Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vyznáte se někdo v tom, jak fungují kontroly na neschopence? Manžel má popálenou ruku, ale řídit může, vycházky má 2×2 hodiny denně. Potřebovali bychom nutně jeden den odjet s tím, že přes 100 km, takže to zabere skoro celý den.
Vím, že kdyby přišla kontrola, může nás „jistit“ doktorka, třeba říct, že jsme šli zrovna na převaz. Jenže v pátek ordinuje pouze do dvanácti hodin. To asi nejde, že, kdyby přišla kontrola v šest večer, říct, že jsme byli u doktorky.
A jde to vůbec nebo to mám pomotané? ![]()
Doktorka ti myslím může napsat (pro případ kontroly zpětně, ale je třeba na tom být domluven předem), jiné místo pobytu.
Nahlásila bych to předem sestřičce, aby věděla. Loni jsem tak nahlásila, že potřebuji jet s dcerou na příjimačky, tak si to poznačila do karty.
No nakonec jsem nejela, kvůli vysokým teplotám, tak jsem to jen zavolala sestřičce.
Nahlásit lékaři. Pokud to není zrovna magor, dohoda je většinou jistá.
Dá se vyřídit změna pobytu práce neschopného. Musíš zajít ke své obvodní dr, vysvětlit co a jak a ona napíše na sociálku papír o tom, že nějaký čas (klidně i jeden den) budeš pobývat jinde.
Ale upřímně- musí se to řešit dost předem, je to papírování, prochází to jakýmsi schvalovacím procesem a moc se do toho obvoďákům nechce.
Já to řešila v těhot.- kvůli prasklému topení jsem měnila pobyt na cca týden.
Ale u Vás bych to řešila spíš nějakou ústní domluvou-krytím od jakéhokoliv doktora- klidně i dětskou pohotovost máte-li děti. ![]()
@Hanulínek No jo, ale pokud by kontrola přišla např. v jednu odpoledne, my našli v šest večer ve schránce lísteček, honem jeli na pohotovost.. To nám asi stejně neuznají, že jsme na tu pohotovost jeli pět hodin, ne? Tak to myslím, že by nesouhlasily časy. ![]()
Jinak vím, že domluvit se jde (teda doufám), jenže doktorka právě ordinuje jenom dopoledne, takže odpoledne nás jistit nemůže. Teda to si myslím já.
Já jsem v těhotenství byla na neschopence, konala se rodinná oslava - zavolala jsem doktorovi a nahlásila jim, že celý den nebudu doma a proč, on si to poznamenal a bylo
nic neřešili přes sociálku, prý se to kvůli jednomu dni vůbec nevyplatí, ale chtěli to vědět, kdyby nějaká kontrola přišla
takže bych zkusila zavolat tomu doktorovi od kterého je vystavená neschopenka a zkusila se s ním domluvit ![]()
@Paaajka uplne stejne to resil na Vanoce muj tatka - byl na neschopence a Vanoce se slavili u nas doma. Jenom svemu obvodnimu doktorobi zavolal ze cely den nebude doma a proc a ji ak se to dal neresilo.;-)