Nové peřiny - perete?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2200
17.10.22 14:47
@Thomassss píše:
Ano, peru. Peřiny, polštáře, stejně jako veškeré oblečení, jsou z výroby napuštěny chemikáliemi, takže vše před použitím peru.

Přesně. Že stejného důvodu také peru deky, polštáře atd.
Pokud nejde něco vyprat, nechávám vyvetrat a vyčichnout. Ale to je třeba gauč, nová matrace atd. Ale potahy a obaly z toho také vždy peru. Takže vyperu vše co jde. :mrgreen:
Jde o chemikálie z výroby, z přepravy atd. Je to napustene hromadou chemikálií proti brouku atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
17.10.22 14:52

Tady to mají hezky popsané. :mrgreen:
https://www.energiezivota.com/…icke-chemie/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.10.22 14:55
@Anonymní píše:
Zdravím, asi hloupá otázka, ale zkoušela jsem hledat na internetu a nenašla jsem :oops: když koupíte nové polštáře nebo peřiny, perete je před použitím?
Povlečení, stejně jako veškeré oblečení před použitím peru, ale u těch peřin váhám, zda je e to nutné.. :nevim:
Děkuji za rady :kytka:

Peru všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
17.10.22 14:57

Ne, neperu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
17.10.22 15:10
@Bytsamsebou píše:
Psala jsi, že by sis pod to nelehla, kdybys to nevyprala, tak jsem na tuto větu reagovala.

Ano, kdybych si to doma nevyprala, tak bych si pod to nelehla. Ale jinde to neresim, resim jen to, co muzu ovlivnit ja sama. Kdyz jsme jinde, tak si vsugeruju, ze to vyprane je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
17.10.22 15:25

Peru všechno včetně koupeného oblečení. A to přesně z toho důvodu, co píšou tady v tom sdíleném článku :D Jakože nevím, jaká šmudla si to na sebe v obchodě dávala při zkoušení, kde všude to válela a co s tím dělala. Asi mě to ani nezabije, když to prostě vyperu. Nemluvě o tom, jaký hnus jsem vytepovala ze sedaček a koberců u nás doma :poblion:
A to nejsem nějaká super přísná na úklid, ale mám ráda čisté ty základní věci - prádlo, záclony, koberce, sedačky + i ty peřiny. Peru je většinou po létě, kdy se do nich nejvíc potíme a nechávám je pak na slunci uschnout.

Z toho jsem ale líná utřít prach i tři týdny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
17.10.22 15:36

Nové neperu, ale jinak se snažím lůžkoviny jednou za půl roku tou prackou prohnat. Většinou nějak před zimou a po zime na jaře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
17.10.22 15:42

Máme péřové takže neperu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10629
17.10.22 18:22
@Malineka píše:
Peru všechno včetně koupeného oblečení. A to přesně z toho důvodu, co píšou tady v tom sdíleném článku :D Jakože nevím, jaká šmudla si to na sebe v obchodě dávala při zkoušení, kde všude to válela a co s tím dělala. Asi mě to ani nezabije, když to prostě vyperu. Nemluvě o tom, jaký hnus jsem vytepovala ze sedaček a koberců u nás doma :poblion:
A to nejsem nějaká super přísná na úklid, ale mám ráda čisté ty základní věci - prádlo, záclony, koberce, sedačky + i ty peřiny. Peru je většinou po létě, kdy se do nich nejvíc potíme a nechávám je pak na slunci uschnout.Z toho jsem ale líná utřít prach i tři týdny :)

Tak oblečení peru automaticky. Ale peřinu povleču čistým povlečením. Novou sedačku, křesla, matrace, koberec, atd. taky neumývám, když je to nové a nasáklé chemikáliemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13725
17.10.22 19:37

Ano, peru. Peru všechno nové, občas kromě svrchních bund. A to nejsem na hygienu vůbec ujetá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
17.10.22 20:53

Peru, protože je to napustene bůhví jakými chemikáliemi, aby to nezplesnivelo za ty dva měsíce, které to stráví v kontejneru na cestě z Asie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
17.10.22 20:59

Péřové peřiny ne. Nemám sušičku. Ale klasické uměliny peru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
18.10.22 09:46

@Bytsamsebou novou sedačku a koberce taky netepuju, hlavně jak často to nové kupuji?
Ovšem třeba rohožku do koupelny nebo nějaké malé koberečky jsem prostě vyprala.
A sice na peřiny dáš čisté povlečení, ale pro mě je to pocitově jak kdyby se někdo nemyl a pak si vzal čisté oblečení :)
Prostě jim textilní věci musí vydržet bez plísní a škůdců, takže to mají napuštěné chemikáliemi. Proto to vyperu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný