Muž nechce druhé dítě

777
30.11.10 21:53

Muž nechce druhé dítě

Ahoj.Začinám řešit pro mě velký problém.Je mě 34 let a chtěla bych ješte jedno mimi.Mám ročního syna. Jenže můj manža odmítá další potomky.Mám strach,že ho už neukecám.Poradtemi holky jak na něj.On prý je taky jedináček a nechce měnit ani pro syna.A hledat si nového hlapa nechci…mám ho ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
30.11.10 21:56

Ahoj,my tedy jsme byli na počtu dětí dohodnutí už dáávno před početím,a když se narodil malej,tak se naše rozhodnutí jen utvrdilo.Co ti poradit?rozhodně nedělat něco manželovi za zády,nechat ho,ať si to buď rozmyslí,nebo ne.A netlačit do něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
30.11.10 22:04

Zatím nijak netlačím.Myslím,že mám ještě trochu času,ale jak dál třeba za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
30.11.10 22:05
bekky píše:
Zatím nijak netlačím.Myslím,že mám ještě trochu času,ale jak dál třeba za rok.

Já vím, 34 už je tak akorát na rozhodnutí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
30.11.10 22:08

Nevím, co bych ti ve tvé situaci poradila :think:

Ale určitě bych nečekala na to, až se manžel možná někdy rozhodne. Na rodinu jsou vždycky dva a přijde mi dost nefér, smířit se s jedním dítětem, když ty sama chceš dvě.
Asi by bylo dobré manželovi vysvětlit, proč je pro tebe druhé dítě důležité. Lehce na něj zatlačit. Rozhodně mu nedělej nic za zády. Ale chápu, že biologické hodiny tikají :-?
My si s manželem vždycky říkáme „jedno dítě = žádné dítě“. Zní to blbě, ale nikdy nevíme, co se může stát. Přijde nemoc, úraz, nehoda,… Pokud o jedno dítě nějakým způsobem přijdeme, to druhé je taková „náplast“. Asi je to řečené dost divně, drsně, ale je to fakt…
Našim známým zemřel syn po autonehodě. Jejich jediné dítě…
Jiné už nemají a litují, že neměli dětí více…
Nemyslí to sobecky, jen vědí, že budou sami, nebudou mít nikdy vnoučata…

Řekla bych, že tvůj muž je prostě jen pohodlný. Třeba se bojí ztráty nějakého kontaktu s tebou, nebo něco podobného… :nevim: :nevim: :nevim:

Ale abych řekla pravdu, tak já osobně, kdybych kvůli manželově tvrdohlavosti neměla druhé dítě, tak bych s největší pravděpodobností šla od něj i přesto, že ho mám ráda…
Láska k chlapovi se dá nahradit. Dítě ne :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.11.10 22:10

Přítel taky druhé nechtěl a teď na něm pracujeme. Taky je jedináček, takže vůbec nechápe tu výhodu mít sourozence. Naopak mu přijdou na obtíž (že mě prý bratři akorát tak využívají…no, neřekla bych :lol: ). Ale šlo to přes Lukyho, našeho první syna. Že by bylo fajn, kdyby měl sourozence, že jednou by mu mohl chybět. A jak by si spolu mohli vyhrát…prostě to všechno šlo přes kluka. Žádný že JÁ :lol: Ale musela jsem nenápadně hučet skoro nepřetržitě a nakonec s tím přišel on sám, že by bylo na čase začít se snažit na druhém.

A opravdu nechce druhé dítě, nebo má ještě jiné obavy? (třeba jestli vás uživí…to byli obavy u toho mého)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
30.11.10 22:14

Nechce slyšet o nějakém věku.On je mladší o šest let a bere mě za stejně starou.Je to moc příjemný,ale nepraktický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
30.11.10 22:18

Peníze v tom určo nebudou,spíš ta pohodlnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
30.11.10 22:19

Je to sice blbý příklad, ale spolužákovi rodiče měli 3děti, nejstarší dcera umřela na nádor v mozku, rok potom umřel spolužák - autonehoda a zůstala jim nejmladší dcera. Musí to být strašné, hrozné to musí být i z druhé strany, když se něco stane rodičům a dítě zůstane samo......... Sourozence určitě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.11.10 22:21
bekky píše:
Nechce slyšet o nějakém věku.On je mladší o šest let a bere mě za stejně starou.Je to moc příjemný,ale nepraktický.

No on třeba slyšet nechce, ale to neznamená, že starší nejsi. Já bych hučela, důvod je podle mě vedlejší, netlačení je fajn, ale jak dítko vyroste, bude samostatnější, tak se mu teprv nebude chtít to prožívat znovu (myslím mimino, probděný noci, takový to celkový omezení s malym miminkem), chlapi děsně rychle zpohodlněj.
Manžel na malá miminka moc není, ale jak začala být teď se sanem fakt sranda, tak myslím, že se i těší, že to jednou bude zažívat znovu, to období, jak se děti rozmluví, už se projevují jako svébytné bytosti…
Netlačení je hezká a tolerantní věc, nicméně po 35.r klesá docela dramaticky schopnost otěhotnět, zvyšuje se riziko vývojových vad, samozřejmě to tak být nemusí, ale proč se tomuto riziku nevyhnout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
30.11.10 22:26

Byla jsem na tom podobne, a to ma manza 2 brachy … vzdycky vedel, ze chci 2 deti, a pak najednou, kdyz jsme se o tom zacli bavit, tak uplne zmenil … zkus zjistit hlavni duvod - proc??? Me manza rikal, ze se nechce skromnit (jak penezi, tak mistem - no sobec, pritom vydelavame dobre a mame 3+1), taky jsme to resili v dobe, kdy byl Samy nemocny a proste s nim bylo vic prace a neprospane noci (vzdycky spal krasne, uz od mala spi celou noc, takze jsme na to nebyly zvykly a to v te dobe urcite taky zahralo roli - ze druhe ditko muze byt mnohem narocnejsi) … moc jsme toho nevyresili, ja mu navrhovala, jak to doma prostorove usporadat, rekla mu, ze proste 2 deti chci a prestali jsme to resit, pul roku na to jsme se nejak bez reci a bez toho, abysme neco reseli, zacli snazit … proste jsme to nejak presli, zase nejak obratil, ani nevim proc, sice se ze // neradoval tak jak ja a ne tak jak u prvniho tehu a trvalo dyl, nez se vlastne tesit zacal, ale po screeningu se to obratilo a ted je vse v nejlepsim poradku.
Preju at to co nejdriv vyresite a hlavne at se to manzovi v hlave obrati. :wink:

• Citovat
  • Upravit
1906
30.11.10 22:33

Holky, zajímalo by mě co si myslíte o tom, udělat to za zády. Mě se to tedy netýká, děti mám dvě chtěné. Ale znám víc holek, co tohle prostě udělaly. Jejich chlapi nechtěli o dalším dítěti ani slyšet, tak prostě vysadily a jemu řekly že to bylo nechtěné. Mají děti a jsou spokojené. Chlap to nějak vydýchal a je spokojený také, ale neví že to byl podraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
30.11.10 22:35

To bych asi neudelala … ja prasky po prvnim porodu nebrala (proste bylo v planu druhe) a kdyz manza otocil, ze nechce, tak jsem rekla, at se stara sam, aby teda ne - no staral se, ale do pul roku ho to prestalo bavit. :lol:

• Citovat
  • Upravit
31594
30.11.10 22:38

delice, to bych neudělala. Přemlouvat, křičet, brečet, vyhrožovat, citově vydírat, ale dělat jako že nic a pak přijít a hele miláčku, já jsem v tom, to ne. Protože když by ten chlap to dítě doopravdy apriori nechtěl, tak by se ukecat nenechal. A zase nemůžu někoho donutit zplodit dítě, když doopravdy celou svou bytostí další nechce.
Pokud je to jen o nějaké pohodlnosti a obavách o prostor či peníze, to jsou řešitelné otázky, ale je to pak úplně stejné, jako já celou bytostí cítím, že dítě chci, že by tam zůstalo prázdno, kdyby nebylo. To je pak podle mě na šase se rozejít a hledat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
30.11.10 22:47

Já jen psala, že to jde. Konkrétně jena z tech holek nebrečela a nevydírala, znám jí, ale bavili se a on že ne, už děti měl velké. Ale ona si nechtěla hledat kvůli dítěti jiného, není to jednoduché a bylo jí přes třicet. Děti neměla. Tak prostě vysadila a neřeklamu to. Pak dělala udivenou. Nicméně dítě má a on to prostě musel vzít, a je spokojená. Ona tvrdí on se o něj stejně moc nestará, ale má ho rád. A já tohle vím, řekla mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí