Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak to mate super, ze tchyne je zlaty clovek. Preju Vam to.Ja vychazim s kazdym, aspon se tedy snazim. Jen s tchyni mi to nejak uz nejde. Je mozny, ze uz mam v sobe vuci ni blok, ktery nepujde jen tak odbourat. Jen hlavne nechci, aby to odnaselo nase mimi. Tchyne totiz vnouce chce vidat a pujcovat
Já bych jí neustupovala, jinak si dovolí víc a víc. Už jak to na tebe zkusila poprvé jsi jí asi měla tvrdě usadit. Přiznám se, že já tohle nechápu: snacha hodná a upřímně, se zlatou trpělivostí, a ona si toho vůbec neváží. Taky mohla chytit nějakou sobě rovnou mrchu. Jako teď už mluvím coby kdyby, ale ona ti říká tak hnusné věci, jen co manžel za sebou zavře dveře… Kde máš jistotu, že jakmile ty vypadneš, ona nezačně vnoučatům vykládat něco vy smyslu „jste neschopní a blbí jako vaše matka“ Tohle mimochodem dělala kamarádky máma, co jsem zminovala v předchozím příspěvku - a o kontakt s dětmi také velice stála. Děti z ní byly úplně vydeptané a jen co vyrostly, s babičkou utly veškeré styky. Mluvím za sebe, ale tchýni bych asi přímo řekla, že když ke mně se chová takhle, že si nemyslím, že jí mohu svěřit děti. A maximálně bych s dětmi přišla na návštěvu, ale o samotě opravdu ne
Jen je důležité, aby za tebou stál manžel. Ale z přechozích příspěvků mi přijde, že ano.
Holky, můžu vám k tomu napsat, že já se svou tchýní bojovala 22 let. Byla jsem od ní urážena, nehledě na to, že urážela i mé rodiče. Stále jsme si říkala, ono to půjde po dobrém, nechci hádky v rodině. Mí rodiče mě domlouvali, abych byla klidná, že oni to nějak přežijou…takže chyba lávky…my se nervovali, bolení břicha, hlavy apod. a jediná tchýně byla klidná a spokojená, když se pohádala. Byli jsme všichni pitomci. Podotýkám, že manžel se nás vždy zastal.Po těch dlouhých letech se to ve mě zlomilo, já se tomu začala smát, je mi to vlastně jedno, co ona dělá, k nám ji nezvu. Jen svátky…Nejhorší na tom je, že ona to dodnes nepochopila, proč jsem to utnula, nechápe, že se člověk může taky urazit a vyřešit vše po svém. Už dávno jsem to měla udělat…ona se nikdy nezmění. Křičela na mě, co jsem za snachu, že ji neberem na dovolený, na výlety, že mě nemá ráda, že mě jednou přeje takovou snachu jako jsem já sama…no když mě nemá ráda, tak at k nám tedy nechodí, že…Ted se může zalknout, snachu mám, vycházíme spolu a ona se nemá s kým hádat…I takový člověk takto prožije celý život. ![]()
Tak to mate super, ze tchyne je zlaty clovek. Preju Vam to.
Ja vychazim s kazdym, aspon se tedy snazim. Jen s tchyni mi to nejak uz nejde. Je mozny, ze uz mam v sobe vuci ni blok, ktery nepujde jen tak odbourat. Jen hlavne nechci, aby to odnaselo nase mimi. Tchyne totiz vnouce chce vidat a pujcovat