Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gina108 píše:
Tak zas 15 let neselhání u toho tělíska, to není špatný výsledek
No mně to až tak závratné nepřipadá. Představuju si, jak třeba v 35 letech porodím druhé dítě, nechám si dát tělísko (pak třeba další a další), bude to fungovat 15 let a v 50 mi selže a budu rodit v babičkovském věku, to teda dík ![]()
@locika píše:
no my jsme o tom fakt přesvědčení…u prvního vím, že nám to jednou ujelo, ale od porodu jsme si dávali sakra pozor…a přesto se podařilo..
Tak u nás to zatím funguje. Dokonce jsme se 2× trefili přímo do ovulace (to byly pak nervy
) a zatím dobrý ![]()
@Anonymní píše:
Mám nehormonální tělísko a v plodných dnech raděj přerušujeme… a doufám, že to takhle bude stačit…po 40. plánuji sterilizaci, máme dvě děti a víc už nechceme.
Tak tohle mi asi přijde jako ideální kombinace - nehormonální tělísko a přerušovaná soulož v plodných dnech. A po čtyřicítce už by se možná o sterilizaci i dalo uvažovat. Teda doufám, že se v pětačtyřiceti nezblázním, nezdrhnu od manžela, nenajdu si třicetiletého nabíječe a nebudu mu chtít ještě dát dítě. Cesty Páně jsou nevyzpytatelné ![]()
Velkým problémem pro budoucí početí, který si podle mě moc lidí neuvědomuje, je taky pravidelný styk imunitního systému ženy se spermatem jejího partnera. Může se pak proti němu vyvinout buněčná imunita (alergie) a pak je problém s otěhotněním s právě tímto konkrétním mužem. K tomu často dochází právě v dlouhodobých vztazích s používáním HA.
Bohužel se asi předem nedozvím, jestli pouhé přerušování stačí k prevenci tohoto jevu… Doufám, že jo a nebudeme mít v budoucnu problém:-)
P. S.: HA nejím, je to svinstvo, krátké zkušenosti mi stačily. Používáme symtotermální metodu. Miluju sebepozorování!:-D Samotné jí veřím, ukáznění jsme, přerušujeme navíc z výše popsaného důvodu.
@locika píše:![]()
tak to se mi nikdy nestalo, že bych chuť neměla, a to jsem předtím HA brala poměrně dlouhou dobu…ale jinak je to prý opravdu poměrně častý negativní doporovodný jev užívání HA…
tak jsem to měla já, frigida hadr
![]()
@Gina108 píše:
Nestraš, Cilest se snad už dneska nepoužívá.![]()
![]()
Co je na něm špatného? Já ho brala nějakých 10 let, možná i víc. ![]()
@rejžička píše:
Co je na něm špatného? Já ho brala nějakých 10 let, možná i víc.
Prej velká dávka hormonů
že už se ty novější dělaj s nižším množstvím. ![]()
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s Gynefixem, případně Ladycompem? od 15 jsem brala HA, poporodu jsem brala Cerazette. po té jsem bohužel nezřízeně hubla (doktorka na mě koukala jak na zjev, že prý většina žen chce jinou HA, protože po této tloustnou a že jsem šťastný člověk, tak jestli ji chci napsat znova? NE, NECHCI!), tak jsem to chtěla řešit jinak nehormonálně. alergii na latex nemám, nicméně kondomy mi nevyhovují. ten gynefix se mi líbí, ale nevím, zda není až přespříliš předražený, když jiné nehormonální tělísko ve tvaru T, stojí do 1000,– a tenhle kolem 4000,–. navíc se zapíchne do dělohy, tak nevím, aby se tam nezabodnul nějak blbě (chceme ještě mimčo). včera mi gynekoložka vychvalovala Mirenu, ale já prostě hormony nechci. dále jsem na netu narazila na LAdycomp. docela mne nadchnul, cena už mě tolik nenadchla, nicméně jako investici na dlouho dobu bych to brala jako schůdné řešení, teď bych ale potřebovala osobní zkušenosti s tímto přístrojem.
@Turante Ano, ale ve slabém množství a ženské,,, Každý kroužek obsahuje malé množství dvou různých ženských pohlavních hormonů - etonogestrelu a ethinylestradiolu. Kroužek pomalu uvolňuje tyto hormony do krevního oběhu. Vzhledem k malému množství uvolňovaných hormonů, je NuvaRing považován za nízkodávkový antikoncepční přípravek. Protože NuvaRing uvolňuje dva různé typy hormonů, je považován za tzv. kombinovaný hormonální antikoncepční přípravek.´´
@Brooucinda o tom jsem nikdy neslyšela, ale chtěla bych zkusit si vystačit úplně bez hormonů, tak uvidim, jestli najdu něco pro mě vhodné
ale děkuji za tip ![]()
@xpisk03 v pohodě. Já jsem to užívala před porodem. Je to naprosto nenáročný a v pohodě. Ale chápu tě ![]()
Tak šťastnou ruku při hledání ![]()