Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My se ve vaření tak nějak střídáme. Muž chodí do práce většinou až na odpoledne, tak často vaří, ale je to jeho koníček, takže rád a dobře. Mě to zase tolik nebaví, ale taky vařím. Do práce si ale jídlo nebere, jdou s kolegy na jídlo. O domácí práce se taky dělíme, holt se udělat musí, služku nemáme, tak musíme sami. Já většinou uklízím a peru, on často vaří. Občas si vzájemě vyčteme bordel a je to. Na večerní blázinec doma většinou není, chodí domů až když děti už spí.
Můj manžel si vařil sám, on teda uvaří kotel tý svý africký omáčky s různým masem nebo rybou a jí to 3× denně a má to tak na týden…teď, co jsem se rozkoukala z prvního šoku po porodu, tak už mu vařím já, ale naštěstí na mě nikdy neaplikoval, že jsem ženská, tak musím vařit a uklízet a on jen chodit do práce, jak byl zvyklý z domu.
A když není, tak si koupí po cestě čínu nebo mu tajně něco uvaří kuchaři v práci - pracuje v hotelu. Kantýnu tam zavřeli už před skoro 2 roky, z důvodu finanční krize ![]()
Většinou si někam zajde, na to vzít si oběd s sebou je moc líný ![]()
Vařím každý den příteli obědy do práce, jídlo má každý den jiný, max. čas od času má 2 dny po sobě. Já jsem doma a díky vaření se dá ušetřit, než aby chodil někam na obědy
.
Když má dlouhou školu, jde do menzy. Když krátkou, počkám na něj a obědváme spolu doma. Svačiny mu do školy chystám skoro pokaždé. Dělám to ráda a s láskou ![]()
Když jsme s manželem začínali chodit byl zvyklý, že mu maminka dělávala nejen jídlo doma, ale i svačiny do školy (do 20-ti). Potom co jsme spolu začali bydlet jsem zjistila, že pokud mu neudělám jídlo do práce, tak bude celý den o hladu nebo si max. koupí svačinu a z té vyžije. Nají se pak až doma
Má čas na oběd, ale prostě na něj nejde, pokud zrovna nejsem ve městě a nedotáhnu ho se mnou do menzy na oběd za 25Kč
Teď změnil práci a zaměstnavatel přislíbil, že do práce pořídí mikrovlnku. Tudíž uvažuju o tom, že mu budu dělat obědy a on si je ohřeje. Hrozně mě mrzí, že jí přes den čím dál míň a pak se večer doma natláská
Bohužel se to už projevilo i na jeho postavě
A od té doby co nemá posilovnu přes silnici (u rodičů to tak měl) už i to cvičení fláká
Nejhorší je poslouchat jak nadává na svojí postavu a já mám pak pocit, že za to můžu já (nedělám mu svačiny, odstěhoval se od posilovny). I když vím, že to tak není! On přibral a já jsem pořád stejná ![]()
Manžel i já obědváme v práci-za 20kč výběr ze 3jídel i s polévkou ![]()
Doma vařím každý den jen když je syn doma a přes týden jen nějaké rychlovky nebo mu koupím sekanou do housky
Svačiny občas dělám,občas jen nahážu něco do sáčku.
večeře máme studené,nedělá mi problém namazat o 2 chleby navíc když dělám jídlo pro syna a sebe ![]()
On mi taky dělá večeře když přijdu večer z práce ![]()
Manzel si obedy nosi. Stejne som doma, varim takmer kazdy den, tak nevidim problem v tom, aby si to vzal do prace. Ohrievane jedlo mu nevadi, ani jest 2 dni to iste. Nepride mi, zeby som ho „obskakovala“.
Zaujimalo by ma, co obedujete tie, ktore nevarite? Nehovorim, ze varim kazdy den, sem tam si dam len cestovinovy salat alebo omeletu, ale neviem si predstavit mat suchy obed (bageta, chlieb…)
Nevařím pro něj, přítel chodí do hospůdek nebo do jídelny, bere to i jako relax od práce, nebo jde na oběd s obch. partnery nebo kolegy, s kterými potřebuje něco neformálně probrat. Občas vyjímečně uvařím a zrovna musí jít na oběd s někým ven, to mne může šlak trefit, když to jídlo přinese zpátky
Jako až budem muset šetřit fakt fest, máme to ještě jako jednu z možností jak se uskrovnit, zatím to prý nepotřebujem
tak ho nebudu nutit. Jo ale sváču - pečivo, ovoce, to si z domova bere.
katka 79 píše:
Zaujimalo by ma, co obedujete tie, ktore nevarite? Nehovorim, ze varim kazdy den, sem tam si dam len cestovinovy salat alebo omeletu, ale neviem si predstavit mat suchy obed (bageta, chlieb…)
Kačí, já sice vařím, ale z nutnosti… Když jsem bývala doma sama, ani mne to nenapadlo, maximálně tak polévku na tři dny… Mně studené obědy nevadí a nikdy nevadily - nějak to pro mne není důležité, je mi fuk, co do té pusy strčím. Vím, že to není pro zdraví ideální, ale mne to prostě obtěžuje… ![]()
BohunkaP píše:katka 79 píše:Kačí, já sice vařím, ale z nutnosti… Když jsem bývala doma sama, ani mne to nenapadlo, maximálně tak polévku na tři dny… Mně studené obědy nevadí a nikdy nevadily - nějak to pro mne není důležité, je mi fuk, co do té pusy strčím. Vím, že to není pro zdraví ideální, ale mne to prostě obtěžuje…
No vidis Bohunko, sak ta polievka je zaklad
K nej nejake pecivo a je to. Ja varim teda aj polievku (tu mame na veceru), aj hlavne jedlo. Nastastie maly mi zje takmer vsetko, muz tiez.
Jo polívky také často vařím, tak nějak k večeři..
Ale zase mi připadá nadbytečné ( nebo jsem už tak líná) vařit pro jednoho ( mě) normální jídlo - řízek+brambor, guláš nebo rizoto atd..Takže když jde do restaurace on, tak si rozhodně nic klasického nevařím..Sním i suchou rýži, krupicovou kaši nebo opravdu jen to pečivo.. ![]()
Pokud už náhodou manžel není na služební cestě, tak mu… taky nevařím
. Ne, vařím denně, ale s sebou si to nebere, nechce si ohřívat jídlo v práci. Buď si na teplé jídlo někam zajde, anebo večer dojíždí zbytky od našich obědů, v zásadě to kolikrát jsou dosti opulentní večeře, někdy v dosti šílených kombinacích
(dojídá, co jsme si tu navařili za dny, kdy tu nebyl).
Svačinky jsem dělávala po svatbě, ale když to dospělo k bodu, kdy svačina měla sedm povinných komponent, hodila jsem na to bobek.
Btw já jsem ráda, že musím vařit, protože kdybych obědvala třeba jenom pečivo, tak se odpoledne s prominutím tak přežeru čokoládiček a sušenčiček, že mi do dvou týdnů budou gatě malé.
Holky to bych asi taky nevařila, kdybych to nedělala i pro sebe, že jo? Navíc tím docela ušetřím, jím taky ráda a baví mě to. Nevím, jestli bych to dělala, kdybych byla nucena - nerada. Zase nemám problém ohřát i v neděli párek, když není ta správná konstelace hvězd
![]()