Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Souhlasim s BarouF. Já ho mít doma, tak už by letěl dávno. Nechápu, z čeho potom žijete jako rodina, když on ti peníze nedává a nahází je do bedny. V první řadě bych ho vyhodila - ihned, bez debat - a bylo by jen na něm, jak by se zachoval dál, zda by šel na odvykačku. A buď si jistá tím, že díky němu byste všichni mohli přijít i o dům.
mazlove píše:
Jenže on se vůbec nesnaží,nechce.Chce mě snad přivést do dobřan nebo co.Říkala jsem mu at od nás odejde,a on proč?On si to neuvědomuje co děla,myslí když tam naháže peníze,že se nic nestalo vše pojede dál,jenže já takhle nemůžu.A ohledně toho léčení,už jsem ho tam jednou dokopala v červnu s tím že když tam nepůjde tak se rozvádíme,tak tam šel chodil tam každou stredu na naky pohovory a pak se na to vykašlal a nechodil.Znova to bylo v září,nechal tam 10tisíc a to pak mi ještě ukradl kartu a vybral taky 10tisíc a ted znova před vánocemi,taky výplatu.
Pokud to není člověk se silnou vůlí, což teda vypadá, že není, tak mu ani léčení nepomůže, půjde párkrát a vykašle se na to a zase to bude dokola…
Jednej, takhle to nemůžeš nechat nebo to fakt zajde daleko a pak si to budeš vyčítat, mysli na děti.
Lowel píše:
Tedy nevím jestli se to nezměnilo, ale ani notářský zápis, že ona nic nevlastní ji neochrání od placení jeho dluhů za doby manželství, spíš bych volila formu - věřitelské smlouvy, tedy rodiče jako věřitele nemovitého majetku. Tam je ta ochrana dokud budou oni žít větší, on si pak nemůže vzít na dům ani nejmenší půjčku atd, nebo prodat bez jejich souhlasu. byla by víc chráněná, než navrácením majetku. Kdyby nasekal dluhy do bůhví jaké výše a ona by nedejbože dědila přijde hned o všechno
Já optimisticky předpokládám, že se dluhy vyřeší za života rodičů.
Ono by to fakt chtělo ho vystěhovat, tvoje jediná šance totiž je, že když bude někde sám dřepět, uvědomí si, že by o vás taky mohl přijít a něco mu tam konečně docvakne..A nebo ne a uhraje se až na dno..Každopádně at tak nebo tak, ty si pomůžeš, páč bud se ti vrátí vyléčenej manžel nebo se ti nevrátí a bude prohrávat jen své peníze a jen svůj majetek, ne tvůj..
Mazat od nej pryc a okamžitě než prošustruje majetek.Bratranec byl na leceni 2× a stejne nekdy za cas ujede.Nastesti ma bohaty rodice a to ma rodinu a 2 maly deti.Je to proste nemoc a na cely zivot.
tak já to mám taky připad od nas z rodiny…začalo to tím že hrál ruletu a automaty na počítači..asi mu to šlo tak to zkusil po hernách a v casinu…a ze začátku mu to asi hrálo dobře…pak už asi vubec prohrál něco přes
3 000 000,–takže byt co maj na hypoteku by mohli zaplatit hotově a neplatit ho dalších 30let
v rodině to kluci věděly ale jeho manželce nic neřekly a ona sama tušení neměla…jelikož byl podnikatel tak prodal něco za 50 000 ale jí řekl že to bylo za 25 000.- a zbytek dal do casina…přišla na to tak že jel na udajnou schuzku ze které se nevracel…telefon vypnutý..a 24 hodin o něm nikdo nevěděl…naštěstí je napadlo zjistit kdy se platilo z jeho creditkou…a zjistily že to bylo někde za prahou v casinu…tak si pro něj žena dojela osobně…
říkala že byl na něj hrozný pohled seděl v tom casinu 24 hodin…žádnou schuzku nešel tu si vymyslel…a seděl v tom casinu…a hrál a prohrával…no a pak to u nich bylo dlouho špatný…a dala mu na výběr že bud se bude lečit a nebo se rozvedou…a to se mluvilo jen že by dochazel k psychiatrovi on sam navrhnul že si pujde na 3 měsíce sednout do Bohnic…byly jsme ho navštívit a já se na něj nedokázala ani podívat..nenáviděla jsem ho za to co své ženě udělal…
ted už je to asi 3-4 roky je teda čistej v listopadu se mu narodil syn a jsou štatstná spokojená rodinka…manžel sedí doma a ani hospody a s klukama na pivo nechodí…je z něj vzorný manžel a otec…a douzfám že to tak i zustane…
![]()
Věděla jsem že mi peníze nedával.Takže bylo to tak,brali jsme se v zářía já chtělka mimčo,ale nešlo to,tak uměle a hned to vyšlo,ale to už jsem platila já 20tisíc to jsem měla naspořeno ještě než jsme se vzali.Na rok po svadbě jsem byla těhotná a na vánoce to začlo nenosil peníze a on se stále vymlouval,že mu vedoucí ještě nedal.Pak po novém roce jsem to zjistila,že si vzal půjčku 90tisíc a tu neplatil a já to musela doplatit.Pak jsem ležela v nemocnici,byla jsem na rizikovém.A to mi stále nedával nic.Pak se děti narodily ajak říkám jednou mi dal pak zas ne.A to se takhle táhne.To jsou třetí vánoce co mi nedal peníze.Všem tady kolikrát přísahal že s tím kopnul ale chvíli je pak klid 2-3měsíce apak znova.Já jsem stále doufala,že to bude lepší,že kvůli dětěm přestane,ale ne.
Ptáš se, jestli má cenu s někým takovým žít. Pokud ostatní aspekty vztahu fungují, tak ano, ALE!
A to ALE je opravdu důležité.
Je to nemoc a boj s ní je celoživotní.
To nejpodstatnější je, že se teď musíš postarat o sebe a vaše děti. Nevím, jakým způsobem to máš s domem, ale v každém případě bych podala návrh na rozdělení společného jmění manželů. To znamená, že exekutor nebude moci sáhnout na cokoli, co bude jen tvé. Nebudou se tě týkat ani případné dluhy, které manžel od doby toho rozdělení nasekal. Musíš sehnat důkazy, že ti manžel nepřispívá na domácnost, že hraje. Právník ti poradí jak. Soud ti stanoví i výživné, které ti manžel bude muset z platu dávat.
Jestli se ti to, co jsem řekla, zdá příliš drastické, pak nejsi připravena na život s gamblerem.
To jsou pouze základní opatření. Pokud budete chtít zachovat vás vztah, tak bude asi muset manžel pochopit, že má problém, a jít se léčit. Léčba ještě nemusí znamenat úspěch, doktor by ti řekl procenta. Ideální by bylo, kdyby manžel neměl přístup k žádným penězům (výplata na tvůj účet, ke kterému on nemá přístup).
Pokud se mu podaří projít léčbou, tak tě upozorňuji, že už mu stejně ve finančních záležitostech nebudeš moci nikdy 100% věřit. Jinými slovy, budeš muset být ve střehu.
Přeji hodně štěstí.
Já ho vystěhovala k rodičům aby si ho tam spracovali,bydlí hned za kopcem.Dluhy nemá ale prostě si vezme zálohu to prohraje a mě nic nedá.A s tím ůčtem to už jsem taky zařizovala,ale marnýDává mu to na ruku,parkrát to přišlo mě na učet,ale on si řekne a on mu to dá.On si to stále nechce připustit,že on dělá ty chyby a ne já
Jestli o tom budeš pořád jen přemýšlet, nedostanete se nikam, naopak, může to být ještě horší. Musíš začít jednat, a to hned. To, že na chvíli přestane, to je sice hezké, ale na chvíli není napořád. Za sebe ti můžu říct, že takový chlap by mi byl k hovnu, furt někde v hezně, prachy by mi nedával, tak k čemu bych ho měla. Jen bych se kvůli němu trápila.
On jinak je hodnej,nikdy mě neuhodil a ani na děti,to by jinak šel rychle.On je prostě takovej moula,sklopí oči a mouchy sežerte si mě
To chápu, to je hezký, že je hodnej, ale měl by si uvědomovat, že to, co dělá, není správný a todleto jeho jednání může mít nemilé následky. Teď je to třeba zatím únosné, ale co za půl roku, za rok, za dva. To může bejt všechno úplně jinak. To, že neuhodil děti, to je sice hezký, ale jak se děti budou mít, až budou větší, budou chtít jít na školu, atd. atd. Nebudou moct, protože se budete topit v dluzích, které ještě vaše děti budou platit.
To je fajn, že je jinak hodný.
Ale nevěř tomu, že sám bez léčby přestane. I kdyby ti to slíbil. Je to nemoc, nějaká logika, sliby nebo rozumné argumenty jsou úplně bezcenné. Bohužel.
Sany80s píše:
To je fajn, že je jinak hodný.
Ale nevěř tomu, že sám bez léčby přestane. I kdyby ti to slíbil. Je to nemoc, nějaká logika, sliby nebo rozumné argumenty jsou úplně bezcenné. Bohužel.
JO.
Já vám moc děkuji za radi a zkušenosti.Po vánocích musím stím něco udělat a vyřešit to.Zdřejmně se s ním rozvedu,protože tuto nemá budoucnost.