Nový notebook do 6000kč, windows

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1087
20.11.17 14:21

Novy notebook do 6000kc...s windows...?

Ahojte,

mela jsem notebook a je po smrti, takze zvazuji co dal. Tedka jsem schodou okolnosti dostala klasicke PC ale mam maly byt a nemam vylozene misto kam bych dala stul na pc atd a zase na trvalo ho dat na jidelni stul se mi nechce. Navic neni to zadny rychlik. Takze premyslim zda nez si ho nechat ho neni lepsi treba za 1500kc nekomu na aukru a koupit si na alze mensi notas…

Ja mam vse na mobilu ale prece jen na mobilu to neni na nejake dlouhe psani treba ofiko emailu atd a navic kdyz se mi pokazi mobil tak su nahrana…
Co se tyce pc potrebuji maximalne 1× tydne cca na 40 min na excel a cca 60 min na world a potom max internetove bankovnictvi a sem tam koukam na youtube treba cviceni a podle toho cvicim.
Filmy nestahuju, hry nehraju a fotky si davam na flash disky.

Co jsem tady projela emimino tak podobnych dotazu je tu mraky a vetsina lidi psalo ze kvuli pameti 32g je to malo ale zase kdyz proste jedu vse jenom v jednom okne a vse si davam na flash disk tak by to problem byt nemel ne?

Jeste pocitam, ze si budu kupovat antiwir a office takze to je investice dalsi treba 3000kc takze bych rada notebook mela co nejlevneji…

A z druhe ruky brat nebudu protoze tomu nerozumim a sama nejsem schopna cokoliv nainstalovat atd takze proto novy.

Je to nekdo obedtavy a venoval by se mi v tomhle a pripadne doporucul i nejaky konkretni notebook? Ikdyz ono asi by stejne bylo lepsi kvuli slevam pockat po vanocich ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
20.11.17 14:46

Já jen poradím, že na office a excel můžeš ušetřit, když si stáhneš open office, ten je zdarma a je tam i jako word a jako excel, zatím jsem rozdíl nezaznamenala,

měla jsem dlouhou dobu něco jako tohle ASUS E203NA-FD021TS nebo tohle Asus R209HA-FD0103T, nevím jestli sem můžu dát odkaz, má úhlopříčku 11 a něco, menší, ale bohatě mi stačil a fungoval skoro pět let, vlastně ještě funguje, ale má rozbitou klavesnici… nehraju žádný hry atp. takže na net, něco napsat, i ten excel, youtube a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.11.17 15:19

Já mám tenhle

https://m.alza.cz/…d5145059.htm

Dá se použít i jako tablet. Má v sobě nainstalované ty open Office.
Používala jsem ho do školy má přednášky, teď už na něm hlavně brouzdám na netu.

Mám jo už rok, má za sebou několik pádů na zem a pořád funguje.
Za mě poměr cena výkon super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
20.11.17 15:24
@Netopirek píše:
Já mám tenhle

https://m.alza.cz/…d5145059.htm

Dá se použít i jako tablet. Má v sobě nainstalované ty open Office.
Používala jsem ho do školy má přednášky, teď už na něm hlavně brouzdám na netu.

Mám jo už rok, má za sebou několik pádů na zem a pořád funguje.
Za mě poměr cena výkon super ;)

Ofice pisou za 900kc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
20.11.17 15:32

A nestačil by ve finále tablet? Klidně při použití google documents by se nic ani dokupovat nemuselo. Nebo tablet s Windows- to už je trochu dražší.
Nový NTB okolo 6.000 bude tragédie. To se raději poohlédnout po repasovaných. Trochu záleží, jakou to musí /má mít výdrž na baterii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
20.11.17 15:35

Antivir i office se dá dobře pořídit zdarma, tam investovat nemusíš. A u notebooku za tuhle cenu počítej s tim, že to nebude bůhví jaká kvalita. Mamka má taky v této cenové relaci, Asus. Přestože není nějakej rychlík, tak i ona nadává, že je notebook pomalej. Teď ji po dvou letech odešla baterie, nová stojí kolem tisicovky. Tak uvažujeme, že by ji ježíšek nadělil nový, cenově uvažujeme kolem deseti tisic, půlku si dá ona, půlku mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
20.11.17 15:57
@V anda píše:
Ofice pisou za 900kc…

Ale i s tim, se do 6 tisic vlezes s prehledem ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.17 16:01

@V anda

Ahoj,

Co jsem tady projela emimino tak podobnych dotazu je tu mraky a vetsina lidi psalo ze kvuli pameti 32g je to malo ale zase kdyz proste jedu vse jenom v jednom okne a vse si davam na flash disk tak by to problem byt nemel ne? TADY SI UVĚDOM, ŽE SAMOTNÝ OPERAČNÍ SYSTÉM ZABÍRÁ ZHRUBA TAK 4GB PAMĚTI, TAKY TEN PC POTŘEBUJE NĚJAKÝ VOLNÝ PROSTOR, ABY FUNGOVAL PLYNULE A MOHLA SIS PRÁVĚ POUŠTĚT VIDEA NA YOUTUBE, TAKŽE DOPORUČUJI ZAČÍNAT MINIMÁLNĚ NA HDD S 250GB

Jeste pocitam, ze si budu kupovat antiwir a office takze to je investice dalsi treba 3000kc takze bych rada notebook mela co nejlevneji… VŠEOBECNÁ RADA, KUP SI NOTEBOOK S INTEGROVANÝM ANTIVIREM A MICROSOFT OFFICE, NAVÍC ANITIVIR JE V DNEŠNÍ DOBĚ - POKUD NEMÁŠ VELKOU BANKOVNÍ FIRMU - NAPROSTO ZBYTEČNÁ INVESTICE, V KLIDU TI POSTAČÍ NĚJAKÉ AVG NEBO AVAST STAŽENÝ ZE SLUNEČNICE

A z druhe ruky brat nebudu protoze tomu nerozumim a sama nejsem schopna cokoliv nainstalovat atd takze proto novy.BUĎ SI KOUPÍŠ ZA 6TIS OD NĚKOHO LEPŠÍ NOTEBOOK NEBO OPRAVDU ŠPATNÝ A NOVÝ

Rozhodně neposlouchej rady typu : kup si ASUS nebo ACER, to jsou šunty první kategorie. Světu teď vévodí HP nebo Lenovo. Obojí od teď nejzákladnějších výkonově dostačující. Acer i Asus ti za rok řekne pápá a to nemluvím o kvalitě konstrukce.

Nejlevnější elektronika, kde se dá případně normálně reklamovat apt. je Mironet. Bohužel za tvou stanovenou cenu je prostě nemožné sehnat lepší PC. Lepší myslím tím, že ti aspoň normálně bude přehrávat ty videa. Excel a Word si otevřeš prakticky všude, ale videa na to potřebuješ trošku již výkonější - respektive, aby ti to přehrávalo normálně.

Tohle jsou moje typy - https://www.mironet.cz/…na+dp309234/#…

A na co se dívat u výběru?

Základ jsou tyto parametry:
Pamět RAM nebo SSD, aby byla nejméně 4GB - je to totiž prostor, na kterým běží operační systém, čím je větší, tím je v podstatě rychlejší.
HDD - Harddisk - aspoň těch 250 GB
Grafická karta - teď frčí Intel Core a ideálně i3
pak snad ještě frekvence otáček, tam aspoň 1,6GHz a zase platí, čím větší, tím rychlejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
20.11.17 16:33

Naprosto nereálná představa. Z 32 GB jak už tu někdo psal zabírá 20 GB systém. Antivir si nekupuj. Stáhni si zdarma třeba Avast popř si pak můžeš koupit jak budou nabízet v akci. Jinak jak už tu někdo psal tak buď i3 popř ještě Intel Pentium řady U já bych se vyhnula řadě N ta vychází z atomu a je to děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.11.17 16:42
@V anda píše:
Ofice pisou za 900kc…

je tak je to nějaký Mobil. Ale fungují stejně jako offici. Otevřu v nich všechno a všechno udělám

Edit. a paměť má PC malou. Má ale možnost vložení paměťovky, takže máš pak takovou paměť jakou si koupíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
20.11.17 17:18
@supermanka20 píše:
Základ jsou tyto parametry:
Pamět RAM nebo SSD, aby byla nejméně 4GB - je to totiž prostor, na kterým běží operační systém, čím je větší, tím je v podstatě rychlejší.
HDD - Harddisk - aspoň těch 250 GB
Grafická karta - teď frčí Intel Core a ideálně i3
pak snad ještě frekvence otáček, tam aspoň 1,6GHz a zase platí, čím větší, tím rychlejší

Pominu ostatní věci, ale co píšete je změť parametrů a někdy to nedává smysl.
RAM a SSD jsou úplně 2 odlišné věci. RAM je operační paměť a SSD je úložiště. SSD 4 GB je s prominutím blábol. SSD je lepší kamarád HDD. Grafická karta i3 a k tomu napsat otáčky a 1,66GHz - když někomu radíte, tak ve věci, které více rozumíte… Ale věřím, že to myslíte dobře- jen to nezkušenému člověku nic nepomůže.
Obecně tu lidé (jak to vypadá) trochu proplétají vlastnosti PC/ notebooku a tabletů- mobilů. Protože u PC úložiště 32 giga je blbost. Tohle možná nějaký NETbook, ale nikoli NOTEbook.
Paměť RAM 4 GB by až tak nevadila (i pro WIN10), ale 8 je lepších. Minimální velikost úložiště (HDD nebo SSD) 256 GB. Ony ty menší budou stát skoro stejně, rozhodně nebudou o 1/2 levnější. Pořád tvrdím, že za 6.000 nejlépe repasovaný notebook.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
20.11.17 17:46

@supermanka20

A to co si napsala ti řekl kdo 8o Dost tu fabuluješ a vůbec nevíš o čem píšeš. SSD 4 GB tak to je dost mimo. Mimochodem i3 je procesor. Grafická karta je něco jiného. A prosím pokud si neviděla konstrukci o něch notebooků tak to nehodnoť. Ono Lenovo by bylo taky bůhví kde, kdyby nekoupilo IBM a jejich Thinkpady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.11.17 19:15

6.000 je celkem nízká hranice, okolo 8.000 se až pohybuje něco zajímavého a dle mě i použitelného. Za 6.000 to má pomalu horší vybavení jak mobil…

Zeptal bych se na nějakém specializovanějším fóru, např. forum.zive.cz , tady tě maximálně ještě víc zmatou.

Moje tipy, jak ušetřit na novém ntb:
Pokud nepotřebuješ přímo office od microsoftu, postačí klidně „LibreOffice“ - je úplně zdarma a má téměř stejné funkce.

Jako antivirus zdarma je v pohodě Avira (jen občas vyskočí okno, jestli si ho nechceš koupit). Sám ho používám a zatím v pohodě i bankovnictví, samozřejmě i v testech si vede dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
20.11.17 20:33

@lachim162
Tak na živě ji rozcupujou za ten rozpočet a řeknou že je to nereálné. Takže buď repas nebo došetřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
20.11.17 20:41

A co třeba jinou cestu? Jestli @V anda dostala PC a má tedy monitor, tak na její použití bude stačit i něco odsud
Vzít to jako možnou inspiraci. Přenosnost jako požadavek jsem neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák