Muž nechce druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
7.8.12 13:39

OLO: No, z vlastni zkusenosti Ti pochopitelne neporadim. Je to pro me ted tezke tema, kdy nedokazi se vcitit do situace opacne strany.. Je to hodne tezka situace, protoze se jedna o dulezite zivotni hodnoty a pokud je mate jine a nedomlouvali jste se na tom dopredu, neujasnili si to, tak to je preketni situace. Pak jste vstupovali do toho kazdy s jinym ocekavanim. Je take mozne ze nekdo z partneru po case zmeni nazor, coz se stalo nam s manzelem…Je to smutne, pak je treba vychazet z reality.
Napisi co me napda. Na tvem miste bych se pokusila s manzelem duverne promluvit, kde bys empaticky vysvetlila ze chapes jeho touhu ale ty tuto touhu bohuzel s nim ted nesdilis. Vysvetlit mu tve stanovisko, tve pocity a emoce spojene s rodicovstvym. Pozadej ho o nejaky cas a prosotr pro Tebe, ze budes premyslet o tom jak tedy udelat tak abyste byli spokojeni oba. Treba po case se dokazete domluvit a byt spokojeni.. To je ta nejistota kteru nabizi zivot. Nam nic nezbyva nez tuto skutecnost respektovat a zaridit se podle sebe, podle toho co rika srdce. Drzim vam palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
7.8.12 13:46

Katty6: souhlasim, zařiď se podle sebe. Život máme jen jeden. Pokud to druhé mít nebudeš, nikdy toho nepřestaneš litovat. Já o druhé hučela 4měs. a naštěstí vyhučela :lol: ale dovedu se do tebe vcítit. Taky jsem to na něj hrála přez staršího syna jak si budou hrát a tak… :lol: A teď je ten původně nechtěnej manželův totální mazlíček :D Tak držim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
7.8.12 14:11

No já mám syna, kterému také před dvěma měsícíi byly tři roky a proto také nechci aby byl sám. Partner na druhé dítě přistoupil, protože ví, že bych od něho jinak odešla, otevřeně jsme to vždy dávala najevo, že to je jasná věc. Jsem také dost samostatná a on ví, že ho moc k životu nepotřebuju, i když to není úplně pravda. Jsme ráda, že nejsem sama, ale vím, že jsou věci, kvůli kterým bych odešla, i dybych měla jít bydlet na čas do azylového domu. Prostě ví, že si všechno dovolit nemůže a pokud chce s emnou být, musí na některé věci přistoupit. Ale samozřejmě mě to vůbec netěší, mít něco vynuceno, i to druhé dítě, zatím jsme z toho moc smutná, i když se na prcka těším, tak vím, že na to budu sama a že to bude moc těžké. Ale nelituju. Držím palce aKaty těším se na podzim, že se sejdem s našim klukama někde na kafíčko. pA :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ola1234
7.8.12 14:44

Diky katty6, vzstupovala jsem do vztahu s tim, ze deti nechci mit, jenze nam selhala antikoncepce, tak jsme si dite nechali. Ale dalsi uz vazne ne. Navic priteli letos na roztrousenou sklerozu, tak se peru i s timhle. Ale on je presvedcen, ze spolu vse zvladnem atd. Je to tezky…

• Citovat
  • Upravit
60
7.8.12 14:45

Paninko a ostatni, dekuji moc za podporu, zahrelo me to na srdicku :) :* mate pravdu holky, zivot je jeden a je nas, mame vuci sobe tu zodpovednost prozit si ho stastne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.12 20:42

Ahoj, omlouvam se za anonym, ale je to citlive tema a nerada bych, aby me nekdo poznal… mame rocni dite, jsem z nej hotova, materstvi si naprosto uzivam a sice jsem si myslela, jak budu rychle zdrhat do prace, ale ted bych s mym mladatkem byla nejradsi doma, nez co pujde do skoly :) v tom asi vyjimka nebudu. moc touzim po druhem diteti, prala bych si, aby byly blizko sebe a byly partaci, navic mam rodicak jen na dva roky (myslela sem, ze pujdu pracovat a malemu budeme platit soukromou skolku). ale z manzela lezou hrozne veci… nejde to kvuli penezum a bydleni. bydlime v 1+kk, s jednim ditetem to nejak zvladame, ale druhe tady mit proste nemuzeme, to si fakt nedovedu predstavit! ale tento byt je pro nas financne vyhodny, bydlime tu v podstate za poplatky (majitel je dobry kamarad a momentalne penize z najmu nepotrebuje) a i kdyby sme sli do 2+kk, tak uz by to bylo o nejake 4tis. vic a to nemame… vedela sem, ze ma manzel nejake dluhy z minulosti, ale vzdycky se tvaril, jako by to moc nebylo a pry ze se o to nemam starat, ze to neni moje vec. a tvrdil mi, ze by hypoteku na byt dostal. ted sem nasla uzasny byt, a z nej kdyz uz nebylo zbyti vylezlo, ze to bude splacet jeste aspon dva roky, hypoteku by nedostal a proste ze se ted odsud odstehovat nemuzeme. a ze na druhe dite proste nemame - penize. jinak by mylsim proti nebyl, i kdyz si samozrejme porad stezuje jak se nevyspi a tak, ale maleho zboznuje a je uzasny tata! ja nevim, jak z toho ven, moc po druhem diteti touzim, ale ma to cenu? uz ted vyzivame jen tak tak a navic to bydleni… fakt nevim, co delat:( co byste delaly vy?

