Muž nechce druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
586
22.7.11 11:42

nikoho nenutit do dětí

Víš, já si myslím, že není možné nutit někoho mít dítě. A argument typu „jedno dítě zemře, zůstane nám aspoň jedno“ je podle mě dost ubohý. Jakoby se celý váš život točil kolem množení genů - mít děti, to je snad o něčem jiném, nejsme zvířátka.
Nevím, jak moc jste to s manželem probírali, ale je třeba neopomenout nic, aby bylo jasno, že svého rozhodnutí nebude litovat. A je třeba se s tím smířit, přeci jen, kdybys byla o deset let mladší, bylo by třeba ještě na místě zvažovat jiná řešení, ale nyní to už tam moc nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.7.11 13:01

Ahoj, musím reagovat. Víš honeymoney, ona ta diskuse tady od začátku je trošku hlubší.. nejde o to, že my baby chceme dvě nebo více dětí, jde o ot, že na počátku, kdy jsme začínaly vztahy se svými partnery (tedy aspon většina diskutujících tady)měla jasnou vizi o rodině, vztahu, financích, bydlení.. a taky jsme do toho vztahu z těchto důvodů šly.. takže to není o množení se, ale o naplnění toho, co jsme si se svými partnery na začátku ujasnily…a za každou cenu nikdo z nás dítě nechce, to je myslím z diskusí zřejmé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.7.11 13:02

Bekky zdravím Tě..i všechny ostatní, ozvu se v pondělí, budu vědět víc. Držte se holky a užívejte prťousků a jen pozitivní myšlenky. Věnujte se taky sobě !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
22.7.11 13:52

Ahoj bekky a holky,

všimla jsem si tu diskuze a nedá mi to nepřispět taky, protože jsem na tom podobně. Bude mi 34, máme 6-ti letého kluka, manžel je jedináček. Ještě před početím jsme si říkali, že dvě děti rychle za sebou, jenže mě se v těhotenství dost zvětšila štítná žláza, takže se pak dlouho čekalo na operaci, dítě trochu odrostlo a manžel dost zpohodlněl. A taky má vysněného kluka, takže je spokojený. Přiznám se, že jsem před těmi dvěmi třemi roky na druhé dítě přestala tlačit a užívala si toho, že dítě už pohlídá babička, začala jsem chodit cvičit, sem tam po večerech popít s kámoškama…jenže teď mají kolem mě najednou téměř všechny kamarádky čerstvě druhé dítě a já začínám vnitřně cítit, že už je na to druhé dítě nejvyšší čas. V noci se mi často zdává, že jsem těhotná a ráno se probudím s rukama na břiše a zklamaně si uvědomím, že to byl jen sen. Jenže manžel o druhém nechce ani slyšet. Je mu 40, sice na ně vůbec nevypadá ani vzhledem ani „duchem“, ale když sem tam padne řeč (hlavně mezi známými) co bude u nás s tím druhým, tak odvede řeč jinam, že už jsme na to staří apod. Když jsem mu včera oznámila, že přítelkyně mého bráchy je podruhé těhotná (plánovaně), tak mě úplně uzemnil tím, že se zeptal, jestli si to chtějí nechat. Ach jo. K diskuzi moc sdílný není, spíš to vždycky nějak zamluví, odbyde mě a nechce se o tom bavit.
Nikdy by mě nenapadlo udělat na něj nějaký podraz s otěhotněním, chci, aby to druhé chtěl i on, ale asi toho chci hodně :-( říkám si, že kdyby se zadařilo a přemluvila jsem ho a druhé se povedlo, tak potom třeba manžel bude nechávat všechnu odpovědnost na mě, nebude si ho třeba tolik všímat, protože si bude vědom, že jsem ho k tomu „donutila“…já nevím.
No vypovídala jsem se, snad mě ta depka brzy přejde :-S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
22.7.11 13:57
honeymoney píše:
Víš, já si myslím, že není možné nutit někoho mít dítě. A argument typu „jedno dítě zemře, zůstane nám aspoň jedno“ je podle mě dost ubohý. Jakoby se celý váš život točil kolem množení genů - mít děti, to je snad o něčem jiném, nejsme zvířátka.
Nevím, jak moc jste to s manželem probírali, ale je třeba neopomenout nic, aby bylo jasno, že svého rozhodnutí nebude litovat. A je třeba se s tím smířit, přeci jen, kdybys byla o deset let mladší, bylo by třeba ještě na místě zvažovat jiná řešení, ale nyní to už tam moc nevidím.
Žádná holčina co jsem do této diskuze přispěla svého muže k ničemu nenutí :roll: …jen rozebíráme jak jsou chlapy nestálí :-( Něco jako partneři jsme si předem stanovili a on za čas všechno zbořil pro svoje vlastní pohodlí :cert: :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
22.7.11 14:05
Gina píše:
Ahoj bekky a holky,všimla jsem si tu diskuze a nedá mi to nepřispět taky, protože jsem na tom podobně. Bude mi 34, máme 6-ti letého kluka, manžel je jedináček. Ještě před početím jsme si říkali, že dvě děti rychle za sebou, jenže mě se v těhotenství dost zvětšila štítná žláza, takže se pak dlouho čekalo na operaci, dítě trochu odrostlo a manžel dost zpohodlněl. A taky má vysněného kluka, takže je spokojený. Přiznám se, že jsem před těmi dvěmi třemi roky na druhé dítě přestala tlačit a užívala si toho, že dítě už pohlídá babička, začala jsem chodit cvičit, sem tam po večerech popít s kámoškama…jenže teď mají kolem mě najednou téměř všechny kamarádky čerstvě druhé dítě a já začínám vnitřně cítit, že už je na to druhé dítě nejvyšší čas. V noci se mi často zdává, že jsem těhotná a ráno se probudím s rukama na břiše a zklamaně si uvědomím, že to byl jen sen. Jenže manžel o druhém nechce ani slyšet. Je mu 40, sice na ně vůbec nevypadá ani vzhledem ani „duchem“, ale když sem tam padne řeč (hlavně mezi známými) co bude u nás s tím druhým, tak odvede řeč jinam, že už jsme na to staří apod. Když jsem mu včera oznámila, že přítelkyně mého bráchy je podruhé těhotná (plánovaně), tak mě úplně uzemnil tím, že se zeptal, jestli si to chtějí nechat. Ach jo. K diskuzi moc sdílný není, spíš to vždycky nějak zamluví, odbyde mě a nechce se o tom bavit.
Nikdy by mě nenapadlo udělat na něj nějaký podraz s otěhotněním, chci, aby to druhé chtěl i on, ale asi toho chci hodně :-( říkám si, že kdyby se zadařilo a přemluvila jsem ho a druhé se povedlo, tak potom třeba manžel bude nechávat všechnu odpovědnost na mě, nebude si ho třeba tolik všímat, protože si bude vědom, že jsem ho k tomu „donutila“…já nevím.
No vypovídala jsem se, snad mě ta depka brzy přejde :-S

Ahoj.Vítám tě k nám do klubu :mavam: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
22.7.11 14:24

na vysvětlenou..

bekky píše:
honeymoney píše:
Žádná holčina co jsem do této diskuze přispěla svého muže k ničemu nenutí :roll: …jen rozebíráme jak jsou chlapy nestálí :-( Něco jako partneři jsme si předem stanovili a on za čas všechno zbořil pro svoje vlastní pohodlí :cert: :cert:

Já reagovala čistě na první příspěvek, celou diskuzi jsem nečetla. Samozřejmě si nemyslím, že tady někdo někoho nutí do dítěte „s nožem pod krkem“, jde mi o to, že když někdo nechce dítě, není radno ho přesvědčovat. Pokud ho nepřesvědčí chuť rozšířit rodinu, dát svému dítěti sourozence atd., tak je lepší to vzdát. To že jiní mají dětí víc, to také není argument.
Rozumím tomu, že je svým způsobem nefér, když manžel za mlada „slíbí“ děti dvě a za pár let už druhé nechce. Na druhou stranu, všichni lidi se mění a i on na to má právo - změnit sebe nebo svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.7.11 15:00

Honemoney, jinak Tě vítám do klubu, koukám,že jsi to tady hned prvním příspěvkem celkem rozjela :-)Víš, vypadá to, že já jsem zatím jediná, která to právě z těchto (ale i jinýchú důvodů vzdala.. ve finále nešlo ani o další dítě.. i když to byla příčina rozvratu našeho vztahu.. totálního rozvratu, ostatní se jen nakkumulovalo a ujasnilo mi, že v takovém vztahu bez důvěry, úcty, společných vizí a pojetí rodinného a dalšího života prostě nechci být… a taky za to teď mám mazec… Holky napíšu zkraje týdne.. čeká mě další stání. DRŽTE SE !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
22.7.11 15:03
raduss píše:
Honemoney, jinak Tě vítám do klubu, koukám,že jsi to tady hned prvním příspěvkem celkem rozjela :-)Víš, vypadá to, že já jsem zatím jediná, která to právě z těchto (ale i jinýchú důvodů vzdala.. ve finále nešlo ani o další dítě.. i když to byla příčina rozvratu našeho vztahu.. totálního rozvratu, ostatní se jen nakkumulovalo a ujasnilo mi, že v takovém vztahu bez důvěry, úcty, společných vizí a pojetí rodinného a dalšího života prostě nechci být… a taky za to teď mám mazec… Holky napíšu zkraje týdne.. čeká mě další stání. DRŽTE SE !!!

Ahoj.Ty se DRŽ!!!! Posílám hodně sil :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
22.7.11 15:05

ano, ano..

raduss píše:
Honemoney, jinak Tě vítám do klubu, koukám,že jsi to tady hned prvním příspěvkem celkem rozjela :-)Víš, vypadá to, že já jsem zatím jediná, která to právě z těchto (ale i jinýchú důvodů vzdala.. ve finále nešlo ani o další dítě.. i když to byla příčina rozvratu našeho vztahu.. totálního rozvratu, ostatní se jen nakkumulovalo a ujasnilo mi, že v takovém vztahu bez důvěry, úcty, společných vizí a pojetí rodinného a dalšího života prostě nechci být… a taky za to teď mám mazec… Holky napíšu zkraje týdne.. čeká mě další stání. DRŽTE SE !!!

Raduss, díky za přivítání :-), nechtěla jsem to tady převrátit na ruby :-). Ještě jsem nad tím uvažovala a právě mi přišlo na mysl, že v případě, že jeden z partnerů odmítne mít další (i když původně plánované) dítě, může jít také o problém ve vztahu těch dvou. Takže by bylo chyba to redukovat na problém „mít či nemít další dítě“, ale lépe je třeba navštívit nějakého poradce, terapeuta a zkusit to řešit z jiného konce. A když to nepomůže, tak rozchod… Bohužel.
A Raduss, ať to proběhne hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
23.7.11 20:43

ahojky holky.
omlouvám se,že vám sem lezu… :oops: nedočítala jsem,jen jsem se vás chtěla zeptat,jaký názor by jste měly na mojí situaci…
manžel mi vždy říkal,že chce jen jedno dítě,protože je jedináček…takže chce pro mimi to samý..já vždy chtěla děti dvě,tak jsem to nechala být…nějakou dobu po porodu mi řekl,že druhé dítě jo..a že by bylo nejlepší začít co nejdřív,kvůli věcem,kočárku a tak celkově…dokud jsme na tom ještě tak,že máme vše živě v paměti..no,začali jsme se pomalu snažit…nějak sme to nehrotili,na noc nespěchali…jenže asi po dvou měsících si začal sade dávat pozor…nějak mi nebyl schopný odpovědět,když jsem se ho na to zeptala…začal tak trochu mlžit…co by jste si o tom myslely??mám se ho na to při nějaké příležitosti zase zeptat??
omlouvám se za román,ale potřebovala jsem to někomu říct a slyšet nějaký názor…moc vám děkuju… :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.11 20:57

Dobrý večer holky,
jsem v jiné situaci, řešili jsme zda mít či nemít 5.mimi :wink: 8-)
ale přímo k tématu,když jsem se rozvedla a zůstala s prvním synem sama měla jsem jasno, že chci muže, který chce ještě „děti“ a dva jsem vystřídala dokud jsem nenašla svého stávajícího partnera.
Tedy já ukončila dva (s prvním manželstvím dokonce 3!) vztahy protože jsem chtěla víc než 1 dítě a milujícího otce k tomu..
Jsem teď moc šťastná!!!
Každý má jiné hodnoty a jiná přání, ale takto jsem to „druhé“ a další vyřešila já..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
26.7.11 17:03

Nazdar baby :-) tak první počinek.. dítko mám svěřené do péče.. nicméně co jsem o sobě vyslechla, to ani nechtějte vědět.. odvolání je samozřejmé, takže další minimálně 3 měsíce než to dojde na kraský soud.. síla.. Horší je to domlouvání styku, když jsou dva naprosto neschopni jakékoliv dohody, to je běs. A já jsem ještě ta nejhorší na celém světě.. ta slova tady ani nemůžu psát. Je možné, že jsme se někdy milovali? Nechápu to. Tak zatím zdravím, držte se a nenechte se ničit !!! Úctu máme jenom jednu !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
29.7.11 21:02

Čau holky.Tak hlásím,že jsme v totální krizi. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
29.7.11 21:13

Bekkyno, co je, co se děje tak šíleného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí