Nutriton na ublinkávání

pkz
4491
7.11.14 12:49

Nutriton na ublinkávání

Maminky, máte zkušenosti s podáváním Nutritonu do odstříkaného MM? Dítko 4 měsíce po jídle ublinkává a i po hodině od jídla, když ho dávám na bříško, pak ho nedávám a to není dobře, aby potrénoval. Po probuzení chce jíst a ne si hrát na bříško. Dávat nebo nedávat Nutriton? Pomohl vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
7.11.14 12:55

Zkušenost mám od prvního dítěte a né moc dobrou. Dítě sice blinkat přestalo, ale to zahuštěné mléko ho ucpalo tak dokonale, že se sám nevykadil. Měl po tom bolení a kadil jen s rourkou. Takže za mě ne. Pokud máš dítě, co má to zažívání citlivější a trpí na bolení, tak bych to neriskovala. Mladší kluk blindil první ligu a nechala jsem to být. Přibýval, prospíval, nehodlala jsem to riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.11.14 13:01

Záleží na dítěti. nám ho doktorka vehementně doporučovala, ale já ho nedávala, protože syn blil jen proto, že se přecpával jak prasátko, ve 3 měsících měl pomalu 7,5 kila. a blinkal po každým kojení, a hodně. držet mu to v žaludku násilím, neměl ve 3m 7,5 kilo, ale 10 kilo, a roztažený žaludek :nevim: pokud přibírá spíš míň, tal bych ho klidně dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.11.14 13:05

@pkz můj je blicí dítko, ale um kvůli tomu fakt nedávám. Prostě ho občas šupnu na břuch, když se poblindí, tak se holt převlékne.. nedělám z toho vědu, převlékám i 10× denně, on totiž blindí v jakékoliv poloze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.11.14 13:07

A jak ti přibírá? Malej mel to same, po jídle blinkal i když si krknul, někdy i po hodině, obcas i savloval ( 1-2 tydne ), doktorka nutriton ne doporučila, prý když hezky příbira, je to zbytečně. Taky když byl na bříšku, tak jsme porad utirali blinkani :nevim:. S prikrmama to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.11.14 13:08

@martina.se : u nas to bylo podobne, třeba i 5 bodycek denně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.11.14 13:10
@myskalucka píše:
@martina.se : u nas to bylo podobne, třeba i 5 bodycek denně :(

jj, já teď nakoupila velkou zásobu, bo jsem zjistila, že 10 bodyček je zoufale málo.. takže navýšeno na 30, to už snad bude stačit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.11.14 13:12

Ten můj byl teda blicí totálně, na 100procent platilo, že pokud se po jídle důkladně nezeblil, tak měl do 20 minut hlad znova, nestalo se, že by se nepoblinkal a pak vydržel svoje 2 hodiny. jak už jsem psala, nutriton jsem nedávala, a přežil ve zdraví, přešlo to okolo půl roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.11.14 13:14

@martina.se : já mela naštěstí zasobu po první, než se narodil, tak jsem si říkala, ze ty bodycka všechny neunosi a jak jsem pak byla za tech asi 20 bodycek vděčná, ze nemusím denně prát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.11.14 13:15

@martina.se @myskalucka A nejlepší bylo, když začlo dítě lézt. To si blil hezky přímo před sebe do cesty a než jsem stačila vždycky zareagovat a setřít, tak se v tom pěkně vymáchal. :mrgreen: JJ, spotřeba oblečení děsná, kolikrát jsem to brala rovnou ze sušáku. Blil mi takhle až do 10 měsíců, to už chodil. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.11.14 13:18
@myskalucka píše:
@martina.se : já mela naštěstí zasobu po první, než se narodil, tak jsem si říkala, ze ty bodycka všechny neunosi a jak jsem pak byla za tech asi 20 bodycek vděčná, ze nemusím denně prát

můj první blindil asi 4× za život :lol: nemám praxi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.11.14 13:19

@Fima : u nás to naštěstí přešlo kolem toho pul roka s prikrmama. No u nás stačilo, ze se pretocil, ublinknul a pak se v tom vyvalel. Nebo byl na bříšku, ubliknul a pak mu do toho spadla hlava :oops:

Příspěvek upraven 07.11.14 v 13:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@Fima no tak to potěš :lol: můj je tajtrlík, se směje tomu, že blindí, že :mrgreen: :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491

@Fima Problémy s kakáním mě nenapadly :( Dáváme furt od narození probiotické kapky, občas měl bolení, ale neřval kvůli tomu, jak jiné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.11.14 13:20

@martina.se : u nás starší neblinkala vůbec, ale sešlo se nám hodně bodycek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová