Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky chtěla bych se poradit co a jak mám velkej problém a nevím jak stoho ven..Vím,že je to i částečně i moje chyba,ale mám dvě malé děti a přitěl pracuje ,ale moc penez mu z výplaty nezbýva jenom 1000 kč,také má dlůhy,které musi poplatit..
Mám na Slovensku jěšte jedno dítko 8 letou holčičku..Bila jsem mladá hloupa a spřítelem ,kterej už nežije s jeji otcem jsme bydleli u jeho rodiču..Bilo to peklo..S tchýni jsme se vůbec nemůseli ani s tchánem..Dodnes lituji toho,že jsem nevzala moji první dcérku a neodešla do azylovýho domů.Bila jsem ponížena a řekla bych i psychycky týrana..Přítel jse mně zastával,ale vůbec to nepomohlo..Ja mněla jenom rodičak a jeho rodiče chtěli po mně penize za bydleni..Musela jsem ji dávat vše co jsem mněla a nic mi nezůstávalo..A přitěl nepracoval protože byl nemocnej..Pak jsem si řekla,že takhle přece žit nemohu a domlůvila jsem se s mím přitělem,že pojedu pracovat do ČR stím,že tady jisto si něco nájdu a penize každej měsic budu přinašet dom.Poprosila jsem ho aby se medzi tím co budu prič postaral o naši dcérku a řekl,že určo jo.. chtěla jsem rodině pomoct.Já jsem i bila rada,že jsem odešla,protože to co jsem tam přeživala, bilo velké peklo..Ale moc mi chyběla moje dcérka..Vnučku milovali,tak,že jsem věděla,že o ni bude dobře postarane..Práci jsem si tady v ČR hnet našla, bydlela na ubytovni přinašela dom penize ,ale co se nestalo.jeho otec mi jednou volal ,že přitěl umřel..Já bila v šoku a nevěřila jsem tomů..Ale nakonec to pravda bila..Zrazilo ho auto když přejel na kole přes silnic..Já o pár dni na to jela na Slovensko na pohřeb,ale jeho rodina mně vyhodila a ani jsem se nemohla přiblížit k moji dcérke..Pri jsem Ku…a mám vypadnout..Já nevědela co dělat dost jsem brečela a odcestovla jsem naspět do ČR..No a o pár měsicu po jeho smrti jsem se tady seznámila s manželem..
Já jsem už tu dobu mněla kde bydlet,tak jsem jela na Slovensko si vzít malů ,ale tchýně na mně vylitla s papirem,že ji ma předběžně do své peči,tak jsem nemohla nic dělat..Pak později jsme mněli soud na Slovensku klůli alimentu.Soud určil vyživný 1000 kč měsičně..Také jsem si o ni zažádala do své péče ,ale prohrala jsem..Tet jsem už rozveděna.Mám přítěle a sním 3 měsičnýho klůka..A 3 letou holku od ex manžela..Zatím to klape bydlime v podnájmů přeživame s koruny do koruny..Moc penez nám nezbýva..Řekla bych ,že vůbec nic ke konci měsica.
Jde o to,že už rok a půl neplatim alimenti na díte ,protože nemám z čeho jsem na MD..
Bývala tchýně mně už z háni kvůli alimentu.Poslala dopis mímu ex mnaželovi ,jestli nevím kde tet jsem.. oni totiž nevědi,že jsem se přestěhovala od ex manžela k přitělovi ani soud,tak,že nemá mi kde chodit ze Slovesnka pošta..Bejvala tchýně na mně už před půl rokem podala trestný oznamení..Já tam volala a řekla,že nemám to z čeho platit ,ale ich to nezajimalo..
Tak se Vás chci zeptat jěstli mi hrozy nějaký vězeni nebo něco podobnýho..Mám hroznej strach ,že o mé děti přijdu..Nikdy jsem trestaná nebila..Z haním si nějakou brigadu,na odpo nebo na noc,ale zatim bez uspěchu..
Nevím jestli je možný si půjčit půjčku tych 30 000 abych to vše zaplatila ty alimenti..Opravdu nevím co dělat…:-((((
Tak půjčit si 30 000,– samozřejmě jde, ale v Tvém případě to nebude nic solidního, bude to lichva se šílenými úroky.. Vězení za neplacení alimentů Ti hrozí taky, musíš to platit ze zákona..
Nezlob se, ale nechápu, proč sis pořizovala tři dětičky, když nemáš na to, abys platila 1000,– měsíčně na svou dcerku..
nezlob se na mě, ale jsi na tom stejně jako chlapi. Oni taky tvrdí, že nemají peníze aby platili a ženské jsou kvůli tomu dost špatné, protože to chlapy nezajímá a plodí dál… stejně tak ty - prostě buď na to mám a mám děti, nebo peníze nemám a pak si nemůžu dovolit mít víc dětí. Pokud je na tebe podáno trestní oznámení, tak jakmile tě najdou, půjdeš k soudu a je možné, že tě odsoudí - je otázka na co -jestli k podmínce nebo do vězení. Jediné, co můžu poradit je to, abys posílala alespoň něco každý měsíc. Pokud chlapi v ČR posílají alespoň něco - ženským to nepomůže, ale bere se to jako snaha platit, pokud neposílají nic mají smůlu. Máš rodičák, tak z něj prostě posílej měsíčně alespoň 500,–Kč, jinak se ti dluh vyšplhá na šílenou výšku, kterou nesplatíš nikdy.
Po přečtení tvého dotazu nemám slov jak mi to hlava nebere.
Jen krátce: ano, při nejhorším ti vězení hrozí. A víc reagovat raději nebudu…
Nejdřív exekuce pak asi podmínka nebo vězení.Nevím co by pak bylo s dětma,kdyby si měla jít do vězení,to nevím,nemám s tím zkušenosti,ale počítej soud a exekuci.
Brát si půjčku, budeš vytloukat klín klínem a ze sra.ek v jakých jsi teď se nevyhrabeš nikdy. Holt máš tolik dětí, tak se se musíš snažit vše poplatit ( proč si nenajdeš při MD práci alespoň nějaký úvazek nula nula ho.by ale měla bys k MD alespoň něco) . Půjčka opravdu není řešení, jak tu někdo psal nade mnou, pokud na něco mám, pořídím si to, pokud nemám, nepořídím. Bohužel, neporadím, tak jen držím palce ať svou situaci vyřešíš.
PS : s tím, že by tě zavřeli to tak horké nebude, nejsou peníze a nezavírá se, takže bys max.dostala podmínku. Ale samozřejmě za alimenty tě zavřít můžou.
Příspěvek upraven 25.10.11 v 16:35
no já tě nechápu celkově,ale nebudu tu rýpat, podle mě ti ani nikde nepůjčí teda, a ano do vězení se za tohle chodí. Jedině se zkus zeptat znamých nebo rodičů, ty už nemáš?
Hele a co se postavit na vlastní nohy a chodit dělat nějakou brigádu o víkendech či po večerech? Pokladní v supermarketech, uklízečku, telefonické dotazování, tazatele apod. No každá korunka dobrá a lepší než si půjčit a dostat se do dluhové pasti!
Neda mi to nereagovat,ale reknu jen - chudaci deti… Toto nezodpovedny chovani nechapu ( vim,ze je lehky dostat se do problemu ), ale aspon si „neporizuju“ dalsi deti ![]()
Jenže ono internet,varná konvice,mobil atd. jsou nadstandartní věci,tak aby neměli námitky,že takové věci si dovolit může ale na dítě neplatí.S tím sem se setkala v praxi.
Hlavně si neber půjčku. Jestli si myslíš, že teď jsi v háji, pak s půjčkou bys byla totálně.
Nezbývá než jít na brigádu.
A opravdu pošli aspoň něco třeba i pětikilo. Nevím teda jestli se tvůj případ řídí dle slovenských zákonů nebo českých, ale v Čechách jdeš k soudu po 4 měsících neplacení, ale když pošleš něco, už nejsi vyloženě neplatič.
A taky mi zůstává rozum stát nad tvou nezodpovědností, je vidět, že takoví nejsou jen chlapi, ale už se stalo, nelze s tím nic udělat, proto se tu rozepisovat též nebudu.
Příspěvek upraven 25.10.11 v 16:39
Na Slovensku to bude podobné jako tady, takže samozřejmě ti hrozí jak trestní stíhání (to už asi běží), tak odsouzení, nejdříve podmínka, ale pokud nezačneš platit, tak i nepodmíněný trest a pamatuj, že to budeš mít v rejstříku trestů.
Exekuce ti samo hrozí taky, ale ona ta přeshraniční spolupráce není až tak jednoduchá, bohužel pro tvoji holčičku.
Najít si přivýdělek a splácet, to je jediná rada.
Další rada by taky mohla být - nepořizovat zbytečnosti https://www.emimino.cz/…rankovani/2/ bez kterých se děti obejdou (a když, jistě jde sehnat levnější varianta) a místo toho nějakou částku poslat na dceru … je to koneckonců také tvoje dítě, tak proč kupuješ dvěma a třetí vynecháváš?
… dál to komentovat nelze …
Markytkaaa píše:
Další rada by taky mohla být - nepořizovat zbytečnosti https://www.emimino.cz/…rankovani/2/ bez kterých se děti obejdou (a když, jistě jde sehnat levnější varianta) a místo toho nějakou částku poslat na dceru … je to koneckonců také tvoje dítě, tak proč kupuješ dvěma a třetí vynecháváš?… dál to komentovat nelze …
Taky jsem předtím mrkla, ale nechtěla jsem rýpat!
Jak už holky psaly, nic jiného než PLATIT tě nezachrání.
Asi nic z toho co ti zde bylo psáno si číst nechtěla,ale bohužel je to tak. A jediná rada je platit a už si nepořizovat další dítě.