Nový začátek - co vše zařídit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@maminka86 píše:
Dobrý den potřebovala bych pomoc. S přítelem jsme se rozešli a plánujeme se od sebe odstěhovat tedy přítel jde od nás a byt je muj já v něm zustanu sama s malým. Zajímalo by mě na co mám nárok zda na příspěvěk na dítě a na bydlení ty zákony se každou chvíli mění, že je z toho člověk už zmatenej. Přitel je napsanej v rodném listě má čisty příjem 9,5tisíce žadnou hypotéku ani pujčku nemám, auto je napsane na přítele tak bych snad něco dostat mohla.Jsem ještě rok na mateřské dostávám 7.600 a nájem mí se vším činí 6 300 tak nevim jak bych to bez jejich pomoci zvládla na alimentech ještě nejsme porádně dohodlí. Jsem z toho všeho tak zmatená, že nevim co dělat…tak děkuji za jakoukoliv radu
jestli je sním řeč tak se dohodněte co nejdřív, ale myslím že budeš mít nárok na přídavky na dítě což je 500kč ale to máte i teď určo. a pak příspěvek na bydlení, dojdi na sociálku a tam se optej a rovnou vyplň papíry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nee nemáme ted žádný nárok na příspěvek na dítě nejsme sociání případi tak nám to bylo řečeno…řeč s ním je, al ejak s echci bavit o alimentech tak s evždy zhádáme jak psi, ale celkem to jde…díky moc za info zítra tam skočíme avyřešíme to…jen jsem se chtěla zeptat zda nepotřebuji nějaké doklady sebou krom občanky arodného listu chci to mít vše za sebou anechci s etam vracet znova…
- Citovat
- Upravit
Já teda nejsem sociální pracovnice ale jestli on má 9500 a ty 7600 což je dohromady 17100kč tak by jste na přídavky tu 500 měli mít nárok, teda pokud jste minulí rok nevydělávali výc.
no na sociálce budeš asi potřebovat tvůj příjem a podklady k platbám co platíš za nájem a inkasa, ale musíš mít v bytě trvalí pobyt jen ty a dítě. jinak se do toho počítají všichni s trvalím pobytem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den potřebovala bych pomoc. S přítelem jsme se rozešli a plánujeme se od sebe odstěhovat tedy přítel jde od nás a byt je muj já v něm zustanu sama s malým. Zajímalo by mě na co mám nárok zda na příspěvěk na dítě a na bydlení ty zákony se každou chvíli mění, že je z toho člověk už zmatenej. Přitel je napsanej v rodném listě má čisty příjem 9,5tisíce žadnou hypotéku ani pujčku nemám, auto je napsane na přítele tak bych snad něco dostat mohla.Jsem ještě rok na mateřské dostávám 7.600 a nájem mí se vším činí 6 300 tak nevim jak bych to bez jejich pomoci zvládla na alimentech ještě nejsme porádně dohodlí. Jsem z toho všeho tak zmatená, že nevim co dělat…tak děkuji za jakoukoliv radu