Novorozenec vs. krbová kamna

82janka
8.11.12 12:42

Novorozence vs. krbová kamna

Ahojte všichni. Brzy čekáme miminko a budeme všichni spát v jedné místnosti, kde máme krbové kamna, kterými topíme. Zajímalo by mě, čemu se vyvarovat, aby mimi bylo v pořádku. Jako třeba nádobu s vodou, kvůli vlhkosti apod.
Vím, že to zřejmě nebudou ideální podmínky, ale bohužel se tak již stalo a nic už s tím neuděláme.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
308
8.11.12 12:48

My to máme tak stejně jako ty. Řešíme to hrncem z vodou na kamna a často stírám prach aby se nevířil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.11.12 12:48

Ono vadi vic ustredni topeni, co se tyce vlhkosti, krbovky jsou v pohode. Budte radi, ze je mate ;) Kup si vlhkomer a zarid se podle toho. Pokud mate v poradku komin, nemate se ceho bat, v duhym pripade bych se bala o vsechny, nejen o novose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
8.11.12 12:54

Naštěstí máme vše v pohodě, tak jen koupíme vlhkoměr a budeme hlídat vlhkost v normálu. měla jsem strach, že to mimču bude moc škodit, tak nad postýlku ušiju nebesa at trochu omezím prach přímo na mimčo ikdyž stejně se tomu nevyvaruji.
Uff to se mi ulevilo, že to taky tak někdo má.
ještě jsem si říkala že nad postýlku dáme nějako síťku právě proti tomu prachu, ale to je asi blbost:( Čekáme první mimčo tak se bojím, abychom něco nezanedbali. :)

• Citovat
  • Upravit
29730
8.11.12 12:56

@82janka No ber to tak, ze driv se topilo hlavne takhle a lidstvo nevymrelo ;) Ja bych byla za krbovky rada, tam clovek aspon sam ovlivni, kdy bude mit teplo, kdyz se neco pos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.11.12 13:00

Prach urcite hlidat, mozna neni spatna i moskytiera pres postylku, taky to zachyti neco. ale jinak myslim, ze to mimco zvladne v pohode, o nejake generace zpet, tak vyrostla vetsina deti.
dneska trochu vysilujem, at mame pro ty zlaticka vsechno nejlepsi a nejcistci a nedavno jsem cetla rozhovor s imunologem, ktery rikal, ze nejzdravejsi deti jsou z venkovske farmy, kde se to moc neresi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
8.11.12 13:00
@asha píše:
@82janka No ber to tak, ze driv se topilo hlavne takhle a lidstvo nevymrelo ;) Ja bych byla za krbovky rada, tam clovek aspon sam ovlivni, kdy bude mit teplo, kdyz se neco pos…

Tak tímto jsem se uklidňovala, ale stejně, člověk je vyplesklý ze všeho, tak abych něco nepokazila. Jsem v tom strašná :(

• Citovat
  • Upravit
82janka
8.11.12 13:02
@Ali-Ali píše:
Prach urcite hlidat, mozna neni spatna i moskytiera pres postylku, taky to zachyti neco. ale jinak myslim, ze to mimco zvladne v pohode, o nejake generace zpet, tak vyrostla vetsina deti.
dneska trochu vysilujem, at mame pro ty zlaticka vsechno nejlepsi a nejcistci a nedavno jsem cetla rozhovor s imunologem, ktery rikal, ze nejzdravejsi deti jsou z venkovske farmy, kde se to moc neresi :)

tak to tímpádem my budeme mít imunitu fajn… ještěmáme tři psy doma o:) my s manželem na nemoce netrpíme ani na alergie tak snad ani to malé až přijde na svět.

Holky děkuji za uklidnění.

• Citovat
  • Upravit
11117
8.11.12 13:05

Tak to mate super, protoze pan doktor tam odpovidal na dotaz - co udelat pro deti na zlepseni imunity? odpovedel: poridte jim psa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
8.11.12 13:07

@Ali-Ali tak to je skvělé o:) většinou narážím na názory jestli nedáme psy pryč, když máme dítě, což mě až děsí. Vím, že to bude trochu komplikovanější sladit dítě, psy a všechno dohromady, hlavně, když nás měli ted celý jejich život sami pro sebe, ale tak musí to jít. :D

a nemáš náhodou odkaz na ten rozhovor?

• Citovat
  • Upravit
20777
8.11.12 13:12

Ještě bych podotkla, že pokud máte těsná okna, nechávat mikroventilaci a pořádně větrat (několikrát za den na pět minut otevřít dokořán okna, nechat vyměnit vzduch a zase zavřít).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
8.11.12 13:15

No ja bych te snad jeste upozornila na jednu vec, az bude ditko lezt a pak se stavet. Urcite bych poridila nejakou tu ochranu, aby se nemohlo dotknout krbovych dvirek. Jsou z toho osklive popaleniny a staci sekunda. Male deti co se stavi bohuzel hned neucuknou, oprou se obema dlanemi… a to se musi potom nekolik let chodit na plastiky, protoze kuze na zvetsujici se dlani… se proste musi nahradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
8.11.12 13:18

My mame krbovky v obyvaku a s malou jsem tam byla porad… narodila se v zari 2011 a zacali jsme topit snad v rijnu :-). Ja se bala toho, ze tam je vedro a dalsi mistnosti studenejsi… na noc chodila do pokoje, kde bylo kolem 19 ti stupnu a zatim je celkem zdrava… tak jeste promyslete, at nespi ve velkem teple… cetla jsem, ze to neni uplne nejlepsi a vim, jak se krbovky blbe reguluji… vetsinou mas vedro… no a kdyz to nepujde tak moc neoblikat to si hlidej, at to neni extra choulostive mimo

:kytka:

Příspěvek upraven 08.11.12 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
8.11.12 13:25

@74paja děkuji za radu, taky to zvažujeme, ale uvidíme
@veberun tak bohužel tomu vedru moc nezabráníme, ale ani my sami nemáme rádi velké vedra
@Amabilis77 jj okna plastová větrat musíme furt, každé ráno je máme trochu zarosené takže vlhkost asi bude velká

• Citovat
  • Upravit
9090
8.11.12 13:32

My máme taky krbovky, sice teda v obýváku ale tam malá tráví celý den, kromě noci a v pohodě, často stírám prach a země a zatím nebyl problém. Časem to bude chtít pořídit nějakou zábranu, aby se prcek ke krbu nedostal ale jinak nevidím problém, buďte rádi, že krbovky máte, je to velká úspora :)
A jak už tu bylo psáno, pozor na teplotu, vím jak se to blbě reguluje, občas tu máme fakt teplo až moc, takže topit, ale s rozumem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí