Zoufalá situace - nutně prosím o radu..:-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
25.10.11 19:08

já bych to přece jen zkusila http://www.penize.cz/…obni-bankrot jde o to zaplatit dluhy s rozumem aniž by si si pujčila za strašné uroky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
25.10.11 19:14
Kamča.dalmatinka píše:
já bych to přece jen zkusila http://www.penize.cz/…obni-bankrot jde o to zaplatit dluhy s rozumem aniž by si si pujčila za strašné uroky

S dluhem 18.000 (rok a půl po 1000 Kč) a příjmem z mateřské / rodičovské v žádném případě nesplní podmínky osobního bankrotu. Navíc je to zbytečné - ta částka není tak vysoká, aby se na ni s rozumným splátkovým kalendářem nedalo vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
25.10.11 19:16

pujčka je ti na nic,jelikož už tět nezvládáš platit na svou dceru..
Tohle je smutný a já ti víc k tomu nemám co napsat. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
25.10.11 19:35

Hold,musš sehnat nejaku brigadu,peceni dortu,uklizeni,cokoliv.nebo nocni smeny.dale ano deti ti vzit muzou,napadaji me vsechny vulgarni slova(jelikoz stejnou situaci,ale z opacne strany prochazim ja)ono jako matku,by ti mely sterilizovat.vic ti k tmu nereknu,jen ze ni ti to jednou deti vrati,i s urokama :roll:

• Citovat
  • Upravit
12505
25.10.11 19:42
marra píše:
Hold,musš sehnat nejaku brigadu,peceni dortu,uklizeni,cokoliv.nebo nocni smeny.dale ano deti ti vzit muzou,napadaji me vsechny vulgarni slova(jelikoz stejnou situaci,ale z opacne strany prochazim ja)ono jako matku,by ti mely sterilizovat.vic ti k tmu nereknu,jen ze ni ti to jednou deti vrati,i s urokama :roll:

přesně lituju,že sem tuhle diskuzi vubec otevřela..
bohužel,ono to tak na světě je…že si takový lidi dělají děti..
Nejhorší je že si ani neuvědomujou jak těm malým andílkum ubližujou..
chce se mi nadávat …
radši to utnu :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
25.10.11 19:43

Zakladatelko, seš fakt neuvěřitelná, že jsi situaci nechala dojít až do této fáze. Čím sis prošla, nikdo nevíme, ale určitě to nijak neospravedlňuje to, že ti byla dcera odebrána a ty ani vlastně nevíš jak a že na ni neplatíš. Pokud bych byla v situaci, že bych neměla svému synovi za co koupit boty, tak ho přeci taky nenechám běhat bosého a nezačnu řešit po roce a půl, že kluk nemá co obout!!!! :roll:

Ale co, stalo se, je to v podstatě tvoje věc a nemáme právo tě soudit. Názor ale vyjevit můžeme a mohla jsi to i čekat, když jsi to všehno takhle napsala.

Dost mě zaráží, že motivem pro to, že jsi to začala řešit, je strach z vězení, nikoliv strach, že dcera trpí nedostatkem kvůli chybějícím penězům. Nebo strach, že jí chybí máma. 8-o 8-o 8-o

Seber se, vezmi rozum do hrsti a koukej shánět brigádu. Třeba někomu poklidit nebo tak něco. I když chápu, že s miminem a dalším dítětem je to těžký.

Taky jsem ti našla několik kontaktů, koukala jsem na profil, bydlíš v Tišnově, což je u Brna, jak jsem zjistila. Jsou to neziskové organizace, které pomáhají lidem v tvé situaci, podají ti informace a pomohou ti komuniukovat se soudem. Mimochodem, zjistit, kde bydlíš a jaké máš organizace kolem bydliště, mi trvalo dvě minuty. Na to rok a půl není potřeba… :cert:

http://zamestnanost.poradna-prava.cz/…hodnene.html

http://www.firmy.cz/…-veveri.html

http://www.poradnabrno.eu/o-poradne/

http://www.mpsv.cz/…_PORADEN.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
25.10.11 19:48

A v ŽÁDNÉM případdě si nepůjčuj!!" Nikdy a za žádných okolností! Jsi na mateřské, dluh na krku a mimino, takže stálé zaměstnání v nedohlednu. Banka ti nepůjčí a nebankovní instituce tě oškubou až na prd.el!!!! Servou z tebe kůži, ani nemrkneš. Půjčíš si 30tisíc a vrátit budou chtít 50tis. Jenže nezaplatíš jednou a vyšplhá se ti to klidně na půl milionu za pár měsíců. V životě se z toho nevyhrabeš a děti to odskáčou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.10.11 20:04

Nepujcovat si. Domluvit se na splatkach - lze i s exekutorem- urcite na to pristoupi.

S trimesicnim miminem pracovat - no teda holky nevim, co je tohle za radu.

Vettsina reakci tady - sice pravdivych, ale patri do kategorie veci, ktere by si mel clovej jen pomyslet a nerikat nahlas (psat verejne). Zakladatelce nijak nepomuze, kdyz se dozvi, ze si za vsechno muze sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
25.10.11 20:11

A není to tak?
Já nevím, co si zakladatelka přála slyšet.

• Citovat
  • Upravit
2153
25.10.11 20:12

Zakladatelka se ptala na radu a sama přiznává, že se do situace dostala i vlastní vinou.

K čemu, kromě zchlazení vaší vlastní žáhy, jsou dobré všechny ty nenávistné a opovržlivé příspěvky?

Každý nemá shůry dáno a lidé dělají z hlouposti i velké chyby.

Navíc - její dítě je v péči prarodičů, kteří ho do péče chtěli tak moc, že se jim podařilo soud přesvědčit o tom, aby dcerku dal jim namísto matce. Pokud je to skutečně tak, jak zakladatelka píše, tak využili toho, že jejich syn s partnerkou a vnoučetem bydleli u nich a zatímco se již nežijící partner o dítě staral, tak matka pro uživení rodiny odjela za prací do zahraničí (čili se o dítě fyzicky nestarala. Je spousta normálních rodin, kde funguje přesně stejný model obráceně a takto vydělává otec).

Každopádně se o dítě starají dva lidé, kteří se starat chtěli - takže dítě asi těžko zmírá hlady a chodí bez bot.

Nic to nemění na tom, že by zakladatelka měla platit určené výživné a pokud na něj z objektivních důvodů nemá, pak situaci řešit. Ale sesypat se na ni, když žádá o radu (zvlášť, když všechno, co víte je úvodních pár odstavců) je celkem hyenismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
25.10.11 20:28

Tak já vám taky něco napíšu!!!!Jste tady všichni ušlechtilé a chytré!Aspoň že se o zbylé děti stará. tím se jí nechci zastávat, ale otázka typu"tak proč sis dělala děti je drzá. :cert:

Příspěvek upraven 25.10.11 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
25.10.11 20:39

A když jste tak chytré, tak proč nereagujete na diskuzi Exekuce-jsem samoživitelka. To mi připadá daleko horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.10.11 21:29

No nic veselýho to není, ale řeknu vám jednu věc. Víte, do prdele, kolik chlapů neplatí alimenty na svý děti? A oni, na rozdíl od týhle ženský nejsou na mateřský s tříměsíčním dítěte a nic jim nebrání v tom, aby mazali do práce a peníze vydělali. Tak tož tak.
Tisíc korun není moc, ale kdyby měla holku u sebe, tak by se najedla s nimi. Takhle jim ta tisícovka může sakra zahejbat rozpočtem.
Ta dcera si samozřejmě zaslouží tu tisícovku na měsíc, ona by si zasloužila i dva tisíce i tři i deset, ale když není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
25.10.11 21:31

No tak myslim že poslední tři příspěvky...... nevim no co si o tom myslet mně zarazilo to že zemře partner a ona se dostavila až na pohřeb no bejt to moje snacha tak asi nejednam o moc jinak já teda nevim ale když už odjedu za prací „což já bych nejela protože by mi děti chyběli“ tohle byl utěk před prarodiči holčičky já zakladatelku nesoudim a neříkám proč si dělala děti ale kde byla v době kdy se o tomhle rozhodovalo a podobně stejně tak se diví můj bejvalej kolik má platit ale jeho problém soud ho vyzívl vyzíval a když milostpán má čas a vše na háku tak tet kouká a tohle bych řekla je totéš,a každopádně 1000,– vlastnímu dítětije to nejmenší co jí může dát a více méně se tu reakce týkají toho že se to řeší až když hrozí vězení a to hrozí.

JINAK CHUDOBA NENÍ DŮVOD K ODEBÍRÁNÍ DĚTÍ.Jenom se to musí řešit

A MOJE RADA? :APOJ SE S NIMI A S NIMI SE DOMLUV NA PLACENÍ A TO PLN,KDYŽ BUDEŠ ČEKAT CO SE BUDE DÍT TAK SE STANE MAXIMÁLNĚ TO ŽE TĚ ZAVŘOU POPRVÉ TO BUDE PODMÍNKA PAK UŽ NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
25.10.11 21:42

Až na pohřeb? Z logiky věci to mohlo být pár dní po jeho smrti a dříve se o tom objektivně nemusela dozvědět.

Zakladatelka se ptala na radu a pomoc. Ne na názor na její život a rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí