Novorozeňàtko na vánoce

s j
633
12.12.22 12:11

Novorozeňàtko na vánoce

Ahoj holky, můžete prosím poradit? Čekam miminko jsem už skoro v 38.tydnu. Vetsinou vždy jsme slavili u babičky. Letos jsem chtěla slavit u nás, kvůli těhotenství, ale to neklapne. Mamka se strejdou jdou do práce. Strejda na noční, mamka na ranní. Jenže nevím kdy budu rodit. Babička pochází z Ostravy, já z Havířova. Jak byste to udělali vy? A co když se prcek třeba narodi spíš? Šlo by tam jet s ním?

Příspěvek upraven 12.12.22 v 12:20

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4899
12.12.22 12:18

Já bych vůbec neplánovala a všem dala na vědomí, že se rozhodneš až podle situace. Že je možné, že přijedete / že přijedete s miminkem / že nepřijedete vůbec a domluvíte návštěvu pak někdy později.
Osobně bych těsně před porodem neměla absolutně náladu někde jezdit (byla jsem ráda, že jsem ráda) a hned po porodu jsem si zase naopak užívala miminko doma v klídku jen s manželem (ani žádné návštěvy jsem první tři týdny nepřijímala, natož někam jezdit). Ale tohle je individuální a ty to třeba budeš cítit úplně jinak než já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
12.12.22 12:19

Já asi nerozumím dotazu. Jde ti o to, aby babička nebyla na Vánoce sama? To je od tebe hezké, ale pochybuji, že to nějak zvlášť ovlivníš. Porod nenaplánuješ :nevim: to spíš by mamka/strejda měli zkusit si vyměnit s někým směnu v práci, ale pokud to nepůjde, tak se asi nedá nic dělat. Však si pro jednou můžete udělat Štědrý večer později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
s j
633
12.12.22 12:21
@bjetuschka píše:
Já asi nerozumím dotazu. Jde ti o to, aby babička nebyla na Vánoce sama? To je od tebe hezké, ale pochybuji, že to nějak zvlášť ovlivníš. Porod nenaplánuješ :nevim: to spíš by mamka/strejda měli zkusit si vyměnit s někým směnu v práci, ale pokud to nepůjde, tak se asi nedá nic dělat. Však si pro jednou můžete udělat Štědrý večer později.

Spis jde o zvyk a o to aby jsme byli všichni spolu, uvažují na tom už týden. Nakonec jsem se rozhoupala a zkusila se zeptat tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
s j
633
12.12.22 12:24

@vedma007 já právě nevydržím moc na jednom místě ale je fakt že ten konec už je šílený, bolesti bederní páteře, občas podbřišku a pálení zahy několikrát za den je šílený. Večer mám problém se spanim-usinani a pak WC. Přes den utahaná. Ale spíš je to zvyk a každý by chtěl vědět dopředu z rodiny. Ale já sama nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
12.12.22 12:26
@s j píše:
Spis jde o zvyk a o to aby jsme byli všichni spolu, uvažují na tom už týden. Nakonec jsem se rozhoupala a zkusila se zeptat tady.

Chápu, ale i tak si to nejde zorganizovat. Rodit můžeš klidně už teď a budeš to mít vyřešené nebo naopak budeš přenášet (já teda nevím kdy máš termín). Tak si udělejte Vánoce podle toho, jak budeš moct. Vůbec bych se tím nestresovala. Okolí to chápe, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4899
12.12.22 12:46
@s j píše:
@vedma007 já právě nevydržím moc na jednom místě ale je fakt že ten konec už je šílený, bolesti bederní páteře, občas podbřišku a pálení zahy několikrát za den je šílený. Večer mám problém se spanim-usinani a pak WC. Přes den utahaná. Ale spíš je to zvyk a každý by chtěl vědět dopředu z rodiny. Ale já sama nevim

Hele to já taky normálně stále někde courám, nejsem zrovna domácí typ, ale po porodu mi prostě instinkty velely chránit dítě před světem a nenadělala jsem s tím nic :D
Rodina přeci musí pochopit, že tohle je věc, kterou prostě nenaplánuješ :nevim: Takže bych jim odpověděla “pokud to bude jen trochu možné, přijedeme” a tím to považovala za vyřízené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
s j
633
12.12.22 12:50
@bjetuschka píše:
Chápu, ale i tak si to nejde zorganizovat. Rodit můžeš klidně už teď a budeš to mít vyřešené nebo naopak budeš přenášet (já teda nevím kdy máš termín). Tak si udělejte Vánoce podle toho, jak budeš moct. Vůbec bych se tím nestresovala. Okolí to chápe, ne?

Prave že moc ne, chtěli by to vědět před Vánoci. Ať ví jak zařídit večeři, ale já fakt nevím. Dcera byla 1.12.a toto má byt 27.12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
s j
633
12.12.22 12:51
@vedma007 píše:
Hele to já taky normálně stále někde courám, nejsem zrovna domácí typ, ale po porodu mi prostě instinkty velely chránit dítě před světem a nenadělala jsem s tím nic :D
Rodina přeci musí pochopit, že tohle je věc, kterou prostě nenaplánuješ :nevim: Takže bych jim odpověděla “pokud to bude jen trochu možné, přijedeme” a tím to považovala za vyřízené.

Vidis tak tato odpověď mě nenapadla, to je dobrá odpověď. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
12.12.22 14:28

Já bych taky vůbec neřešila. Navíc, budeš mít šestinedělí a to bys měla strávit primárně s dítětem a partnerem. Miminko má slabou imunitu a je potřeba ho chránit.

Navíc vůbec nevíš jak budeš vypadat po porodu, zda nebudeš bolavá, nebo hodně unavená z péče o miminko. Budou to nové věci, budeš se vše muset naučit, poznat.

Já bych neplánovala a rodina to určitě pochopí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.12.22 19:29

První dcera měla na Vánoce dva tři :srdce: Normálně bychom jeli k rodičům a slavili tam, ale ja proste nebyla ve stavu, kdy bych zvládla se s novorozencem někam táhnout ( přestože to bylo v rámci Prahy ), tak to byl výjimečný rok, kdy jsme byli sami dva s miminem. Ja opravdu nemela na nějaké slavení / Ježíška náladu, a tím ze dcera byla první (nebylo žádné starší dítě, kvůli kterému bychom to museli hrotit ), tak to bylo celkem na pohodu.

Mimochodem, rodila jsem před termínem, ten jsem měla 22.12., takže jsem byla už tak nějak smiřená s tím, ze ten rok budu na svátky v nemocnici, nakonec to dopadlo jinak ;)

Ber to tak, ze ted to fakt muže přijít kdykoliv, můžeš porodit zítra nebo taky můžeš byt na stedry den v porodnici nebo klidně ještě s břichem … Nic neplanuj, nestresuj se a uvidíte podle aktuální situace :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí