Nový vztah a tři děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nový vztah a tři děti
Ahoj.
Manžel odešel před dvěma roky k o dost mladší partnerce. Zůstala sem se třemi dětmi. Nyní mám půl roku nového přítele. Je pozorný a když s ním někam jdu sama převážně platí on. Jakmile ale je u nás doma nebo beru děti sebou, většinou platím vše já i za nej. Útraty v obchodě atd. K narozeninám mému synovi nic nedal, i když byl na oslavě. K Vánocům dětem také skoro nic nedal. Jen řekl že jim zaplatí vstup do dětského centra. Chceme vzít nejstaršího syna na koncert, ale lístek koupil jen mě a pro syna si ho nechal ode mě zaplatit. ![]()
Tak si říkám zda to bude fungovat do budoucna?
Příspěvek upraven 14.01.23 v 19:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak nejsou to jeho děti. Nechápu proč by za ně měl něco platit nebo jim něco kupovat pokud on sám vyloženě nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ocekavam od muze jistou velkorysost, ale ne to, ze bude automaticky platit za me deti, pripadne je zivit. Ty jeho detem take platis vstupy atd.?
Plati za tebe jako svou partnerku, to snad staci.
Příspěvek upraven 14.01.23 v 14:02
- Citovat
- Upravit
To bych nesnesla. Chapu, taky bych nezivila tri cizi deti, ale neprinest nic na oslavu narozenin je prasecina nejhrubsiho zrna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Netlač na pilu. Je fakt, že šel vědomě do vztahu se ženou, která má tři děti. Ale myslím si, že není jeho povinnost, aby jim něco dotoval. Natož po tak krátké době vztahu s tebou. Co od něj čekáš, že bude dávat vele dary a utrácet za tvé děti půl výplaty? Mají svého otce, ať jim platí vstupenky a dává dárky. A mají tebe. Sama píšeš, že něco málo jim na Vánoce dal. Takže snaha byla. Ale zas nemůžeš očekávat, že vydá za cizí děti tisíce. Proč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně - nenechala bych přítele platit náklady na mé děti vyjma nějakých drobností, což ten tvůj dělá. Ty, spolu s tvým ex manželem, jste v nějaké nouzi, že potřebuješ pomoc někoho dalšího s tvou domácností a dětmi? Jestli platí za tebe a sebe - nějaký svůj rozumný podíl na celém tom uskupení -, přijde mi to férové. Nic dalšího by mi férové nepřišlo, leda by byl hodně při penězích, že by nemusel počítat, zatímco ty bys obracela každou korunu.
Edit - jestli chodí s tvými dětmi do herny, klobouk dolů. A s těmi narozeninami ho příště trkni, třeba něco vyberte spolu. Kolikrát to není zlý úmysl, ale určitá neschopnost. Vánoční dárek hodnotím jako hezký.
Příspěvek upraven 14.01.23 v 14:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předpokládám, že děti mají tatínka, tedy ten primárně by měl platit na své děti. Pokud spolu budete jednou třeba bydlet a vzniknou nějaké náklady na bydlení, asi si nenechá vše rozpočítat do koruny, ale na ‘nevlastni’ děti nevidím důvod proč by měl platit někdo jiný, pokud mají vlastního otce. Děti jsou tvoje a tvého ex muže, proto se o ně máte být schopni postarat jen vy dva. Za mě tedy v pořádku. Pokud hledáš sponzora nejen pro sebe, ale i pro své 3 děti, přeji ti hodně štěstí, ale je to vcelku vyčůraný způsob
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pucka2 po půl roce chceš co? Tohle máš financovat ty a jeho otec. Po půl roce se znají přece chvilku ne. kdyby to bylo naopak tak pochybuji že by on očekával že budeš financovat jeho děti
. A jestli on ještě ani děti vlastní nemá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pucka2 píše:
Ahoj.
Manžel odešel před dvěma roky k o dost mladší partnerce. Zůstala sem se třemi dětmi. Nyní mám půl roku nového přítele. Je pozorný a když s ním někam jdu vše platí on. Jakmile ale je u nás nebo beru děti sebou, většinou platím vše já. Útraty v obchodě, v herně atd. K narozeninám mému synovi nic nedal, i když byl na oslavě. K Vánocům dětem také skoro nic nedal. Jen řekl že jim zaplatí vstup do dětského centra. Chceme vzít nejstaršího syna na koncert, ale lístek koupil jen mě a pro syna si ho nechal ode mě zaplatit.
asi ne…dava ti tim najevo, ze chce tebe jako partnerku, ale nechce živit tve děti a hrat si na tatínka
Osobne nevim, proc by za tvoje deti mel platit on?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč by ti měl živit dokonce tři děti? Tyhle věci platí jejich otec a ty, ne? On za to nemůže, že sis udělala 3 děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti snad mají tatínka, aby jim kupoval dárky a vstupy na atrakce. A samozřejmě i dražší věci.
A jste spolu i krátce. Ty asi spíše hledáš sponzora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsou to jeho děti, proč by za ně měl platit.
Muj manžel kdysi chodil taky s detnou paní a říkal mi, že toto ho štvalo, že ona čekala, že bude platit za její děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pucka2 píše:
Ahoj.
Manžel odešel před dvěma roky k o dost mladší partnerce. Zůstala sem se třemi dětmi. Nyní mám půl roku nového přítele. Je pozorný a když s ním někam jdu vše platí on. Jakmile ale je u nás nebo beru děti sebou, většinou platím vše já. Útraty v obchodě, v herně atd. K narozeninám mému synovi nic nedal, i když byl na oslavě. K Vánocům dětem také skoro nic nedal. Jen řekl že jim zaplatí vstup do dětského centra. Chceme vzít nejstaršího syna na koncert, ale lístek koupil jen mě a pro syna si ho nechal ode mě zaplatit.
A ty s ním do budoucna plánuješ dítě? Jít na mateřskou a být bez příjmu závislá na jeho penězích? Jestli ne, tak mi to přijde ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jste spolu chvilku. Nikdo neví, co a jak bude dál.. Myslím, že je to v pořádku. K tobě je štědrý, ale dotovat cizí děti zatím nechce. Ty mají ostatně svého otce. Rozhodně bych to neviděla jako problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit