Zoufalá situace - nutně prosím o radu..:-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3011
25.10.11 17:07

Možná zakladatelka čekala politování, ale rozumně smýšlející člověk jiné rady čekat opravdu nemohl.

Lituju, že jsem příspěvek otevřela a přečetla, zase večer neusnu, jak budu přemítat nad lidskou hloupostí a ještě ke všemu, když jí ubližuje dítěti :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
25.10.11 17:10

Tak to já usnu a přemítat nebudu, každý svého štěstí strůjce a opravdu na tom něco bude …

K politování jsou jen zakladatelčiny děti … které za nic nemůžou :-?

Příspěvek upraven 25.10.11 v 17:11

• Citovat
  • Upravit
113
25.10.11 17:11

Holky vy nevíte jakým peklem jsem si prošla.:-( ale čekala jsem vaše reakce..O děti jse pečlivě starám a ja nelituji toho,že ich mám..Jsem ve sračkach to je pravda a za to si můžu i vic měne sama.Mám po vašich přispěvku jenom brečim a cítim se hrozně..Mám strach,že přijdu o děti..To bych nepřežila..jen mám jednu otazku..

řekla jsem si ,že od novýho měsice co dostanu rodičak budu posilat 1500 kč každej měsic.Síce ja nebudu raději ani jist hledám a budu hledat aspoň něco aby děti mněli na jidlo a myslite,že i přesto,že budu mít snahu aspoň něco zaplatit mně zavřu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
25.10.11 17:15

Taky jsem z toho kapku rozhozená :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.10.11 17:20
Evča29 píše:
Holky vy nevýte jakým peklem jsem si prošla.:-( ale čekala jsem vaše reakce..O děti jse pečlivě starám a ja nelituji toho,že ich mám..Jsem ve sračkach to je pravda a za to si můžu i vic měne sama.Mám po vašich přispěvku jenom brečim a cítim se hrozně..Mám strach,že přijdu o děti..To bych nepřežila..jen mám jednu otazku..řekla jsem si ,že od novýho měsice co dostanu rodičak budu posilat 1500 kč každej měsic.Síce ja nebudu raději ani jist hledám a budu hledat aspoň něco aby děti mněli na jidlo a myslite,že i přesto,že budu mít snahu aspoň něco zaplatit mně zavřu?

Nezlob se na mě, ale jak se staráš o tu nejstarší? Nejen že s ní nejsi (je jedno už z jakého důvodu), ale neděláš ani to základní, tedy placení alimentů! A když už bys to měla v hlavě nastavené tak, že ti ji tchánovci ukradli a nebudeš je tedy sponzorovat, tak bych aspoň čekala, že pro ni budeš mít založené spoření, které bys jí dala v její plnoletosti (když už nic jiného). Takže bys teď měla kam „šáhnout“…

A nedělej tu na nás citovku, jak ani nebudeš jíst! Ty peníze chceš dávat proto, že je ti líto, že jsi na dceru neplatila a chceš to napravit, anebo proto, že máš jen strach že tě zavřou?

Pokud však projevíš doboru vůli, budeš platit to co máš (nebo aspoň něco, např. těch 500 měsíčně), u soudu řekneš, že se chceš domluvit na splátkovém kalendáři atd., tak tě nikdo zavírat nebude…

Tak se seber, vezmi konečně rozum do hrsti a chovej se zodpovědně, jak se na matku 3 dětí sluší. Přeji ti k tomu hodně sil! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
25.10.11 17:22

No tak kdybys platila každý měsíc alespoň stovku, tak vězení nehrozí, maximálně exekuce na příjem, který stejně nemáš a z dávek od státu se to nestrhává. Doporučila bych domluvit se na splátkovém kalendáři, najít si jakoukoliv slušnou brigádu, alespoň uklízení a po večerech se učit pravidla českého pravopisu, protože přelouskat ten příspěvek byl otřes, brrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
25.10.11 17:24

půjčovat si - v tvém případě - nemá cenu, protože když nemáš nic našetřeno a na konci měsíce v podstatě ani za co jíst, tak se jen zamotáš ještě do těchto splátek, které začínají na RPSN 10%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.10.11 17:25
Markytkaaa píše:
Další rada by taky mohla být - nepořizovat zbytečnosti https://www.emimino.cz/…rankovani/2/ bez kterých se děti obejdou (a když, jistě jde sehnat levnější varianta) a místo toho nějakou částku poslat na dceru … je to koneckonců také tvoje dítě, tak proč kupuješ dvěma a třetí vynecháváš?… dál to komentovat nelze …

Ty jo a to já si teda rejpnu. Já jsem takovej blbec, vždycky je mi líto lidí, co brečej, že nemaj co jíst a pak se dozvim, že utrácej za takový pičoviny. Jak si můžeš zakladatelko kupovat kolotoč za 1500 (tak dobře, jestli byl použitej, stál tak 800,– ať nežeru) a svý dceři rok a půl neposílat aliky :zed: Přitom tak směšně nízké. Vždyť místo blbýho kolotoče by bylo na jednu splátku. Fakt mě to nasralo, takovýhle přístup. :cert: a nemá to co dělat s tím, jestli sis prošla peklem nebo ne. Za tohle bych teda vynadala i týraný na smrt nemocný ženský s postiženým děckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
25.10.11 17:26

Evčo nejdříve jsem chtěla napsat že si kráva,ale už si zde dostala naloženo až dost.O tvém nezodpovědném chování při kterém trpí tvé děti asi už ani nemá smysl psát!

Vidím jedinou šanci ve vyhlášení osobního bankrotu.Nevim podrobnsti ale určitě první c udělej najdi si finančního poradce a řekni mu na rovinu že nemáš nic jen dluhy a jak s toho ven!
Děti ti samozřejmě vzít mohou a stejně tak tě mohou zavřít.Musíš na první dcerku peníze posílat!Alespon něco.Vzít si pujčku není dobrý nápad propadneš se o další příčku níž !

Máš malé miminko,do kočárku nalož letáky,rozvážej letáky,zeptej se po sousedech kdo by potřeboval uklidit,umejt okna či pohlídat psa .Hledej brigády a bud uctivá a ber i málo proto že nejsi v situaci kdy si mužeš vyskakovat.
Zamysli se nad tím jestli neumíš něco co ostatní neumí.Prostě jednej a nebreč a jednej rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
25.10.11 17:35
Wiolla píše:
Evča29 píše:
Holky vy nevýte jakým peklem jsem si prošla.:-( ale čekala jsem vaše reakce..O děti jse pečlivě starám a ja nelituji toho,že ich mám..Jsem ve sračkach to je pravda a za to si můžu i vic měne sama.Mám po vašich přispěvku jenom brečim a cítim se hrozně..Mám strach,že přijdu o děti..To bych nepřežila..jen mám jednu otazku..řekla jsem si ,že od novýho měsice co dostanu rodičak budu posilat 1500 kč každej měsic.Síce ja nebudu raději ani jist hledám a budu hledat aspoň něco aby děti mněli na jidlo a myslite,že i přesto,že budu mít snahu aspoň něco zaplatit mně zavřu?

Nezlob se na mě, ale jak se staráš o tu nejstarší? Nejen že s ní nejsi (je jedno už z jakého důvodu), ale neděláš ani to základní, tedy placení alimentů! A když už bys to měla v hlavě nastavené tak, že ti ji tchánovci ukradli a nebudeš je tedy sponzorovat, tak bych aspoň čekala, že pro ni budeš mít založené spoření, které bys jí dala v její plnoletosti (když už nic jiného). Takže bys teď měla kam „šáhnout“…

A nedělej tu na nás citovku, jak ani nebudeš jíst! Ty peníze chceš dávat proto, že je ti líto, že jsi na dceru neplatila a chceš to napravit, anebo proto, že máš jen strach že tě zavřou?

Pokud však projevíš doboru vůli, budeš platit to co máš (nebo aspoň něco, např. těch 500 měsíčně), u soudu řekneš, že se chceš domluvit na splátkovém kalendáři atd., tak tě nikdo zavírat nebude…

Tak se seber, vezmi konečně rozum do hrsti a chovej se zodpovědně, jak se na matku 3 dětí sluší. Přeji ti k tomu hodně sil! :kytka:

Výborně napsáno, mluvíš mi s duše.

Více psát nebudu, darmo bych se tu rozčílila, snad jen - doufám, že chlapeček si ten kolotoč nad postýlku opravdu hodně hodně užije!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
25.10.11 17:35

Že jsem tuhle diskuzi otevírala :roll:
Ve směs souhlasím s holkama.Každej si je strůjcem svého štěstí i neštěstí.Víc radši psát nebudu…

• Citovat
  • Upravit
2872
25.10.11 17:37

No tak nečtla jsem další reakce ale teda to je docela drsný za prvé jsi měla o dcerku bojovat hned od začátku jak přítel zemřel to je jedna věc druhá věc že na alimenty nemáš no nevim je to tvoje dcera stejně jako miminko který tet máš a nesnášim když řekne chlap že neplatí alimenty protože nemá to samí je to u ženský určitě je něco co by se dalo oželet kdybis ji měla doma taky jí musíš dát najíst oblíknout a podobně nezlob se na mně to je můj názor a vězení ti rozhodně hrozí dneska už to neni půl roku ale 4 měsíce nejdřív dostaneš podmínku a když nezačneš platit a splácet tak 1-5 let. sama jsme byla podávat tr. oznámení v pátek a po prevdě mně docela nezajímá jestli má nebo ne já se taky musim postarat a nikdo se neptá jestli mám nebo ne. já vím že je to u tebe jiný protože se dá říct ti jí sebrali ale kde jsi byla v době kdy se rozhodovalo a předčasném svěření do péče a takoví věci o tom tě přeci musseli informovat a znát tvojí verzi ne??? Fakt se nezlob ale je fakt že nemám není v tomhle výmluva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
25.10.11 17:37
Kamča.dalmatinka píše:

Vidím jedinou šanci ve vyhlášení osobního bankrotu.Nevim podrobnsti ale určitě první c udělej najdi si finančního poradce a řekni mu na rovinu že nemáš nic jen dluhy a jak s toho ven!

Kamčo, myslím, že na tom není tak zle, aby musela bankrotovat. Opravdu, dokud může kupovat hovadiny, tak to není na bankrot. Je to na to, aby se naučila žít zodpovědně, správně nakládat s penězi, které mají. K tomu jí bankrot sám o sobě nepomůže. Možná by nebylo do věci, kdyby jí tu někdo věci znající poradil nějaké nízkoprahové centrum pro matky v krizových situacích, tam by se třeba našel někdo, kdo by jí pomohl s finanční gramotností. Když už nic jiného.
Je to fakt smutný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
25.10.11 17:39
levmah28 píše:
Nejdřív exekuce pak asi podmínka nebo vězení.Nevím co by pak bylo s dětma,kdyby si měla jít do vězení,to nevím,nemám s tím zkušenosti,ale počítej soud a exekuci.

exekuce být nemusí o tu by museli prarodiče požádat a může klidně si jít sednout a exekuci mít najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
25.10.11 19:04

Pokud jste se po rozvodu dostala do situace, kdy nejste schopná výživné platit (což mateřská/rodičovská dovolená teoreticky být může), jediným řešením je obrátit se na soud s žádostí o snížení výživného. Chybou je, že jste to neudělala před tím, než jste výživné přestala platit, ale to už teď těžko napravíte.

Řešením je každopádně jednat okamžitě - podat žádost na soud a spolupracovat, pokud už je na vás podáno trestní oznámení pro neplacení výživného. Ukažte snahu situaci nějakým způsobem řešit - navrhněte splátkový kalendář na dlužné výživné (i kdyby po malých částkách) a zkuste měsíčně posílat aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí