Manžel je gambler

488
3.12.10 11:39

Manžel je gamblér

Ahoj holky.Už si nevím rady a chci se podělit a poprosit co vlastně mám udělat.Je mi 26 a manželovi 29.Vzali jsme se před 3 roky a máme spolu 20měsíční dvojčáta.Bydlíme u našich,ale přepsali to na mě,takže je to můj barák.Už od začátku co jsme se vzali,tak se to nějak táhne.Prostě manžel hraje automaty a nechce si to přiznat.Za tu dobu co jsme svoji,tak prohrál kolem 300tisíc,prostě výplaty mi nedával naházel je do automatu,já na to přišla když jsem byla těhodná 3měsíce a od té doby mi nedával ani korunu,jednou mi dal a pak zase nic,letos to udělal 4krát,jen lže,že už to neudělá.Já už neví co mám dělat,on mi jen slibuje hory doly,ale za dva měsíce to udělá znova a nechá tam výplatu.Holky má to cenu s ním žít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
3.12.10 11:44

To musíš vědět ty sama…
Ale za mě teda ne, a dej si pozor, když je barák na tebe, aby ho neprohrál taky a ty pak nebudeš mít s dětma kam jít.
Držím palce ať se rozhodneš správně a svého rozhodnutí nikdy nelituješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
3.12.10 11:45

Ahoj,osobni zkusenost nemam,ale v mem okoli znam dost pripadu chlapu,co hrajou maty.
Tak prvni pripad byl muj kamarad,u ktereho to hrani doslo tak daleko,ze mel dluhy kam se podival a tak spachal sebevrazdu :(
A druhym clovekem je bohuzel manzel moji sestry :( vidime to vsichni,cela rodina,ale on si neda rict.Jedinej kdo to videt nechce je prave segra.

Myslim,ze s takovym clovekem se da zit a jestli se mate fakt radi,byla by skoda to vzdat,ale musi se jit lecit!Sam se toho nezbavi a ani slibama,ktere ti daOona ta zavislost je prece jen vetsi,nez nejaky sliby.
Preju hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.12.10 11:46

Gamblerství je jako každá jiná závislost. Dokud si ji nepřizná a nebude CHTÍT přestat, tak nepřestane a bude se to stupňovat.
Dala bych mu ultimátum. Buď do měsíce nastoupíš léčbu, nebo podám žádost o rozvod. Nekompromisně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
3.12.10 11:49

Uff, tohle je hrozně těžký a nejhorší na tom je, že si to musí uvědomit jen on sám a něco s tím začít dělat, ty to do něj můžeš cpát horem dolem, aby nehrál, ale bude ti to prd platný :-? A jak už řekla lulushka, jelikož jste manželé, hlavně si nějak ošetři peníze, protože jestli ti přiznal 300 tis.prohranejch, počítej s tím, že to je jednou tolik.Gambler ti přesnou částku nepřizná..Taky bych se nedivila, kdy by si vzal nějakou půjčku, pokud ne, jednou si jí vezme..Nevím, jestli máš odejít, to ti říkat nemůžu, ale hlavně to řeš, dokud máte střechu nad hlavou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.12.10 11:49

hmmm

to je prekérní situace, být tebou zjistím si kolik a komu dluží, i kdyby jste se rozvedli, pokud jsi nabyla majetek v manželství, tak můžeš přijít i o ten barák , navíc jako manželka i kdyby nakrásně se rozvedl, nebo si něco udělal ty máš povinnost splatit veškeré jeho dluhy a to až po dobu deseti let zpětně i po rozvodu. Bacha na to. Asi bych řešila tím, že bych došla k lékaři co s ním, nejlepší by byla léčba, ale bůhví kolik už takto prohrál a komu. Kdybys neměla malá dvojčata, řekla bych prchej a zavčas, ale jak koukám už se to táhne dlouho a o to hůř :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
3.12.10 11:50

Můj bývalý manžel vlastní 3 takové herny a řeknu ti jedno má velice luxusní život. Jen čeká až přijdou pacienti (tak gemblery nazívá) a pak se směje. Představ si že tam má celou rodinu. Normálně hraje táta máma dcera a třeba 3 dny v kuse ani nespěj. To nepochopim.Mě je z toho zle . Jednou jsem tam prohrála 20kč a doted mě to štve. Kdo tomu jednou propadne tak nikdy nepřestane je to nemoc . Musí se léčit. Budete tim trpět celá rodina. Oni totiž v životě nepřiznají že to nemají pod kontrolou . Ty keci jako přestanu kdy chci atd jsou nesmysl. Je mi tě líto bude to asi problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
3.12.10 11:51

Podle mého názoru bys měla manžela zkusit přesvědčit, aby šel na léčení. Gamblerství je závislost jako každá jiná. Pokud by odmítl, nemá cenu s ním zůstávat. Je pravda, jak psala lulushka, že by tebe a dvojčátka mohl připravit o střechu nad hlavou.
Jinak držím palce, aby se ti tento problém podařilo vyřešit co nejdřív a k tvé plné spokojenosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.12.10 11:56

Asi bych i zvážila možnost rozdělení majetku nebo jak se to jmenuje. Takové to opatření, aby jeho dluhy, které v budoucnu nadělá, nebyly i tvoje dluhy. Dělá se to tuším formou notářského zápisu.. Ale nevyznám se v tom, tak doufám že nekecám a někdo mě doplní.

Btw, v herně jsem pracovala 3 roky, a věř, že jen tak samo to nepřejde. Až mu začnou docházet prachy, začne být agresivní, nastoupí klasický absťák. Fakt bych s tím začala něco dělat. Buď poslední šance formou léčení nebo rozvod, protože postupně zničí nejen sebe, ale taky tebe a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
3.12.10 11:56

Nechápu jak sis mohla nevšimnout, že ti „nedal výplatu“ nebo několik výplat. Ty nemáš přehled o vašich společných financích?
Pokud opravdu chceš něco řešit, tak dům daruj zpět rodičům (mělo by Vás to stát jen to pětikilo za zápis do katastru, smlouvu opište tu, kterou ti ho darovali rodiče), manžela vyhoď s igelitkou a se slovy, že může přijít na štedrý den na návštěvu když přinese prosincovou výplatu a potvrzení od účetní, že další výplaty budou chodit na tvůj účet. A že mu budeš dávat přiměřené kapesné.
Pokud ti to přijde přehnané a nehumánní, tak se připrav na obálky s červeným pruhem a stěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.10 11:59

xxxyyy

Raději jako anonymní. Mám osobní zkušenost. Také jsem tomu kdysi propadla. Dlouho, velice dlouho jsem si to nechtěla přiznat. Stálo mě to moře peněz. A až jednou mi to docvaklo. Sama jsem zavolala na linku, která se tímto zabívá a prosila o pomoc. Stačil mi rozhovor po telefonu, abych si to uvědomila. přestala jsem hrát, ale nejsem z toho úplně venku!!!!! Kdykoli mám splín a jdu třeba na kafe za kámoškou, která dělá v restauraci a jsou tam automaty, tak mě to k nim táhne.
Je to šílenej boj.

Co bych ti radila? No, musí na to přijít sám. Snad jen v jeho slabé chvilce ho požádat, aby výplatu posílal na tvůj účet a budeš mu dávat částku na měsíc. Bude kopat - každej gembler kope. Ale jinak to fakt nejde. Odříznout ho od peněz. Jo, a bude si brát půjčky, takže bych doporučila sepsat si majetek před právníkem. Kdyby náhodou něco, tak aby na tebe a děti nemohli. Možná si časem uvědomí, že je fakt v bahně. Možná ne. To fakt záleží na něm.
Ale konej - vyhrožuj, spoj se s právníkem, aby ho kontaktoval. Ono nic jiného nepomůže, než ho zatlačit do kouta.

• Citovat
  • Upravit
488
3.12.10 12:02

Jenže on se vůbec nesnaží,nechce.Chce mě snad přivést do dobřan nebo co.Říkala jsem mu at od nás odejde,a on proč?On si to neuvědomuje co děla,myslí když tam naháže peníze,že se nic nestalo vše pojede dál,jenže já takhle nemůžu.A ohledně toho léčení,už jsem ho tam jednou dokopala v červnu s tím že když tam nepůjde tak se rozvádíme,tak tam šel chodil tam každou stredu na naky pohovory a pak se na to vykašlal a nechodil.Znova to bylo v září,nechal tam 10tisíc a to pak mi ještě ukradl kartu a vybral taky 10tisíc a ted znova před vánocemi,taky výplatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.12.10 12:04

BároF

Tedy nevím jestli se to nezměnilo, ale ani notářský zápis, že ona nic nevlastní ji neochrání od placení jeho dluhů za doby manželství, spíš bych volila formu - věřitelské smlouvy, tedy rodiče jako věřitele nemovitého majetku. Tam je ta ochrana dokud budou oni žít větší, on si pak nemůže vzít na dům ani nejmenší půjčku atd, nebo prodat bez jejich souhlasu. byla by víc chráněná, než navrácením majetku. Kdyby nasekal dluhy do bůhví jaké výše a ona by nedejbože dědila přijde hned o všechno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.10 12:04
mazlove píše:
Jenže on se vůbec nesnaží,nechce.Chce mě snad přivést do dobřan nebo co.Říkala jsem mu at od nás odejde,a on proč?On si to neuvědomuje co děla,myslí když tam naháže peníze,že se nic nestalo vše pojede dál,jenže já takhle nemůžu.A ohledně toho léčení,už jsem ho tam jednou dokopala v červnu s tím že když tam nepůjde tak se rozvádíme,tak tam šel chodil tam každou stredu na naky pohovory a pak se na to vykašlal a nechodil.Znova to bylo v září,nechal tam 10tisíc a to pak mi ještě ukradl kartu a vybral taky 10tisíc a ted znova před vánocemi,taky výplatu.

xxxyyy
Zablokuj mu přístup ke kartám, změn si pin. Musíš ho odříznout od peněz. A připrav se na to, že bude zlej.

• Citovat
  • Upravit
2724
3.12.10 12:08
mazlove píše:

Igelitku za dveře a vyměnit zámky. Třeba si na hotelu uvědomí, že o něco jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí