Změna UM - reakce

661
4.11.14 15:14

změna UM - reakce

Chtěla bych se zeptat těch, co měnily mléko: probíhala změna mléka hned k lepšímu? My jsme měli Hipp bio, potom Bebu HA, pak zase Hipp a teď má malej Babylove. Má 2,5 měsíce. Teď už vím, že jsem to neměla tak často střídat, ale měla jsem vždycky pocit, že mu to mlíko nesedí. Po Hippu prdíky, z Beby šílená stolice - tuhá pasta, co nešla ani umýt. Teď jsem nasadila Babylove, ale nevím. První dva dny dobrý, teď další dva mi okamžitě po krmení brečí, když nabídnu flašku, že má hlad, tak nechce. Dám odříhnout a stejně brečí dál. Asi jsem mu to zažívání pěkně rozhasila :( Má někdo podobnou zkušenost - ihned po podání novýho mlíka dobrý a potom přechodné zhoršení? Už mu to nechci střídat, budem muset asi nějakou dobu vydržet a počkat, co bude…??? Jinak kaká teda jednou za dva dny a musí dost tlačit, je to dost tuhý. Kapky máme Bio Gaia, zkoušela jsem dát i trošku čaje, ten mi ale plive.
Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1189
4.11.14 15:23

U nás zabrala rourka, jinak malej pořád tlačil a po jídle taky plakal. Jinak čaj taky moc nechtěl, pak jsem nasadila ředěnou šťávu a kakání bylo mnohem lepší. Jo a jinak jsme bříško hodně nahřívali, ale ne peckovým polštárem (ten je k ničemu) ale gelovým polštářkem který jsem nahřála v teplé vodě (nahřívala jsem ho hodně) a dávala malému na bříško na spaní (vydrží dlouho teplý) pomáhalo mu to na prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
4.11.14 15:27

To stridani neni moc dobry no :) Dle vseho nechat UM dva tydny (pokud tedy neni reakce opravdu silna a to uz radeji konzultovat s dr.), az pak se da usuzovat, zda vyhovuje ci nikoliv… dale je treba brat vek prcka, je v obdobi kolik a to mi deti rvaly i kdyz byly kojene a obecne mely ruzne zazivaci problemy, ktere se i po par dnech menily…
Oba kluci skoncili pak na UM a ze zacatku taky meli zacpy, kroutili se… pomohl odvar z vlocek, vydrzet a pockat a opravdu se to za cca dva tydny ustalilo a uklidnilo. Druhej syn tedy dostaval v tom kolikovem obdobi espumisan kapky, zazrak to nebyl, ale uz to nebyly denne hodiny a hodiny place, ale jen vecer a v noci… :)
Drzim palce, prestan stridat, porad se s mudr. a vydrz, prejde to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
4.11.14 15:43

@Alecramas my jsme začínaly Nutrilonem, ale začal z toho mít takovou stolici, že měl co dělat, aby to vytlačil (nejdřív klasickej bobek až pak pasta), tak jsem si řekla, že zkusím od Hami na CItlivé bříško (Proti kolice a zácpě) a výsledek, po týdnu pití mi začal to mlíko odmítat, ze 160 vypil asi jen tak 60-100 a zbytek pouštěl pusou ven, přikládala jsem to růstovýmu sprutu, protože jedeme třetí měsíc, ale včera to vygradovala, když se potentoval totálně zelenou stolicí :-( Takže jsem naběhla do lékarny a koupila znovu Nutrilon. A dnes po 24 hodinách už opět krásně zbarvená stolice, akorát čekám, jestli zase ztuhne. A řekla jsem si, už žádný měnění mlíka. Za měsíc a půl najedeme na příkrmy a ovocný šťávičky, takže věřím, že pak už bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
4.11.14 17:55

@Alecramas
Ahoj, určitě musíš aspoň 2-3 týdny počkat, jak se to vyvine, po dvou, třech dnech fakt nepoznáš, jestli mlíčko sedí nebo ne.
My měli zpočátku Nutrilon a taky se mi zdálo, že se mu hůř kaká a kadil tak jednou za 2 dny, tak jsme pak najeli na Hami a to měl zas průjem snad každých 20 minut, tak jsme se vrátili k Nutrošu a dobrý, dlabal ho až do půl roku, kdy mu přestal chutnat (nedivím se, je to snad nejhnusnější mlíko na trhu) a teď máme Sunar a v pohodě. Těžko radit, každému sedne něco jiného, takže to chce vyzkoušet.
Ovšem pokud ti malej odmítá teď to Babylove baštit, tak zkuste něco jiného, hladem být nemůže, no. Já bych se klonila k tomu Sunaru. Pokud nebudu moci příště zase kojit, sáhnu po Sunaru hned:) Ale to je můj pocit, prostě zkoušet, zkoušet:)
Jinak pokud plive čaj, zkuste dát prostě jen čistou převařenou kojeneckou vodu. Syn má 15 měsíců a jiné pití, než vodu (krom mléka) mi nepozře:) Za což jsem teda ráda. Ale když to nebude pít, tak nevadí, teď už nejsou takový vedra, tak mu třeba mlíko stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
4.11.14 18:07

@Lejaa on to mlíko vypije, jen ihned po něm brečí, ale to fakt může být, než si zvykne. Teď dostal a dobrý, žvatlá si :) Jinak on mi plive i vodu, když má třeba škytavku, kterou má často, tak chci dát trošku vody a on mi ji vyplivne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
4.11.14 18:11

@Alecramas
Tak ho nechej:) My najeli na pravidelné pití až s příkrmama, ve 4. měsících a to si vždy fakt jen cucl, aby zapil jídlo:)
Tak vidíš, asi se mu neprotiví, uvidíš, jak se to bude vyvíjet dál:) Jinak doporučuji Infacol, my bysme bez něj prvních 5 měsíců asi nepřežili:))) Od té doby, co jsme ho měli, tak syn neměl žádné bolení a krásně prděl - jak starej chlap:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
4.11.14 20:12

@Alecramas to mi delal taky, hned pro i pri piti rival jak tur a po par dnech se ze.sral uplne brcalove zelene. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.11.14 08:18

Ahoj, my začínali na klasickém nutrilonu (syn tehdy trpěl kolikami i 12hod denně a mírnou zácpou), pak nám doktorka doporučila nutrilon low lactose, že je šetrnější (v rodině máme nesnášenlivost lactosy, koliky neustaly a začal kakat zeleně), pak nám doporučila jej míchat do rýžového odvaru a to pomohlo ke stabilizaci trávení. Koliky musely odeznít samy. V imunologickém okně jsme přešli na Sunar complex a jsme na něm naprosto spokojení do teď. Jak píšou ostatní - občas pomohla rourka, občas pomohl pytlík se semínky z hroznů, který jde nahřát v mikrovlnce (prodávají ho v DM) a teplem uvolnil prdíky a hlavně probiotické kapky, ty jsme měli asi do 5.měsíce a samozřejmě do každého mléka espumisan nebo sab simplex kapičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová