Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky malá kolem 3. měsíce taky strkala ruce do pusy ale kolem 5. se zaměřila jen na paleček a tak jsem trpělivě vyndavala (dudlíka už přes den neměla a nechtěla jsem jí ho dávat) no asi za 1,5 měsíce teda poctivého vyndavání jí to přešlo. Když si strká do pusy normálně ruce tak neřeším, palec teď už necucá. ![]()
tak u nás je to stejné trpělivě vyndavám palešček
snad budu mít úspěch ![]()
jurášek si cucá obě dvě ruce třeba i naráz!!!Dělá to kvůli růstu dalších dvou zoubků. Navíc jak říkali holky, poznává svět:-)
Babička mi často vyprávělo o jéji sestře, že to taky dělala a hodně dlouho a namáčeli ji ten palec do pepře a pak přestala........
LeníkDOMO píše:
Babička mi často vyprávělo o jéji sestře, že to taky dělala a hodně dlouho a namáčeli ji ten palec do pepře a pak přestala........
to je trochu drastické tedy to raději zkoušet nebud
![]()
Jé holky já mám s malým stejný problém. Vítek si nejprve necucal nic, pak jsem ho naučila na dudlík asi v 7. týdnu, vydržel to měsíc, pak objevil kouzlo palečku a dudlík má jen na hraní. Už se nám to podařilo eliminovat, že má palec jenom při usínání a když je nervózní. Jenže moje doktorka to vidí jako strašlivej problém. Mě to teda taky vadí, nehet na palečku má úplně užužlanej, ale úplně ho toho zbavit nějak nedokážem. Dudlík nevezme a když, tak si s ním jenom hraje, když mu paleček beru před usnutím, tak se začne vztekat a propukne v hysterák.
Jinak taky mi radili namočit palec do pepře, jenže co když si šáhne do oka? Jediný co mě napadlo bylo zelený čaj, ten j poměrně trpký, ale malýmu to ani za mák nevadilo.
Ahoj tak já mám 4,5 letýho kluka a palec našel už v porodnici. Nejak jsem to neřešila
a moc se nám to vymstilo. Palec cucá do dneška. Má už ho celej ocumlanej, škaredej a nic nezabírá, ani lak proti okusování nehtů.
Ale zuby má zdravé a od tří let říká r, a ted už i ř. Učitelka ve školce je z něj na větvi, jak hezky mluví. Tak na řeč to asi vliv nemá. Ale za 14 dní mám termín druhého porodu a dám si sakra pozor na ty palečky. Též budu vyndávat a odvádět od nich pozornost hračkami.
Podruhé už to nedopustím. Je to škaredý zlozvyk. ![]()
Ahoj, náš malý taky dudlá paleček, je mu 9,5m.
Nemůžu ho toho zbavit, cucá, když je unavný - dávám spát, během chvilky usne a ve spánku nedudlá
Když má žízeň - dávám pít, a nedudlá
když se nudí - vyndám a zabavím a nedudlá
Když ho něco vyvede z míry - uklidním a nedudlá ![]()
Stále a stále
Začal jako úplný brouček snad 14 dní, dávala jsem rukavičky, stejně to nepomohlo. Doktorka se divila , proč, že mi to vadí
Prý je to normální a mám ho nechat. Zuby jsou prý geneticky dané, nemám to řešit a nervovat ho
Takže tak
Bára
No s těma zubama teda tomu bych moc nevěřila,protože Ila si ho cucala do 1.třídy a má je teda tak křivé,že ani rovnátkama to nějak nejde zpátky.záleží jak dlouho si ho cucat bude samozdřejmě.teď je z toho nešťastná,no ale jako malá si říct nedala,to je jasné.
Michaelakkk píše:
Ahoj holky prosím vás potřebuji poradit, samuelek si začal cucat paleček a prsty má v puse v jednom kuse dokáže si tam strčit někdy snad skoro celou pěst pořád mu je vyndavám, ale bojím se toho palečku slyšela jsem, že když si děti cucají paleček vytlačují si tím patro které je pak vyší a děti mají následně problémy s učením měkkých osuhlásek a r,ř..... co je na tom pravdy a co dělat aby si ho necucal do ručiček se mu poiřád snažím dávat špendlík a jiná chrastítka ale ještě je zahazuje neumí si je ještě strčit do pusy rukavičky jsem zkoušela ale má je okamžitě mokrý nebo si je hned sundá co mám dělat? díky za rady
Ahojky,
starší dcera si palec cumle stále a bude jí už 10let.
U mladší dcery jsme to vyřešili v jejích 4m dudlíkem,ano až ve 4m ho dostala,měla právě tu tendenci si paleček začít cumlat.Z vlastní zkušenosti maminy co to u prvního dítěte nevychytala radím dát cumel.Ten v pravý čas dáte pryč,ale s palcem bude stále
.