Nutnost odjet na neschopence

7240
16.4.14 14:47

Nutnost odjet na neschopence

Vyznáte se někdo v tom, jak fungují kontroly na neschopence? Manžel má popálenou ruku, ale řídit může, vycházky má 2×2 hodiny denně. Potřebovali bychom nutně jeden den odjet s tím, že přes 100 km, takže to zabere skoro celý den.
Vím, že kdyby přišla kontrola, může nás „jistit“ doktorka, třeba říct, že jsme šli zrovna na převaz. Jenže v pátek ordinuje pouze do dvanácti hodin. To asi nejde, že, kdyby přišla kontrola v šest večer, říct, že jsme byli u doktorky.
A jde to vůbec nebo to mám pomotané? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5352
16.4.14 14:49

Doktorka ti myslím může napsat (pro případ kontroly zpětně, ale je třeba na tom být domluven předem), jiné místo pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
16.4.14 14:54

Nahlásila bych to předem sestřičce, aby věděla. Loni jsem tak nahlásila, že potřebuji jet s dcerou na příjimačky, tak si to poznačila do karty.

No nakonec jsem nejela, kvůli vysokým teplotám, tak jsem to jen zavolala sestřičce.

• Citovat
  • Upravit
20518
16.4.14 14:59

Nahlásit lékaři. Pokud to není zrovna magor, dohoda je většinou jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
16.4.14 15:16

Dá se vyřídit změna pobytu práce neschopného. Musíš zajít ke své obvodní dr, vysvětlit co a jak a ona napíše na sociálku papír o tom, že nějaký čas (klidně i jeden den) budeš pobývat jinde.
Ale upřímně- musí se to řešit dost předem, je to papírování, prochází to jakýmsi schvalovacím procesem a moc se do toho obvoďákům nechce.
Já to řešila v těhot.- kvůli prasklému topení jsem měnila pobyt na cca týden.
Ale u Vás bych to řešila spíš nějakou ústní domluvou-krytím od jakéhokoliv doktora- klidně i dětskou pohotovost máte-li děti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
16.4.14 15:21

@Hanulínek No jo, ale pokud by kontrola přišla např. v jednu odpoledne, my našli v šest večer ve schránce lísteček, honem jeli na pohotovost.. To nám asi stejně neuznají, že jsme na tu pohotovost jeli pět hodin, ne? Tak to myslím, že by nesouhlasily časy. :nevim:
Jinak vím, že domluvit se jde (teda doufám), jenže doktorka právě ordinuje jenom dopoledne, takže odpoledne nás jistit nemůže. Teda to si myslím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
16.4.14 15:30

Já jsem v těhotenství byla na neschopence, konala se rodinná oslava - zavolala jsem doktorovi a nahlásila jim, že celý den nebudu doma a proč, on si to poznamenal a bylo :) nic neřešili přes sociálku, prý se to kvůli jednomu dni vůbec nevyplatí, ale chtěli to vědět, kdyby nějaká kontrola přišla :) takže bych zkusila zavolat tomu doktorovi od kterého je vystavená neschopenka a zkusila se s ním domluvit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
16.4.14 15:47

@Paaajka uplne stejne to resil na Vanoce muj tatka - byl na neschopence a Vanoce se slavili u nas doma. Jenom svemu obvodnimu doktorobi zavolal ze cely den nebude doma a proc a ji ak se to dal neresilo.;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty