Nový chodník před pozemkem

Tunrida
27.10.17 12:10

Nový chodník před pozemkem

Tady se ví hodně, třeba mi někdo poradí. Tohle nám právě udělali před barákem. Z branky schod jako kráva, na nájezdu min. 10 cm. Kvůli tomu se bude muset udělat nový nájezd, nová brána, nová branka. Já jsem tak hrozně vytočená. Mám to nějak řešit? Dá se to nějak řešit? Samozřejmě EU nařízení, chodník musí lícovat s asfaltem, něčí pozemky jsou jim u zádele :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101764
27.10.17 12:29

Upřímně, neporadím ti paragrafy, ale nějak to řešit určitě jde, neboť už jsem se mnohokrát setkala s tím, že v takovém případě poklesl celý chodník na úroveň silnice a pak se zase zvednul a to i u chodníku u nás, který dělali loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
27.10.17 12:43

@Tunrida tak to je mazec. A je to v souladu se stavebnim povolenim? Pokud ano, tak kste v rizeni asi nic nenamitali? Na budovani chodniku jsou ruzne normy- ČSN. Jako jo, melo by to navazovat.
Ja na Tvem miste bych kontaktovala investora (obec) a resila to tam. Pokud to je chyba stavby a pronekt je ok, tak to obec vyresi. Pokud je to tak v projektu, nikdo ho v rizeni o stavebni povoleni nenapadl a stav. Urad vydal povoleni, bude to tezsi. Zakladni argument-braneni vstupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
27.10.17 12:44
@Tunrida píše:
Samozřejmě EU nařízení, chodník musí lícovat s asfaltem, něčí pozemky jsou jim u zádele :pocitac:

to těžko, to nařízení bych teda chtěla vidět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.10.17 12:44
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, neporadím ti paragrafy, ale nějak to řešit určitě jde, neboť už jsem se mnohokrát setkala s tím, že v takovém případě poklesl celý chodník na úroveň silnice a pak se zase zvednul a to i u chodníku u nás, který dělali loni.

Jakože vy jste výš nad silnicí? My máme spíš problém, že my už budeme asi pod silnicí :think: I když jako nevím, doteď jsme tady měli svůj „chodník“ a byli jsme, dá se říct, zároveň.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
27.10.17 12:51
@ejhle píše:
@Tunrida tak to je mazec. A je to v souladu se stavebnim povolenim? Pokud ano, tak kste v rizeni asi nic nenamitali? Na budovani chodniku jsou ruzne normy- ČSN. Jako jo, melo by to navazovat.
Ja na Tvem miste bych kontaktovala investora (obec) a resila to tam. Pokud to je chyba stavby a pronekt je ok, tak to obec vyresi. Pokud je to tak v projektu, nikdo ho v rizeni o stavebni povoleni nenapadl a stav. Urad vydal povoleni, bude to tezsi. Zakladni argument-braneni vstupu.

My jsme se do projektů koukat nebyli :zed: Mě jako fakt nenapadlo, že nám s novým chodníkem budou stavět pomalu zeď před vchodem :zed:

• Citovat
  • Upravit
116255
27.10.17 12:57
@Tunrida píše:
Jakože vy jste výš nad silnicí? My máme spíš problém, že my už budeme asi pod silnicí :think: I když jako nevím, doteď jsme tady měli svůj „chodník“ a byli jsme, dá se říct, zároveň.

taky by mě nenapadlo koukat do projektu předem, co vám řekli na úřadě? jako je to mazec, když pominu, že si budete muset zbudovat nájezd, tak veškerá voda a v zimě srágory ze sněhu a soli Vám potečou na zahradu :cert:
Co poradit, jestli to ještě není dodělané, zajít na úřad a zkusit to nějak zvrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.10.17 13:00

Starosta tady dneska byl, chlap za ním hned jel, jak jsme to viděli. Odpověď akorát taková, že jinak to nejde :zed:

• Citovat
  • Upravit
2909
27.10.17 13:01

@Tunrida no jo. Normalne to lidi nenapadne. Porad jeste spolehaji na zdravy rozum a logiku. Ale nyni bych chtela ten projekt videt. Muze se stat, ze pri vystavbe se sekli a stavi nad uroven. Tam by to pak bylo jednoduche. Proste, zajdi na stavebni urad a tam to res. Nejprve ustne a kdyz nic, tak holt pisemnou stiznosti. Pisu sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116255
27.10.17 13:02
@Tunrida píše:
Starosta tady dneska byl, chlap za ním hned jel, jak jsme to viděli. Odpověď akorát taková, že jinak to nejde :zed:

no a nemůžou vám teda zbudovat ten nájezd oni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
27.10.17 13:03

Znovu za starostou, udělat zápis a jednat. Pokud to investuje obec, tak skutečně jít přes něj. A chtít řešení, a hlavně ten zápis s tím, že tedy požádáte u přezkoumání stavby. Kdepak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116255
27.10.17 13:04

Blbé je, že i když budete mít nájezd, bude vám voda a bordel stékat na pozemek a to je fakt voprus, máme to bohužel taky tak, protože bydlíme u potoka a silnice je vlastně hráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.10.17 13:05
@aiwwa píše:
no a nemůžou vám teda zbudovat ten nájezd oni?

No to si dovedu v živých barvách představit :roll: No fakt jsem teď šťastná, že jsme ještě neudělali elektrickou bránu :zed:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
27.10.17 13:06
@ejhle píše:
@Tunrida no jo. Normalne to lidi nenapadne. Porad jeste spolehaji na zdravy rozum a logiku. Ale nyni bych chtela ten projekt videt. Muze se stat, ze pri vystavbe se sekli a stavi nad uroven. Tam by to pak bylo jednoduche. Proste, zajdi na stavebni urad a tam to res. Nejprve ustne a kdyz nic, tak holt pisemnou stiznosti. Pisu sz

Ten projekt by měl být normálně k nahlédnutí i na stavebním, že? :think:

• Citovat
  • Upravit
116255
27.10.17 13:06

Rozhodně řešit, jak píšou holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie