Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@stinga píše: Více
Jasně. Většinou to mají lidi co pracuji se zvířaty třeba veterináři nebo v útulcich. Ale dá se i jako samoplatce. A hodně se ockuji i lidi co cestuji do míst kde je horší lékařská péče.
Taky jsem to zažila, kdyz jsme zili v zahranici. Zrovna chřipku ockovali bezne v lékárnách. K doktorum bylo nekdy trochu složitější se dostat, tohle bylo uplne jednoduché, mam pocit, ze se snad ani nemuselo objednávat, jen tam byly nějaké určené hodiny, kdyz tam byl nekdo kompetentní píchat injekce, ale neabsolvovali jsme, nevim…přínos pro pacienta = jednoduše dostupne, přínos pro lékaře = nemusi se zabývat banalitami ![]()
Navíc i v článku píšou, ze v rámci pilotu bude očkování dostupne o vikendu - ideal pro ty, co mají „kancelarskou“ pracovní dobu a nechce se jim resit uvolňování k lékaři
(jo a nemusíte psát, ze na to je narok, nekdo proste radeji v pracovní dobe nechodí, pokud to neni nezbytné a tu možnost uvita).
@Beruska999999 píše: Více
Vzhledem k tomu, že to bude píchat lékař, tak se těmi banalitami bude zabývat možná ještě více.
Jo, ten víkend je platný argument, s tím souhlasím, i když i kancelářský si může obvykle domluvit termín na ráno / pozdní odpoledne mimo svou pracovní dobu. Zatím jsem se nesetkal s ordinací, která by nefungovala apsoň jeden den v týdnu minimálně do 18:00.
@z.pepa píše: Více
Jj, zvláště u naší doktorky. Ta má otevřeno 7:30 - 10:30 a jeden den 13-16 (ten nemá to ráno). ![]()
Tak ale ten lekar tam bude na to určený v určenou dobu, proste treba nekolik hodin bude ockovat jak na bezicim pase…asi ne ze zacatku, ale kdyby se to rozjelo. A nepotrebuje tim překládat čas praktik, který se muze věnovat nemocným…ale nevim, v součtu to možná vyjde nastejno nebo hur…V tom zahranici to možná byly zdravotní sestry, I deti ockovaly bezne zdravotní sestry, tak možná to dává smysl o to víc…
Jinak jo, vetsina lékařů se nejak přizpůsobuje, u nas ma dokonce i dětská jeden den do 18h, ale i tak, lidé jsou v ruznych situacích a kombinacích…proste zajít o vikendu muze byt atraktivní.
U nás Moje ambulance měly dlouho stop stav, nemohli sehnat doktory. A to od nich hodně lidí odešlo, ordinovaly sestry, psaly neschopenky, i léky. Zůstal totiž jeden doktor na ordinaci každý den 7-19. Takže tak k Ambulancím. Jinak tohle je nějaký projekt, na chvíli, teď tam bude doktor, ale chtějí, aby to mohli píchat sami lékárníci. Ale musí se změnit zákon. Půjde jen o očkování na chřipku a kovid. Teď to bude asi ve čtyřech lékárnách, nevím ostatní, ale jedna bude ve velkém obchodním centru. Ale musí být oddělená místnost, to nevím, jak některé lékárny, které znám, udělají.
Mně se to líbí. Nemusím jet za praktikem dvacet kiláků a sedět v čekárně s nemocnýma lidma. Z práce si odskočím, za půl hodiny jsem zpátky. Já osobně tyhle inovace vítám.
@z.pepa u některých očkování by to bylo fajn. Protože teď ti dá doktor recept, ty si jdeš očko koupit a znovu k praktikové. Ubyla by jedna cesta. Jen netuším, kde chtějí najít ty lékaře, co to budou dělat.
@inkakřivák píše: Více
Chteji to změnit, aby mohli ockovat lekarnici. A ma to byt porad jen chřipka a covid. Ja byla v poslednich par letech na pneumokoka,4vakcinu tetanus a naštěstí jim to vzdy dovezli do ordinace, jen jsem si tam došla.
Jo, tohle jo. My spíš očkování na cesty. To si platíš, a doktor to asi nechce objednávat, aby mu to čistě náhodou nezustalo ležet. A třeba i kombi vakcínu na tetanus objednává podle zájmu.
Nešla bych na ockovsni, aniž by lékař věděl vše o mém zdravotním stavu… Později to klidně můžou požadovat.
@Paní.Norrisová píše: Více
Tak při covidu běžně očkování probíhalo ve velkých centrech, do kterých si člověk nenosil doporučení svého lékaře. To samé při očkování do zahraničí - já radši vhodná očkování (+ případně cestovní lékárničku) proberu v centru cestovní medicíny, než u svého praktika. Ani tam jsem neměla žádné doporučení. Očkování proti chřipce (a covidu) nám hradí zaměstnavatel (zdravotnictví) a taky ho pro zájemce organizuje. Jak se nedávno rozmohl černý kašel, tak zařídil přeočkování i na něj (vybrala jsem si kombi vakcínu i s tetanem). Pokud vím, přes zaměstnavatele se dají přeočkovat i spalničky (při nízké hladině protilátek), ale to už jde tuším přes závodního lékaře, narozdíl od těch hromadných očkování. Takže už dnes (a co pamatuji cestovní očkování, tak to bylo před čtvrt stoletím) lékaři očkují, aniž by měli v ruce kompletní kartu/výpis pacienta. Spoléhají se na informace získané od něj a je na zodpodpovědnosti pacienta jim je poskytnout.
Anonymní slunečnice, mohla by ses mi prosím ozvat do SZ? Děkuji