Obálkový systém na měsíční výdaje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
483
10.4.15 09:55

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Snažím se šetřit, ale ať dělám co dělám utratím cca 1500 Kč měsíčně na jídlo pro 3 lidi. Jsou v tom snídaně, svačiny, obědy( pro dva - syn chodí ve škole) i večeře. Potřebuju se dostat na částku 1000,– Kč. Teplé večeře u nás neuspějí. Většinou v tom týdnu je jídlo na více dní. Snídaně, snačiny a večeře jsou chleba s něčím.
Jídlo si píšu na celý týden co budu vařit, ale ty svačiny, večeře ne.
Jak to děláte vy? Píšete si třeba i co koupit k večeři na celý týden? Nebo nakoupíte cca za 700 kč jídlo a 300 Kč na večeře?
Chodíme různě na směny, takže není možné abych večeři připravovala každý den já.
Takže to jsou pak salám, sýr, vejce, občas manžel sádlo nebo nějakou pomazánku, občas já je rohlík samotný s mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
10.4.15 10:27

Tak já myslím že pro tři lidi měsíčně 1500,– je i tak málo. S tisícovkou to byste musela umět čarovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
10.4.15 10:31
@Haňulík píše:
Tak já myslím že pro tři lidi měsíčně 1500,– je i tak málo. S tisícovkou to byste musela umět čarovat :think:

S 1500,– Kč to zvládám, ale chtěla jsem se dostat na míň, jen zlepšit ten systém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
10.4.15 10:37
@Adriane píše:
S 1500,– Kč to zvládám, ale chtěla jsem se dostat na míň, jen zlepšit ten systém :think:

TAk to opravdu neporadím, ale pokud někdo bude vědět ráda se přiučím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
10.4.15 10:42

@Apaji S těmi „značkovými“ výrobky to mám uplně stejně. Dřív jsem používala jen drahé prášky a čistidla, že bych si dnes nejraději nafackovala. Není nad výrobky DM a Lidl. Jsou opravdu účinné a hlavně levné. Ten sprej z DM na trouby je fakt k nezaplacení! :mavam: Když už mám mít prášek Persil nebo Ariel tak jedině když jede manžel do Německa doveze ho odtamtud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
10.4.15 10:43

@Apaji Promiň, reagovala jsem na starý příspěvek! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30985
10.4.15 10:59

@Adriane 1500Kc na mesic pro 3 lidi (a jeste pro dospele jidlo na cely den!) je tedy jiz hard core. Aby se vam to neprodrazilo na zdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
10.4.15 11:14
@Cuddy píše:
@Adriane 1500Kc na mesic pro 3 lidi (a jeste pro dospele jidlo na cely den!) je tedy jiz hard core. Aby se vam to neprodrazilo na zdravi.

Syn má obědy ve škole, doma jogurt, ovoce a pod. My s manželem jíme tak že máme omáčku ( př, svíčková z kuřete 150,– Kč na tři dny )a pak jídla jako třeba šunkafleky - 2 dny, přírodní maso s bramborem - 2 dny, mínulý týden čočka 2 - dny pod. takže to nemyslím že je nějak zdraví nebezpčené. Ovoce máme taky, mléko, jogurt sem tam. Jen ten chleba s něčím my přijde že není o. k. a ani moc levný, takže to potřebuju změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30985
10.4.15 11:19

@Adriane 50Kc pro 3 lidi na den je neuveritelne, neverim, ze se z toho da poridit kvalitni jidlo. Take varim ze zakladnich potravim a na vic dni, ale toto je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27932
10.4.15 16:27
@Cuddy píše:
@Adriane 50Kc pro 3 lidi na den je neuveritelne, neverim, ze se z toho da poridit kvalitni jidlo. Take varim ze zakladnich potravim a na vic dni, ale toto je moc.

varí na dva dni, takže 100 Kč, občas sa dá niečo lacnejšie, dlhodobo už sotva ale zažiť by som to nechcela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat