Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mojí malé teda nožičky jdou cítit, když se jí opotí. Neřekla bych, že smrdí, ale ten pot tam prostě cítím. Ale pokud je to opravdu smrad, jako třeba u dospělého, tak to bych se paní doktorky zeptala a NENECHALA se odbýt. ![]()
ahoj, našim všem dětem od miminek nožičky smrděly. Plíseň ani jiný kožní defekt to nebyl (kamarádka kožařka si je prohlížela co chvíli když jsem přebalovala), prostě někdo se potí víc, někdo vůbec. Když se zapařily v dupačkách, byl to smrádek, ale ne nějak ekl - vždycky jsem s nima dělala legraci, že čuchám k nožičce, zacpávám si nos a volám: fúj, to smrdí a děti se od miminek mohly potrhat smíchy. Teď to holkám dělá Maty a mají z toho srandu všichni. ![]()
Ještě mne napadlo, že bys mohla tu nožičku vyfotit a plácnout to sem. Sama poznám houby, ale třeba měl někdo podobný problém a pozná to, třeba ta odrolená kůžička něco znamená
Loupe se ještě jinde po těle?
Jinak ma kuzicku krasnou,neni ani nijak citlivy-praci prasky,avivaze,atd.On ma ty prstiky strasne blizko u sebe,to by se snad ani nedalo vyfotit
,kazdopadne to zkusim,ale prijde mi to,ze ma mezi prstiky uzdibnute kousky,mozna to jsou ty nehty,jsem zvedava,co mi zitra poradi nase mudr.,treba prekvapi
.Ja sama osetruju nohy,takze se nejakeho smradku nebojim,ale toto teda…a jeste u miminka. ![]()
Culíkatá, tohle sice JE plíseň, ale neviděl bych to tragicky. Plíseň meziprstní (latinsky nevím…) získá každý z nás už při narození a ona prostě vegetuje na našem těle a nejen mezi prsty. Prostě takové soužití… Až když se přemnoží, tak nastává to, čemu říkáme „plíseň“. Sám to moc dobře znám, uzavřené pracovní boty ve fabrice… však víš co chci říct. Ale prevence je docela jednoduchá. Kup si lahvičku propolisových kapek a dvakrát denně jí natírej chodidlo a prsty vatou namočenou v propolisu. A pokud máš známého včelaře, tak si s ním domluv pravidelný přísun této „medicíny“. Na vesnici by to nemusel být problém.
Jinak ve včelařské prodejně v Brně stojí 75 mililitrová lahvička propolisu 80 korun.
Někdy jí smrdí nožičky, jen tak lehce, nic hrozného
Říká se, že přeci rostou od zadečku ![]()
Myslím, že je to normální, když se trochu zapotí.
Juro, já ti nevím, med a včelí produkty vůbec jsou silné alergeny a nedoporučují se dávat miminkům do jednoho roku. Jasný, že vnější použití je něco jiného, ale byla bych opatrná. Ale jinak je propolis výborná věc, to jo.
Jsem zvědavá, co na to ta vaše mudr ![]()
Jo a jak je mimi staré? Náš myšák se narodil přenošený a dost dlouho se mu kůžička po těle loupala, snad měsíc
a mezi prsty samosebou taky, tam to trvalo nejdýl, než se to doloupalo, ale takovouhle neplechu to nedělalo.
Ahoj,když byla Terule miminko tak ji taky smrděly. Měla většinou dupačky ,na nich ponožtičky a ještě pod peřinkou tak se ji zapotily a smrdánkovaly
Tak jestli to nemůže byt i tím že je mu teplo a potěj se.Dokonce se ji i několikrát taky loupala kužička. Potěj se ji nohy do tedka ale už tolik nesmrděj.Plísen by jsi určitě poznala a jestli je kůže sůchá a né třeba začervenala tak to nic nebude.
Gino, v obecné rovině souhlas… Culíkatá asi bude vědět, jaké zvláštnosti provázejí růst jejího miminka, možná se pak ještě třeba zeptat doktorky… Jinak složení těch propolisových kapek je 49% destilovaná voda, 49% lékařský líh, 2% tuhý propolis (teda rozpuštěný…) a asi 0,1% mátová silice. Kromě jiného i ten líh je vlastně dezinfekce…
Juro-ja myslim,ze plisen poznam-jsem i pedikerka,sice ne vsevědouci,ale nejake zkusenosti mam.Mudr.ma dovolenou,takze ani ockovani ani poradna,nic,zkusim ve ctvrtek,ale sotva jsem o tom zavedla diskusi,zda se mi to nejake lepsi
,uz tolik nesmrdi,dost se mu ty nohy poti,tak menim ponozky vic.
Gino,mame dnes 5mesicu,narodil se o 14dni driv-donoseny,ale vzpominam si,ze se mu taky loupala kuze,ale tak tri tydny a konec.Ted mu tam vybiram drolky mezi prstiky,ale nikde neni videt,ze by se louopala,ja sazim na ty nehtiky,jinak netusim ![]()
Jak jsem predpokladala,mudr.jsem musela donutit
,aby se nam na nohy mrkla,asi po nekolikatem pokusu,rekla-ja se teda podivam a dokonce si k nozickam pricichla
,tak pry je to z poceni nozicek a neni to tak hrozne-mame davat zasyp,na pohlceni vlhkosti.Ty drobkky mezi prstiky co ma,nam nevysvetlila.
Jinak se hrozne divila,ze jsme nestrihali nehty na nohou jeste nikdy a ma je krasne-jak zastrizene
to taky nechapu.Asi se mu fakt zatim ulamuji.
kjjgfnslbknglkfdnb píše:
Skus mu na nohy vylít voňavku - určitě to pomuze -![]()
![]()
![]()
![]()
Tohle jsem nějak nepochopila.
Měla to být narážka nebo urážka nebo je přispěvatelka prostě …? Pardon - nenacházím slušné slovo.
(No, možná už podle toho Skus usuzuju na nižší IQ…)
Gina108 píše:
Nesmrdí. Normální to není.Že by už mělo plíseň?
taky máme botky se žirafou a taky ted mALÝMU SMRDÍ NOHY,TADY JSEM ČETLA TY BOTY DO MRAZAKU.Pomuže to?
Ahoj, mám 7týdenního synka a dnes jsem mu mezi prstíky na nožičkách taky objevila takové odrolené kousíčky. Nožičky mu nijak zvlášť nesmrdí (nebo teda ne tak, jak třeba dospělému). Kousíčky jsem se pokusila „vyméct“ čtverečkem, snadný to teda nebylo u tak malých nožiček a prstíčků
Ale plíseň to dle mě není - malého vůbec nenabaluju, nepotí se, nikdy neměl ani potničky, ponožky ani boty nepoužíváme (jen volný overálek) a taky ho to nijak nesvědí (což právě plíseň způsobuje). Takže to asi nic nebude…