Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No děvčata, na to je asi dost brzo.. a krom toho, obvykle kdo hledá, ten nenachází..Ne že bych nesnila
Čas sice ubíhá, ale myslím,že všechny síly teď budeme muset soustředit jinam. Je to boj, např. dnes mi manžel opět odezl dcerku bez mého souhlasu.. diktuje si, co a jak.. a já zatím nemůžu nic dělat. Mít slabší povahu .. málokterá by to rozdýchala. A holt když manža chce boj, nezbývá mi, než bojovat, to už jsem pochopila. Holky, stejně to tak muselo dopadnout, protože, když si to tak zpětně promítám, to odcizení se nedá překonat. Bojujte, ale nepodléhejte.
Ahoj, tak u nás včera hodně ošklivá hádka. O tom, jak nic nezvládám nestíhám a on všechno dělá. Už mě to fakt naštvalo. Tak on má kolo, lozí po horách, sjíždí řeku, akce s kámošema. ano do práce maká a má toho hodně a ve firmě prostě sportují. Ale já jdu z práce domů a max s kámoškou a dětma na jedno. To je odvaz!!! takže začínám večer jezdit sama na kole, tak jak on. Už ani nevím, zda to druhé dítko chci, když je takový. Vůbec nechápu, kde to bere, že nic nezvládám. Dnes jsem řídila 90km, protože jsme měli rodinnou oslavu a on pil mnohem víc než já tak by nadýchal. No jela jsem v pohodě, celkem. Ale neexistuje aby mi auto dal samotné. A ojetinu pro mě koupit nechce. Noa furt mám na talíři, kdo bude kluka vodit do kroužků, když on to sotva stíhá. Říkám, že já, a kdybych měla auto, tak ho i dovezu. ale to on už neslyší a jen po mě řve. Už nemám sílu argumentovat.
Holky, píšu rychle, spěchám.
Moc vám držím pěsti!!! ![]()
Ahoj.Tak koukám,že ty chlapy jsou někdy na prokopnutí zadku ![]()
No můj do mě aspon nereje,ale je tak příšerně flegmatickej,že bych někdy radši viz. první řádek ![]()
Holky posílám zase hodně sil a dvojnásobnou porci Raduss ![]()
Nazdárek holky.. hlásím se před bouří
Ve středu máme druhé stání, byla u nás sociálka, vlezli do bytu a ani nic neřešili - holt asi nejsme žádný týpci na pořádný šetření, naštěstí. Jen jsme řešili návrhy na péči, můj navrhovaný styk je prý dost široký, jak říkali.. ale manža chce dceru do péče nebo do střídavé. Takže to vypadá, že se to potáhne. Jo a manžílek se mnou nemluví, je naprčenej. No nedivím se, asi to chce čas. Snažím se to brát pozitivně a i tak je a bude záhul. Tak já se ve středu ozvu, držte se. Jak to tady pročítám, spousta chlapů je zralá na kopanec do pr…
Pá všem.
Jó dámy, tohle já mám vše za sebou…a už mě to přestalo bavit, všecko bylo špatně, i to co jsem neudělala a ve finále jsem byla i špatná manželka. Asi tenhle krok jednou musel přijít.. nejde to akceptovat věčně.. držte se.
Ahoj, to je jak přez kopírák holky.
Já denně poslouchám jak jsem neschopná. Včera po mě ječel, že jsem mu nehlídala kšiltovku a že se opět mohl na mě „spolehnout“ nadal mi a samozřejmě ji měl v autě…doma pokračoval, že on má práci a já lítala jak pako z koupelny kde jsem sprcovala syna do kuchyně kde jsem připravovala večeři. On řval, že si ji připraví raději sám…no a já? jak puťka jsem se nehádala, mlčela, v posteli se vyřvala aby on ani syn neviděli. Ale syn už jaksi chápe že tatínek se chová špatně, takže k němu zaujal patřičný postoj, což se tatínkovi nelíbí.
Dává mi měsíční příděl peněz, má veškerou kontrolu co utratím a za co a tak a ještě má pindy.
Směřuji za Raduss!!! a moc jí držím pěsti!!!!
Ostatní holky Donago, … nedejte se, oni si s námi dělají co chtějí. Skáčeme kolem nich, pipláme děti a jim to nestačí! Jen kde najít tu sílu odejít…Malý nastupuje do první třídy.
No a o druhém miminku už neuvažuji ani já!
Raduss moc Ti fandím a piš dál jak to probíhá ať víme, co nás nebo aspoň mě čeká. Jsi silná baba!!!!
Cauky všem, holky dnes jste to měly slyšet.. to je na tvrdou povahu.. neschopná matka co bije své dítě (v životě jsem na dcerku nevztáhla ruku, max.. plácla přes zadek), která měla vše od začátku připravené, jak si nechá udělat dítě a pak opustí chudáka manžela…2 hodiny keců a plků, sprostých pomluv a taky jsem se dozvěděla, že mě manžel nechal sledovat, dobrý co? Dávejte bacha na meily, na historii v PC, n tom kam přes den chodíte a co děláte.. nidky nevíte. Se divím, že soudkyně to nezarazila, vůbec to sem nepatřilo, takže odročeno za 3 týdny z důvodu nedostatku času - manžel měl monolog skoro hodinu, pak to zarazila..psycho posudek na dceru zamítla, že to není třeba a je to zdržování soudu. Už jsem pochopila, že někteří muži jsou schopní udělat cokoliv, jen aby vyhráli.. nejde o dítě a o jeho potřeby, i když tvrdí, jak ho milují.. jde o boj s druhou stranou, musí mít navrch.. obzvláště ty typy, které tady všichni popisujete… Držte se, slabší povahy by to asi nerozdýchali, ale musíme to vydržet. Omlouvám se za délku, ale raději ať to všecko víte.. pa a pište.
Ahoj Raduss.To je strašný co se ti děje…já vůbec nevím co ti mám na tohle odepsat..snad jen aby si vydržela a toho parchanta co si říkal tvůj manžel se co nejdřív zbavila a poslala ho ke všem čertům ![]()
Tak to teda ziram, kam az je chlap ochoten zajit. Doufam, ze soudkyne bude rozumna a jeho hodinovy monolog bude dobry jen k tomu, aby pochopila, ze decku bude lip s mamou. Radus, drzim palce i pesti. Jo, a vy spolu jeste porad bydlite v jednom byte? - no to musi byt psycho…
Jinak me celkem pomohl psycholog - povidal, ze vztah nemuze byt naplneny jen rodicovstvim, ze tam musi byt neco vic (coz zatim u nas neni). A taky ze se hned nemusim rozvadet. Zatim jsem si teda rekla, ze to nebudu resit, ale ze se budu snazit zit trochu jako rozvedena=moc nepocitat s manzelem, sama si najit naplneni a radost a zatim je mi celkem fajn. Po 2-3 mesicich uvidim.
Jo a to hlavni - pry ja jsem normalni
za problemy v nasem manzelstvi muze jen on ![]()
Holky proboha, ziju ve svém bytě, jinak by mi uz hrablo, který nastěstí mám, sice malinký, ale aspon to..jeste ze jsem se ho drive nezbavila..Jsem tam 3 týdny a jsem hlavně sama bez nej..Chystám se k psycholozce, mám problém spíš fyzický, jsem uz tak dost unavená a vůbec nemám chut k jidlu, coz je spatne, i tak jsem stíhlá a jeste tohle..musím makat, od skoro ex nevidím ani korunu, takze se nejak uzivit musime..jeste ze mam rodice. DRZTE SE !!!
raduss píše:
Cauky všem, holky dnes jste to měly slyšet.. to je na tvrdou povahu.. neschopná matka co bije své dítě (v životě jsem na dcerku nevztáhla ruku, max.. plácla přes zadek), která měla vše od začátku připravené, jak si nechá udělat dítě a pak opustí chudáka manžela…2 hodiny keců a plků, sprostých pomluv a taky jsem se dozvěděla, že mě manžel nechal sledovat, dobrý co? Dávejte bacha na meily, na historii v PC, n tom kam přes den chodíte a co děláte.. nidky nevíte. Se divím, že soudkyně to nezarazila, vůbec to sem nepatřilo, takže odročeno za 3 týdny z důvodu nedostatku času - manžel měl monolog skoro hodinu, pak to zarazila..psycho posudek na dceru zamítla, že to není třeba a je to zdržování soudu. Už jsem pochopila, že někteří muži jsou schopní udělat cokoliv, jen aby vyhráli.. nejde o dítě a o jeho potřeby, i když tvrdí, jak ho milují.. jde o boj s druhou stranou, musí mít navrch.. obzvláště ty typy, které tady všichni popisujete… Držte se, slabší povahy by to asi nerozdýchali, ale musíme to vydržet. Omlouvám se za délku, ale raději ať to všecko víte.. pa a pište.
Ahoj Raduss, to je síla. Úplně vidím svého muže. U nás to skřípe a jen se hádáme. Vím, že by chtěl dítě do své péče a přesně vím, co by na mě chystal za kecy.
Holka drž se!!!! jsi dobrá, už jsi v tom a není cesty zpět, tak moc přeji, abys to dotáhla do konce!
aŤ je vám s dítkem dobře a nikdo neprudí!
mandarinka33 píše:
Tak to teda ziram, kam az je chlap ochoten zajit. Doufam, ze soudkyne bude rozumna a jeho hodinovy monolog bude dobry jen k tomu, aby pochopila, ze decku bude lip s mamou. Radus, drzim palce i pesti. Jo, a vy spolu jeste porad bydlite v jednom byte? - no to musi byt psycho…
Jinak me celkem pomohl psycholog - povidal, ze vztah nemuze byt naplneny jen rodicovstvim, ze tam musi byt neco vic (coz zatim u nas neni). A taky ze se hned nemusim rozvadet. Zatim jsem si teda rekla, ze to nebudu resit, ale ze se budu snazit zit trochu jako rozvedena=moc nepocitat s manzelem, sama si najit naplneni a radost a zatim je mi celkem fajn. Po 2-3 mesicich uvidim.
Jo a to hlavni - pry ja jsem normalniza problemy v nasem manzelstvi muze jen on
MAndarinko, taky jsem chodila k psychologovi, taky mi to trochu urovnal v hlavě, protože jsem žila v domění, že jsem totální odpad, co se neumí postarat o sebe natož o dítě. Trochu mě to nakoplo. Jinak povídal, že spokojený plnohodnotný život je jako židle. Má 4 pilíře. Rodina, partner, práce, Já(koníčky, kamarádky, háčkování, rybářský spolek,..) pokud jeden pilíř nefunguje, ještě se to ustojí, ale pokud dva…tak to jde do háje!
Takže já se taky zkusím zaměřit na sebe, jen nějak nevím, kam se vrtnout. Sportovec moc nejsem, ráda čtu, kamarádky mám, ale nevídáme se až tak často. Buď mají druhé miminko, nebo ta nej je až v Praze. Uvažuji o psaní, kreslení, ??? Dost času trávím přípravou do práce, učím v mš a tam se dost tvořiv vyřádím. Ale to podle psychologa je už práce, to není to JÁ
Co ty? našla ses někde? Baví tě něco? objevilas něco???
Aha, tak to me stoji jen jedna noha:-) Dite mam rocni, takze jsem s nim 24 hod, babicky daleko. Nejvic si odpocinu, kdyz mi poslou nejakou praci na doma z byvaleho zamestnani. Muj muz me spis ignoruje, doma skoro neni a kdyz, tak je unavenej, protivnej. Kamaradky vlastne taky hodne v tahu, nebo v jiny fazi materstvi - ale s tema se snazim kontakty udrzet.
Muzu ti napsat, co jsem planovala (brisni tanec, jazykovka, jizda na kole s malym v sedacce a rozsireni kvalifikace). Vlastne se ted nejvic vyzivam v knihovne (tam chodim fakt casto) a v planovani dovolene - tam bude chlap castecne pracovne, takze pro nas s malym fura volneho casu:-)
Uprime, me ale nejvic pomohlo prave to, ze se o rozchodu nemusim rozhodnout hned ted. Ja pri stresu taky nejim, takze potom se dostavam do stavu, kdy mam takovy hlad, ze nejsem schopna nic snist. Fakt blby pocit.
Takze ja ted hlavne uzivam dite (jestli je teda moje prvni a posledni) a pristi tyden jedeme na prvni dovolenou, takze v hlave uz balim a cestuju:-)Zkratka radost, kterou si neudelam sama, nemam:-)Jo,taky jsem si naplanovala se podivat na ty pravni veci kolem rozvodu, ale to az manzilek bude delsi dobu doma a zase me vytoci…
Ahoj holky.Tak to tady trochu utichlo.
Jak se vám všem daří? ![]()
Co je nového u vás doma? ![]()
Já s přítelem už nebojuji,nechávám ho vystydnout a připravit na další dítě.Už jsem rezignovala mít je brzo po sobě.No snad mě tělo nezklame a bude připravený na těhotenství až po 36 letech. ![]()
Ahoj Raduss, moc te obdivuju. Ja tusim, ze je rozvod/rozchod nejlepsi reseni, pokud bude manza trvat jen na jednom decku, protoze si fakt moc nebovedu predstavit s nim zit dal a nemit mu to za zly. Zatim na to nemam odvahu. U nas je ted trochu lepsi atmosfera, ale nic moc novyho zasadniho sem pridat nemuzu. Doufam, ze se tvuj muz casem uklidni. Jestli jste byli domluveni na 2 detech a pak on couvl, tak spis on rozbil manzelstvi, ne?

Drzim palce i pesti, at se umoudri co nejdriv. Casem pak pisni, jak se ti dari. Uz takhle me tvuj prispevek dost nakopl a jestli jeste brzy pribude, ze uz mas noveho tatinka pro druhe dite…