Muž nechce druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Petka 78
6.6.12 19:47

Jinak pritelovi bych to rekla urcite vymekne uvidis ,aspon u nas to tak bylo :)

• Citovat
  • Upravit
352
7.6.12 09:16
@Petka 78 píše:
Já taky držím palečky ,nám se povedlo po 3.měsících a to díky tomu že sem nasadila Calibrum Baby plan,při prvním mimi mi to taky pomohlo :)

Můžu se zeptat, co je to Calibrum Baby plan? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
7.6.12 09:37

vitaminy. Ale nejsou nutne, doktor rika, ze se z nich rodi tluste deti. navic jsou docela drahe. Mrkni na slozeni. vyplati se koupit si jednotlive slozky zvlast. v zasade staci listovka a cecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym6
7.6.12 11:03

Ahoj, pidavam se tu se svym tematem. MAm podobny pribeh jako vy, a nevim si s tim rady…
S manzelem mame 3leteho syna, ktereho jsme neplanovali a zacatek tehotenstvi bylo velmi tezke obdobi v nasem manzelstvi, ale vse jsme ustali a ted milujeme oba syna nade vse.
Kdyz byl ynovi jeden rok, zacala jsem mluvit s manzelem o druhem diteti.. Nechtel o tom slyset. A pro me to byl sok, protoze o druhem diteti mluvil behem meho tehotenstvi. Ale jakmile se narodil syn, tak jak utlo. Hodne jsem se s ni mna toto tema bavila, zjistovala duvody, moc me to trapilo, ale porad jsem verila, ze se to zmeni. Nejdrive hlavni duvod byl ZLY SVET, ze nechce privadet dalsi dite na tento nedokonaly a zly svet, kde jsou jen same krize, a ze bude hur, ze prijde konec sveta a bude na zemi peklo (bude boj o jidlo a zdroje, uz dalsi generace nepozna takovou prirodu jak ji vidime dnes, budeme jist hmyz a budou nekonecne valky.. apod). Staci kdyz jedno dite je do toho zatazene
Financne jsme zajisteni, manzel hodne pracuje a porad uz jen uvazuje o tom jak si bude uzivat v duchode, ze ma toho pracovani dost. Ale jako duvod proc nechce dalsi dite to neuvadi, ze chce mit svuj klid..
Trvalo to vlastne dva roky, porad vymluvy, ja jsem se snazila moc na nej netlacit, protoze jsem jeste mohla cekat, jeste jsem byla v pohode. Ted ale je to pro me neunosne, myslim na miminko porad, nemuzu se divat na tehotne, na matky se dvema a vice detmi.. Moc me to boli. MAnzel ale je v opozici, nechce se o tom vubec bavit. A nedavno z nej vypadlo, ze nechce druhe dite kvuli tomu ze ma strach ze bude po nem osklive a timpadem nestastne jako byl on v puberte kdyz ho odmitaly holky8o .. A to se jen podporuje tim, ze syn je hodne po manzelovi. Rika, ze kdyz nedej boze to bude holcicka, tak bude urcite oskliva a nestastna a on nechce udelat dite nestastnym. Pritom takhle uvazovat manzel nema objektivni duvod.. NEni osklivy nebo vazne nemocny ze by mel uvazovat takhle. Ke vsemu tomu na nej neplati zadne argumenty ktere jste tady uvadely. Manzel ma starsi sestru se kterou si vubec nerozumi a kdyz byl maly tak mu sestra ublizovala, mlatila ho a on na sourozence ma jen negativni vzpominky. Nechce to pro sve dite. Ma strach ze by se jedno dite upednostovalo, a druhe zarlilo. Je to cely kotouc negativnich duvodu proc nemit to druhe dite.
Uz jsem zoufala z toho. Citim jak mi cas bezi, nemuzu si smirit s tim ze drihe dite proste nebude. Ale je to moc velka zodpovednost vuci synovi abych ho pripravila o rodinu abych ho konfrontovala s tim ze treba bude v mem zivote jiny muz, pro syna nevlastni sourozenec.. Nejsem na to pripravena a pripadam si ze opravdu neni z toho cesty pro me prijatele.. Je to beznadejne. Uz se mi nechce ani s manzelem spat, kdyz se tak chrani, pokazde kdyz prijde z prace a vidim ho, pripomene mi to vsechno, brecim, nemam z niceho radost, jsem nestastna. Stoji mi to hodne usili nemyslet na miminko kazdou vterinu, smat se a uzivat si syna, zivota..uz nechci ani s manzelem zit, ulevi se mi kdy treba odjede na sluzebku.Syn ale ma ho moc a rad a vyhledava jeho spolecnost, pokazde kdyz je manzel pyc se mu po nem styska, pta se na tatu.. je to pro me moc tezke. Existuje z toho cesta ven? jak toto vse vydrzet a nezblaznit se?

• Citovat
  • Upravit
95
7.6.12 15:23

v podstate jsme zazila neco podobneho. ted jsem cerstve tehotna a nespecham mu to rict, i kdyz je to s jeho tichym souhlasem. pochopil totiz, ze bych od nej odesla, tak si prestal davat pozor.Ale mela jsme v zaloze strikacky/sperma, ktere mi strikne na bricho si sama vpravim dovnitr. A pak jsme take davala najevo, ze ochladam. Tak si to rozmyslel a na strikacky nemuselo dojit. Sla bych do toho i za cenu osameleho materstvi. Pokud to mas podobne, neni co resit. nejak ho obelsti aby si nedal pozor, treba zkuz ty strikacky a nebo mu vysvetli, ze je to konecna. Myslim, ze to jde byt s detma sama, pokud to opravdu chces. ja osobne nikdy nebudu litovat, ze jsme pritlacila, ale nikdy bych si neodpustila, kdybych do toho nesla. Pravda, nas vztah neni to co driv, ale to neni ani ten vas. Drzim ti palce. Chce to zatnout zuby a jit za svym. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
7.6.12 15:29
@paninka píše: ted jsem cerstve tehotna a nespecham mu to rict, i kdyz je to s jeho tichym souhlasem. pochopil totiz, ze bych od nej odesla, tak si prestal davat pozor.Ale mela jsme v zaloze strikacky/sperma, ktere mi strikne na bricho si sama vpravim dovnitr. :arrow: 8o to myslíš vážně!?!??!?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
7.6.12 15:31

No asi by to chtělo zjistit pravý důvod proč opravdu další dítě nechce…jaký má vztah k synovi? Věnuje se mu, nebo má pocit, že ho to spíše omezuje?… Taky záleží na tom kolik vám je let a kolik času ještě máš tímpádem na změnu jeho názoru… Jinak určitě bych se naděje nevzdávala a fakt zkusila cokoliv… obvykle chlapi vyměknou, alespoň podle toho co tu všude holky píšou… já taky pořád doufám, že ten můj změní názor :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
7.6.12 19:25
@gwyneth píše:
@paninka píše: ted jsem cerstve tehotna a nespecham mu to rict, i kdyz je to s jeho tichym souhlasem. pochopil totiz, ze bych od nej odesla, tak si prestal davat pozor.Ale mela jsme v zaloze strikacky/sperma, ktere mi strikne na bricho si sama vpravim dovnitr. :arrow: 8o to myslíš vážně!?!??!?

jasně že to myslím vážně. je to pořád lepší řešení než si dítě uvrtat jinde. A co ti na tom přijde tak divného? Děje se to pořád, jen o tom nikdo nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym6
7.6.12 20:06

Paninko,

dekuji za sdileni. Cetla jsem tvuj pribeh a mas to mnohem jednodussi tim, ze se manzel tolik nechranil resp. vubec. JA jsem take pomyslela v tom nejhorsim na podraz, ale bohuzel ani to nemam jak provest. Muz se hrozne chrani, nemohla bych ani vyuzit zadne strikacky jak pises (stejne me zajima ciste technicky jak jsi to myslela, prijde mi to totiz nemozne).. Vlastne celou dobu co jsme spolu manzel se hodne chrani, a i kdyz jsem brala antikoncepci provozoval prerusovany styk.. Zvykl si na to a dela to porad, vubec mu to asi nevadi jak nektere z vas tu psaly, ze vasi manzeli to dlouho nevydrzeli..Ten muj je odolny. A kdyz jsem otehotnela prvnim ditetem, to byla nahoda, ze manzel poprve se odvazal a nechranil se.. podarilo se otehotnet vlastne na poprve. Pry dite tenkrat chtel, jen se nedomluvil se mnou predem :zed: Ted uz vlastne provozujeme perusovany styk nekolik let a neotehotnim a dela to hodne peclive, ani kapicku nikde nenecha.. vse si odnese a splachne, pak prijde.. Takze se strikackou bych nemela sanci, i kdybych tu kapku nekde dobyla tak neni cas to pouzit, on zase se vrati a co kdyz me zrpvna zastihne se strikackou.. :oops: no, to by byl trapas.. Navic chci aby to dite take chtel. Takze jsem stale zoufala, nechtela bych asi dite s nekym kdo ho se mnou nechce.. Nedky si take rikam, ze to dite tolik touzim ze je jedno za jakych okolnosti, pak ale neco ve me rika, ze neni to tak jedno.. Ze treba muzu to dite mit s nekym kdo to bude stejne chtit jako ja, i kdyz ne s manzelem. Nevim, jsem zmatena, ale rozumim ti Paninko.Prosla jsem tim take. U vas ale musi byt tezka atmosfera, kdyz mu to ani nechces sdelit..cekas.. To bych nechtela, proto i vaham jak moc na nej tlacit, chci aby to byl odoprovolny a chteny z obou stran. V duchu nekdy si delam iluze, ze treba nejakym zazrakem otehotnim, ze prerusovany styk neni 100procentne spolehliva metoda..ale pokade kdyz dostanu menzes prozivam jakoby malou smrt. je to hrozny. Cekat teoreticky muzu, je mi „jenom“ 31 a manzelovi 39..Jenze jsem v situaci kdy uz cekat nechci, nemuzu. Je to tezke se ovladnout kdy srdce, cit rika neco jineho nez rozum.Moc po miminku touzim.A stve me, ze manzel me neslysi, nechce se se mnou na toto tema bavit, ulevilo by s emi kdyby alespon dal najevo svuj zajem o me city a potreby a snazil se o nejaky kompromis..Ale on ne.Dela, ze problem mam ja, on ne. Ale je to nas spolecny problem. Asi budu muset neco s tim udelat, nesouhlasim s tim, ze zena ma jen cekat a doufat az se to mozna zmeni. Nesmirim se s tim mit jen jedno dite.
Paninko, moc ti drzim palce, at jsi stastna a miminko se narodi zdrave a manzel se vzpamatuje..

• Citovat
  • Upravit
352
8.6.12 09:05

hlavně to nevzdávej, asi bys neměla moc tlačit, ale to se lehko říká, já jsem ve stejné situaci, kdy můj přítel dítě nechce a taky se neovládnu a pořád o tom mluvím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
8.6.12 09:16

je mi smutno za tebe. můj se také dva roky po porodu chránil, a já prožívala malou smrt při každé menstruaci. Pak jsme mu řekla, že je to buď a nebo a nakonec se uvolil, ale už jsme do té doby 2× potratila. ty jsi mnohem mladší než já, takže máš náskok. V 31 letech jsem začala pracovat na dítěti s předchozím partnerem a dva roky se nám nedařilo. pak jsme se rozešli, ne kvůli tomu, byl dlouhodobě v zahraničí a měl tam milenky, já si také našla svého současného. S tím se zadařilo hned. A pak začlo peklo, že nechce další děti, že je starý. Teď je mu 52 let a mně 37. teď jsem po půl rocepo zamlklém těhu zase těhotná ale nemám nikde jistotu, že se to udrží. Je to peklo, žít s takovým tvrdým pařezem, který se tak důkladně ochraňuje, není to k žití. Já také nevím, jestli nám to vydrží, ale ty děti mi za to stojí. Proto jsme na něho přitlačila. Možná tvůj plánovaný odchod by ho mohl přesvědčit aby si tě udržel dítětem, pokud to nepřežene a nebude už pozdě. Já jsme byla od počátku rozhodnutá, že se nedám zvyklat ale také mi není příjemné, že vím, že to nechce. Občas z toho mám těžké stavy smutku a vzteku na něho. Ale to je moje volba.Proto neztrácej čas a jdi za svým srdcem.Držím ti moc palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym6
8.6.12 14:46

Paninko, mas to tezke, ale presto podle me to vypada nadejne. I to ze se tvuj manzel prestal chranit, vlastne tim projevuje pasivni souhlas ze otehotnis..Jinak proc by provozoval nechraneny styk? Jen zatim si to vedome nechce uznat a byt si uprimny, mozna prozatim to dela kvuli tobe coz me prijde porad lepsi, nez kdyz partner zatvrdne a potreby druheho ignoruje jak je to v mem pripade :(
Mozna pokud bych mela moznost udelat na nej podraz, udelam to. Protoze vim, ze syna nadevse miluje a druhe dite nechce jen ze strachu, ze by se trapilo jako on se sestrou. Takze mam pocit, ze pokud by to dite bylo tak obmekne a bude rad za nej. Proto vlastne pokzade doug´fam, ze treba nejakym zazrakem otehotnim, kdyz tomu bude prat osud, ze treba nekdy se vice uvolni a prijde to. Zatim porad s nim o tom mluvim, uz se snazim moc netlacit, nebrecet.. jen bych chtela aby si vice uvedomil sve mindraky ktere ho vlastne nuti to dite nechtit, ktere ho delaji nestastnym a me se synem take, tyka se to i jeho celkoveho postoje k zivotu, ze vlastne zije jen praci a nadava jak je jeho zivot na ho.no. Verim, ze kdyz si to uvedomi, zmeni svuj postoj. Ale nechci cekat na to do 40-ti, stale kolem pribyva poctu paru ktere deti mit nemohou a to maji neco malo po 30tce. To jsem take vcera sdelila manzelovi, ze pak to treba ani uz nepujde kdyz si to rozmysli… No, nevim jak to cele dopadne, drzte, prosim, nam palce..

• Citovat
  • Upravit
95
8.6.12 19:35

držím ti moc palce. Zkuste třeba jít do poradny abyste si před někým třetím rozebrali svoje potřeby a strachy. Možná až tam pochopí, jak je to vážné, možná si je tebou až moc jistý a proto nemá potřebu pro tebe hnout brvou. Ví, že tě převálcuje a že bude po jeho. Důležité je aby pochopil, že bez toho s ním nejsi šťastná a že ten vztah tím trpí. Ale chce to pod vedením odborníka, který vás rozebere. Pokud je trochu soudný, povolí, pokud ne, nemá cenu ztrácet čas a ujasnit si priority. Zda být s ním za cenu dítěte nebo jít od něj za svým štěstím. Ještě je tu jiná možnost-nevěra, ale na tu třeba já nemám, pokud bych měla dítě s jiným, už by pro mně ten můj nic neznamenal a nemohla bych se tvářit, že si ho vážím, takže by stejně vztah skončil rozvratem. Držím palce, určitě to nevzdávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
8.6.12 23:01

Normálně mám pocit, že chlapi jsou fakt hrozný sobci… vůbec nedokážou pochopit,co ženská cítí a co pro ní mateřství znamená… trvá jim vždycky hrozně dlouho, než jim to všechno dojde a pak už může být pozdě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym6
9.6.12 10:33

Holky, dekuji vam. Jo, chlapi jsou asi sobci, nechapou zensky. Ten muj mi porad opakuje, proc mi nestaci to jedno dite.. Vzdyt uz jedno mam, tak by to melo stacit :evil:
Asi bez razantnejsich kroku to nepujde.. JEdnam s nim v rukavickach a s ohledem a respektem ale to nikam nevede. Musi pochopit ze je to dulezite, ze ja jsem dulezita..
Na neveru jsem uz take myslela, ale na to nemam nervy..je to zoufaly krok :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí