Zoufalá situace - nutně prosím o radu..:-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
25.10.11 21:46

Je možný, že vzhledem k tomu, že je na mateřské nebo rodičovské, tak snad může požádat třeba i o snížení. Pánové to tak mají běžně,že když jsou na pracáku a pod.tak skoro nemusí nic platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
25.10.11 21:51
Baslerinda píše:
A není to tak?
Já nevím, co si zakladatelka přála slyšet.

Je…ale tady z ní ještě udělaj chudinku :wink:

• Citovat
  • Upravit
2872
25.10.11 21:53

Po pár dnech přijela na pohřeb jsem se doetla ale to je jedno taky jsem jí napsala at se s nima domluví jak bude platit dluh a samozdřejmě výživné je to jednoduší než si někde půjčovat a pod. a hlavně i lepší než jim říct prostě nemám a hotovo. nebo snad ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.11 22:11
lucineeccka píše:
Baslerinda píše:
A není to tak?

Přála si slyšet radu. Neptala se na to, co si o ní ostatní myslí.

Uvědomuju si, že tady jsme na diskuzním fóru, které v tomto ohledu nemá žádná pravidla. Ale znám jedno dobré pravidlo, které platí v sociálních službách - poskytovat klientovi to, o co přišel požádat a nevnucovat to, co si my myslíme, že je pro něj dobré. Pokud žádá o radu, má dostat radu na kterou se ptá. Může dostat nabídku něčeho navíc, ale to je vše. Stejně tak k tomu nepatří posuzování chování žadatele.

Spousta lidí se dnes a denně dostává do svízelné sociální situace. Někdo si zato může sám, někdo ne. Každopádně pokud žádá o pomoc a radu a hledá řešení, odsudky mu nepomohou.

• Citovat
  • Upravit
marra
25.10.11 22:18

Negativni komentare,by mely zakladatelce otevrit oči,a zacit jednat jak clovek ktery ma dite :roll: navic zakladatelka ma snad chlapa ne?maji rodinu,a nerikejte mi ze poslat alespn trista korun nejde?!a pracovat s trimesicnim ditetem se da,kdyz musis tak musis,a to mluvim z vlastni zkusenosti(peceni dortu,nocni smeny),ja zase nechapu reakce,kde se zakladatelky zastavate,a pozor!samozivitelka,a zena s partnerem ja sakra rozdíl :wink:

• Citovat
  • Upravit
14809
25.10.11 22:27
marra píše:
Negativni komentare,by mely zakladatelce otevrit oči,a zacit jednat jak clovek ktery ma dite :roll: navic zakladatelka ma snad chlapa ne?maji rodinu,a nerikejte mi ze poslat alespn trista korun nejde?!a pracovat s trimesicnim ditetem se da,kdyz musis tak musis,a to mluvim z vlastni zkusenosti(peceni dortu,nocni smeny),ja zase nechapu reakce,kde se zakladatelky zastavate,a pozor!samozivitelka,a zena s partnerem ja sakra rozdíl :wink:

Někdy dost záleží na tom, jakej ten partner je. Jsou partneři, kteří spíš ještě z rozpočtu odčerpávaj. Ale to je na jiné téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
25.10.11 22:31
Anonymní píše:
lucineeccka píše:
Baslerinda píše:
A není to tak?

Přála si slyšet radu. Neptala se na to, co si o ní ostatní myslí.

Uvědomuju si, že tady jsme na diskuzním fóru, které v tomto ohledu nemá žádná pravidla. Ale znám jedno dobré pravidlo, které platí v sociálních službách - poskytovat klientovi to, o co přišel požádat a nevnucovat to, co si my myslíme, že je pro něj dobré. Pokud žádá o radu, má dostat radu na kterou se ptá. Může dostat nabídku něčeho navíc, ale to je vše. Stejně tak k tomu nepatří posuzování chování žadatele.

Spousta lidí se dnes a denně dostává do svízelné sociální situace. Někdo si zato může sám, někdo ne. Každopádně pokud žádá o pomoc a radu a hledá řešení, odsudky mu nepomohou.

Já se radši nevyjadřuju, já na zakladatelku a podobný typy ženských nemám ani slov. :-? Každej hold máme jiný hodnoty.Pro mě je můj syn všechno na světě.Pro někoho ne. :nevim:

Já vím, že už jsem s tím hrozná, ale co je na tvém příspěvku tak intimního, že píšeš jako anonym?

• Citovat
  • Upravit
marra
25.10.11 22:32
eva valoi píše:
marra píše:
Negativni komentare,by mely zakladatelce otevrit oči,a zacit jednat jak clovek ktery ma dite :roll: navic zakladatelka ma snad chlapa ne?maji rodinu,a nerikejte mi ze poslat alespn trista korun nejde?!a pracovat s trimesicnim ditetem se da,kdyz musis tak musis,a to mluvim z vlastni zkusenosti(peceni dortu,nocni smeny),ja zase nechapu reakce,kde se zakladatelky zastavate,a pozor!samozivitelka,a zena s partnerem ja sakra rozdíl :wink:
Někdy dost záleží na tom, jakej ten partner je. Jsou partneři, kteří spíš ještě z rozpočtu odčerpávaj. Ale to je na jiné téma.Dobre tak potom tedy s takvym partnerem nebudu,a budu radej zivit sve dite ne?nebo se snad pletu?ale to je pravdu na jine te,ma
  • Citovat
  • Upravit
27259
25.10.11 22:37

Zakladatelko půjčku si neber, protože pokud už teď nemáš z čeho žít, tak jak chceš proboha platit splátky? Není to dobrý řešení.
Napiš tchánovcům slušný, omluvný dopis a posílej alespoň 500kč. Pokud dojde k soudu, tak uvidí alespoň snahu.
O tom proč si nebojovala o dceru a zbytku raději pomlčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.10.11 22:41
marra píše:
eva valoi píše:
marra píše:
Někdy dost záleží na tom, jakej ten partner je. Jsou partneři, kteří spíš ještě z rozpočtu odčerpávaj. Ale to je na jiné téma.Dobre tak potom tedy s takvym partnerem nebudu,a budu radej zivit sve dite ne?nebo se snad pletu?ale to je pravdu na jine te,ma

Ale jistě,potom s takovým partnerem nebudu. Ale to je opravdu na jiný téma. Kromě toho každej není asi tak chytrej. Kolik ženskejch živí svý „chlapy“ nechává se od nich buzerovat, fackovat. Já jich znám dost. Třeba Simonu Monyovou znáte asi všichni. Proč s tím chlapem byla, proboha…
Ale to je opravdu na ouplně jiný téma.
Prostě je zakladatelka pěkně v pr..li. Ale ona by asi i platila, na rozdílod těch desítek a stovek a tisíců chlapů, kterejm je to zcela a naprosto fuk.
Samozřejmě že bychom se do nich taky pustily, kdyby nám dali,pánové, příležitost a přišli se nám svěřit s tím, že mají problém s placením výživného. Ale oni nepřijdou, protože to neřeší.
Jo vlastně řeší, v hospodě u piva, kde propíjejí svým dětem výživné a svěřují se kamarádům se svým trápením - ex chce peníze na děti,to je ale mrcha.
Hele já se zakladatelky nechci nějak zastávat, ale ona je evidentně trochu jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
25.10.11 22:47
marra píše:
marra píše:ono jako matku,by ti mely sterilizovat.vic ti k tmu nereknu,jen ze ni ti to jednou deti vrati,i s urokama

Tohle má zakladatelce otevřít oči? A má těma otevřenýma očima vidět taky něco jiného, než hulvátství?

Ptala se na radu - jako matka. Matka, která se bojí, aby nepřišla i o své další děti - a která ví, jaké to je přijít o to první. To, že to tehdy nezvládla a finančně to nezvládá dosud nemusí samo o sobě znamenat, že není skvělou mámou svým dvěma dětem, které v péči má.

Ale odsoudit je často mnohem jednodušší, než přemýšlet, že? Nebo zkusit v tom druhém vidět alespoň něco dobrého. Mimochodem - kdo nebo co dalo zrovna vám právo soudit a „otevírat oči“? To, že jste měly v životě větší štěstí a možná trochu víc rozumu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
25.10.11 22:49
eva valoi píše:
marra píše:
eva valoi píše:
marra píše:
Ale jistě,potom s takovým partnerem nebudu. Ale to je opravdu na jiný téma. Kromě toho každej není asi tak chytrej. Kolik ženskejch živí svý „chlapy“ nechává se od nich buzerovat, fackovat. Já jich znám dost. Třeba Simonu Monyovou znáte asi všichni. Proč s tím chlapem byla, proboha…
Ale to je opravdu na ouplně jiný téma.
Prostě je zakladatelka pěkně v pr..li. Ale ona by asi i platila, na rozdílod těch desítek a stovek a tisíců chlapů, kterejm je to zcela a naprosto fuk.
Samozřejmě že bychom se do nich taky pustily, kdyby nám dali,pánové, příležitost a přišli se nám svěřit s tím, že mají problém s placením výživného. Ale oni nepřijdou, protože to neřeší.
Jo vlastně řeší, v hospodě u piva, kde propíjejí svým dětem výživné a svěřují se kamarádům se svým trápením - ex chce peníze na děti,to je ale mrcha.
Hele já se zakladatelky nechci nějak zastávat, ale ona je evidentně trochu jiná.

Tak snad je to MATKA ne????? Ona to dítě nosila, porodila ho!!!!!!! 8-o 8-o A není schopná svému dítěti blbou tisícovku???? :zed: :zed: Ježiši.Já bych se pro svého syna sedřela z kůže.
A máš pravdu,takhle zakladatelka je jiná, ona to neutrácí v hospodě, ale za blbosti. :roll:

Příspěvek upraven 25.10.11 v 22:53

• Citovat
  • Upravit
1aktak1
25.10.11 22:51

Ono je to těžký, do takový situace se dá dostat lehce… Já jen nechápu jedno - pokud jsem v takový situaci,že mám platit alimenty na který nemám peníze, tak si do této situace nepořídím malý mimčo… Snažila bych se napřed alespon nějak vyřešit danou situaci… Ale na to už je ted samozřejmě pozdě…
Takže jak říkají ostatní - rozhodně si nepůjčovat, bylo by to ještě horší… Takže snad se zadaří najít nějakou prácičku co by alespon trošku pomohla…

• Citovat
  • Upravit
6926
25.10.11 22:53

Zakladatelko, chce to finanční gramotnost - že ji nemáš, o tom vypovídá koupě kolotoče, místo poslání peněz na dceru.. :-(
Někde jsou poradny zadarmo, zkus se s někým poradit, fakt. Je plno neplatičů, přestaň se bát, ale JEDNEJ. Jestli na to sama nemáš, fakt zkus finančního poradce, či někoho takového… Protože možná bys tu tisícovku měsíčně i měla, jen prostě potřebuješ nasměrovat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.10.11 22:56

Lucinečko, když ji nemá, tak prostě nemůže. Tomáš těžký. Pro někoho je to blbá tisícovka,pro někoho částka, ze které třeba týden žije (spíš živoří).
Já se nechci zastávat zakladatelky. Ale vezměte si třeba to, že tchánovci mají v péči svou vnučku a mají např.k dispozici 20000, ona má v péči své dvě děti, je na rodičovské dovolené, má 7600 korun a ještě platí partnerovy dluhy. Což je třeba taky blbost, ale…
Tchánovci chtějí mít vnučku v péči za každou cenu a ze zakladatelky chtějí dostat i to poslední hovno, co jí ještě zbývá.
Třeba je to všechno jinak,kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital