si koníčka, zabav se, nepropadej tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
30.9.23 11:11

Dobře, ale proč si hned lámat nohu?

@Lucie_Sx píše:
Kdyz si zlomis nohu, potrebujes chvili berle.
AD jsou ted ty berle. Pomuzou, podrzi, a az bude lip, uz to pujde bez nich.Zakladatelko, nejak si to tam vylepsi. Porid si papouska, nejakou hezkou dekoraci, kocku…
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
30.9.23 11:49

To raději ať si dá trávu a ještě se tomu bude smát.

@ZuzaM píše:
Nepiš nesmysly, nic o tom nevíš. Antidepresiva neotupují, naopak jí pomůžou to překonat a pořádně se vyspat.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí