Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky, máte zkušenosti s podáváním Nutritonu do odstříkaného MM? Dítko 4 měsíce po jídle ublinkává a i po hodině od jídla, když ho dávám na bříško, pak ho nedávám a to není dobře, aby potrénoval. Po probuzení chce jíst a ne si hrát na bříško. Dávat nebo nedávat Nutriton? Pomohl vám?
Zkušenost mám od prvního dítěte a né moc dobrou. Dítě sice blinkat přestalo, ale to zahuštěné mléko ho ucpalo tak dokonale, že se sám nevykadil. Měl po tom bolení a kadil jen s rourkou. Takže za mě ne. Pokud máš dítě, co má to zažívání citlivější a trpí na bolení, tak bych to neriskovala. Mladší kluk blindil první ligu a nechala jsem to být. Přibýval, prospíval, nehodlala jsem to riskovat.
Záleží na dítěti. nám ho doktorka vehementně doporučovala, ale já ho nedávala, protože syn blil jen proto, že se přecpával jak prasátko, ve 3 měsících měl pomalu 7,5 kila. a blinkal po každým kojení, a hodně. držet mu to v žaludku násilím, neměl ve 3m 7,5 kilo, ale 10 kilo, a roztažený žaludek
pokud přibírá spíš míň, tal bych ho klidně dala.
@pkz můj je blicí dítko, ale um kvůli tomu fakt nedávám. Prostě ho občas šupnu na břuch, když se poblindí, tak se holt převlékne.. nedělám z toho vědu, převlékám i 10× denně, on totiž blindí v jakékoliv poloze ![]()
A jak ti přibírá? Malej mel to same, po jídle blinkal i když si krknul, někdy i po hodině, obcas i savloval ( 1-2 tydne ), doktorka nutriton ne doporučila, prý když hezky příbira, je to zbytečně. Taky když byl na bříšku, tak jsme porad utirali blinkani
. S prikrmama to přešlo.
@martina.se : u nas to bylo podobne, třeba i 5 bodycek denně ![]()
@myskalucka píše:
@martina.se : u nas to bylo podobne, třeba i 5 bodycek denně
jj, já teď nakoupila velkou zásobu, bo jsem zjistila, že 10 bodyček je zoufale málo.. takže navýšeno na 30, to už snad bude stačit ![]()
Ten můj byl teda blicí totálně, na 100procent platilo, že pokud se po jídle důkladně nezeblil, tak měl do 20 minut hlad znova, nestalo se, že by se nepoblinkal a pak vydržel svoje 2 hodiny. jak už jsem psala, nutriton jsem nedávala, a přežil ve zdraví, přešlo to okolo půl roka.
@martina.se : já mela naštěstí zasobu po první, než se narodil, tak jsem si říkala, ze ty bodycka všechny neunosi a jak jsem pak byla za tech asi 20 bodycek vděčná, ze nemusím denně prát
@martina.se @myskalucka A nejlepší bylo, když začlo dítě lézt. To si blil hezky přímo před sebe do cesty a než jsem stačila vždycky zareagovat a setřít, tak se v tom pěkně vymáchal.
JJ, spotřeba oblečení děsná, kolikrát jsem to brala rovnou ze sušáku. Blil mi takhle až do 10 měsíců, to už chodil. ![]()
@myskalucka píše:
@martina.se : já mela naštěstí zasobu po první, než se narodil, tak jsem si říkala, ze ty bodycka všechny neunosi a jak jsem pak byla za tech asi 20 bodycek vděčná, ze nemusím denně prát
můj první blindil asi 4× za život
nemám praxi..
@Fima : u nás to naštěstí přešlo kolem toho pul roka s prikrmama. No u nás stačilo, ze se pretocil, ublinknul a pak se v tom vyvalel. Nebo byl na bříšku, ubliknul a pak mu do toho spadla hlava ![]()
Příspěvek upraven 07.11.14 v 13:21
@Fima no tak to potěš
můj je tajtrlík, se směje tomu, že blindí, že
![]()
@Fima Problémy s kakáním mě nenapadly
Dáváme furt od narození probiotické kapky, občas měl bolení, ale neřval kvůli tomu, jak jiné děti.
@martina.se : u nás starší neblinkala vůbec, ale sešlo se nám hodně bodycek ![]()