Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, s přítelem máme příští pátek letět na Kapverdy. Žádný nakažený tam není, ale zase je pravda, že na letišti se může stát cokoli. Máme letět z Vídeňského letiště. V Rakousku je asi 18 nakažených…Letěly byste za stávající situace nebo byste to stornovaly?Bohužel by nám skoro nic nevrátili…
Beztak tu dostaneš 40 reakcí, že máš letet, je to chřipka ; 40 reakcí, že ne, páč tím zahubíš jejich babičku. Jak s tím naložíš?
Zítra bych letěla, příští pátek bych viděla. Tím že ti nic nevrátí, tak to nemusíš rozhodovat teď, ale až za týden.
Do té doby bych si myla ruce, pořádně spala a jedla dostatek vitamínů.
Rizikové není ani tak letiště jako takové, ale vlak/autobus/letedlo, protože klimatizace.
Zároveň ale je potřeba počítat s rizikem, že pak skončíš v karanténě.
Příspěvek upraven 04.03.20 v 11:58
Je nutná další diskuze, už jich je tu milion na téma odletět neodletět na dovču.. ![]()
Ano jela bych.
To by člověk nesměl jet v Praze ani sockou. Mají nějaký případy potvrzeny ale dalších x jich je v obehu ![]()
Jako problém vidím letadlo, let 6,5 hodiny, navíc ne charter z Prahy, ale z Vídně…
A v případě, že je to na ostrov Boa Vista, tak určitě je tam velmi omezený přístup k případné sofistikovanější lékařské péči.
S rušením bych počkala pro případ, že se tam nakažení objeví, třeba se uzavřou hranice (ač si to nemyslím) a cestovka bude muset peníze vrátit.
Viru se nebojím, navíc letite 2 zdraví dospělí bez dětí. Kdybych byla senior nebo letela s dítětem, to bych byla opatrnější.
Co vám hrozí spíš než smrt (úmrtnost je hrozně nízká a v podstatě jen u lidí, kteří jsou staří nebo mají chatrné zdraví), je třeba uzavření resortu, karanténa na pokoji atd. To by dovču asi celkem zkazilo.
Já bych to asi riskla i tak.
Pokud ti napisem NE, tak poletis. Pokud ti napisem ANO, tak poletis
procti si ten tisic diskuzi pred tim zalozenych, furt to samy dokola ![]()
Já bych se ani nebála že se nakazím, resp vzhledem k tomu na jaký kategorie lidí to má fatální důsledky, bych se asi nebála že by mě to životně skolilo..ale bála bych se že mě pak třeba nepustí z letiště/na letiště/z hotelu..ale tak když tam to není ta riziková oblast, tak by to mohlo být v pohodě ![]()
Jinak se k takovému cestování ale mohou stavět statní, kteří se příp mohou od takových lidí nakazit. Resp. Na vás to vliv mít nebude, ale mohli byste se stát přenašečem.
Na 99 % vás to nezabije, bohužel s tím, jak se to šíří, bych se bála, že mě nepustí zpátky domů nebo skončím v karanténě, to není nic moc příjemného.. nemuset řešit děti, peníze atd tak bych letela
stát se může cokoliv i tady..
Ahoj holky, s přítelem máme příští pátek letět na Kapverdy. Žádný nakažený tam není, ale zase je pravda, že na letišti se může stát cokoli. Máme letět z Vídeňského letiště. V Rakousku je asi 18 nakažených…Letěly byste za stávající situace nebo byste to stornovaly?
Bohužel by nám skoro nic nevrátili…