Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
u nás nepomohlo nic, ani lak na nechty který je hořký..proste nic cucá do dnes a nic nepomáhá
zpátky, jo pokud je takhle malý tak to chce najít vhodný dudlík, někdy jim ty jejich nevyhovují prvorozená chtěla jenom kaučukový obyčejný jiný nechtěla…
jinak se mu mohou klubat zoubky je to sice brzo ,ale je tomožné
Příspěvek upraven 24.02.10 v 14:52
Miminka poznávají svět pusinkou, to se nedá nic dělat. Až se dokáže víc zabavit a všechny své hračky dostatečně ochutná, přestane… ![]()
Příspěvek upraven 26.07.14 v 23:13
Ahoj,Ila si cucala paleček až do 1.třídy a nezabralo nic.Mluvila normálně od mala,ale za to má strašně křivé zuby,to bude asi tím,ale na 100% to říct nemůžu,nejsem zubařka ![]()
Podle mě je to v tomto věku normální - začíná objevovat ručičky. Tom si tam někdy strkal všech pět prstů a dávil se z toho. Nemělo cenu je vyndavat, to bych nedělala nic jiného. Do týdne až 14ti dnů se naučí chytat hračky a bude strkat do pusy je.
dokud tam strká celou ručku, tak je to v pohodě, začíná poznávat svět, teprv až se začne zaměřovat jenom na paleček, tak bych vyměnila za dudlík, pokud se teda nechá, náš dudlík odmítal a i když mu ho teď dám na spaní, tak paleček je prostě jednička
zatím to neřeším (teda samozřejmě vyndavám, ale jinak nic), prý by to do tří let mělo samo odeznít a až pak má cenu řešit tak uvidíme ![]()
cinkxa píše:
zpátky, jo pokud je takhle malý tak to chce najít vhodný dudlík, někdy jim ty jejich nevyhovují prvorozená chtěla jenom kaučukový obyčejný jiný nechtěla…
jinak se mu mohou klubat zoubky je to sice brzo ,ale je tomožnéPříspěvek upraven 24.02.10 v 14:52
dudlíky cucá a moc rád nuky i mam dudliky ale plive je musel by je míti na gumičce a on jak si brouká a povídá tak by mu tam nedržel ![]()
Miriamm píše:
Ahoj,Ila si cucala paleček až do 1.třídy a nezabralo nic.Mluvila normálně od mala,ale za to má strašně křivé zuby,to bude asi tím,ale na 100% to říct nemůžu,nejsem zubařka
jj to bude asi ono ne mluva ale zuby spletla jsem si to!!
neczuz píše:
Podle mě je to v tomto věku normální - začíná objevovat ručičky. Tom si tam někdy strkal všech pět prstů a dávil se z toho. Nemělo cenu je vyndavat, to bych nedělala nic jiného. Do týdne až 14ti dnů se naučí chytat hračky a bude strkat do pusy je.
Přesně
Pro ně je to forma poznávání světa ![]()
Markét to dělala ve třech měsících taky, teď už do pusy strká hračky ![]()
U nás také nepomáhá nic
Mě osobně to nijak nevadí, horší to bude, až bude starší, bude to asi vypadat divně
Jinak se jí začíná dělat malinko předkus. Zatím to není ale nic strašnýho, tak uvidíme. Odnaučit jí to neumím, čím víc jí ho zakazuju, tím pevněji ho zakousne a nedovolí vyndat ![]()
jo to já vím holky že je to normální cucat si prstíčky a celou pěst ale toho palečku se bojím nechci aby se to naučil a bojím se pak těch následků s vytlačením patra… hold mi nezbyde nic jiného než vyndavat vyndavat a do ručiček dávat hračky ![]()
My jsme na tom úplně stejně, ruku v puse objevil snad už v porodnici a teď už se vypracoval na cucání pouze palečku…takže vyměňujeme za dudlík…Tchýňová říkala, že to má po manželovi, který v tom jako mimi taky vynikal,ale zuby má rovný a mluví taky dobře… tedy co se týče výslovnosti ![]()
Michaelakkk píše:
jo to já vím holky že je to normální cucat si prstíčky a celou pěst ale toho palečku se bojím nechci aby se to naučil a bojím se pak těch následků s vytlačením patra… hold mi nezbyde nic jiného než vyndavat vyndavat a do ručiček dávat hračky
ještě je malinký a z tohohle ti jistě vyroste, dělá to většina miminek ,neboj
tak holky doufám ž ho to přejde zatím budeme bojovat ručičky versus hračky versus já ![]()
Ahoj holky prosím vás potřebuji poradit, samuelek si začal cucat paleček a prsty má v puse v jednom kuse dokáže si tam strčit někdy snad skoro celou pěst pořád mu je vyndavám, ale bojím se toho palečku slyšela jsem, že když si děti cucají paleček vytlačují si tím patro které je pak vyší a děti mají následně problémy s učením měkkých osuhlásek a r,ř..... co je na tom pravdy a co dělat aby si ho necucal do ručiček se mu poiřád snažím dávat špendlík a jiná chrastítka ale ještě je zahazuje neumí si je ještě strčit do pusy rukavičky jsem zkoušela ale má je okamžitě mokrý nebo si je hned sundá co mám dělat? díky za rady