• Citovat
  • Upravit
232
7.8.12 21:06

Co bysme dělaly my? Já bych se být tebou v prvé řadě začla víc zajímat o manželovy dluhy. Není pravda, že ti do toho nic není - jelikož jste manželé, jsou to defakto i tvoje dluhy, takže ti do toho je hodně. Mně připadá šílený, že manželé takové základní věci neřeší společně. Ale předpokládám, že asi nejste výjimka…
No a až budeš vědět konkrétní sumu, budeš vědět, na čem jste a sama si zhodnotíš, jestli byste další mimčo zvládli nebo ne. V 1+kk si neumím představit ani jedno dítě, ale třeba byste to zvládli. Držím pěsti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.12 21:19

@Zola ja vim, ze to je sileny, ale on mi vzdycky tvrdil, jak to ma pod kontrolou a bude to mit za par mesicu splaceny… a uz to jsou 4 roky takhle. vim, ze se na nej jeho „kamarad“ usil boudu a dostal ho do pruseru a od ty doby se to s nim vlece.. nikdy jsem to neresila, vydelavala sem o dost vic nez on, spoustu veci sem platila sama a furt ho tlacila, at ty dluhy co nejdriv splati. ale on si spis zvyknul na to, ze si najednou mohl dovolit vic nez co kdy driv a asi nesplacel tolik, co mohl… jeste s materskou to bylo dobry, ale co mam rodicak, zijeme doslova od vyplaty k vypalte, ja to uz hodne dlouho nezazila, ale setrim, co to da a sem v klidu, dite je pro me to nejdulezitejsi. a vim, ze za par let zase penize budou. az zas budu vydelavat, tak nebudeme mit problem vzit si hypoteku a koupit vetsi byt nebo i jit do najmu. jenze od ty chvile uz proste druhy dite nikdy nebude, protoze z jeho platu bysme pripadnou hypoteku, kdybych sla znova na rodicovskou, neutahli. fakt silena situace…:(

• Citovat
  • Upravit
60
7.8.12 21:48

@Zola je to hodne tezka situace.Mam ale zname, co si poridili druhe dite a take zili v garzonce. Brali to jako docasne bydleni, nez si vemou hypoteku. A take to tak bylo, za par let meli svoje velke bydleni a zvladli ty prvni roky v garzonce i se dvema detmi.. Muze to byt take moznost, pokud vis, ze treba budes moci vydelavat tak jako drive, abys treba pak jednomu diteti mohla platit skolku a pripadne neco splacet na hypo. Dalsi varianta, ze opravdu pockate s ditetem nez se situace vyvine prizniveji.. Vim co to je touzit po diteti, jak se to tezko omezuje a ovlada, mozna bych ja za sebe zkusila tu prvni variantu. Jinak souhalsim, druhy manzela jsou i tvoje dluhy a meli byste si o tom promluvit, mas pravo vse vedet, pak dle toho rozhodovat. Drzim vam palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
7.8.12 21:51

Tedy, ten muj predchozi prispevek byl pro Anonymni, omlouvam se Zole, nejak jsem to popletla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
8.8.12 09:11

Ahoj, já bych začalas přemýšlet jak se sama zajistit. Vpadá to, že se na něho nedá moc spoléhatt, když takhle lhal a není teď schopný se o tebe postarat. Třeba bych nastoupila co nejdřív do práce, přitom si zjistila jaké jsou možnosti s hypotékama, jestli mohu počítat s podporou příbuzných a pak bych šla do druhého dítěte. Bohužel nikdo nemůže mít všechno a když jsou takové těžkosti, nelze být na mateřské a užívat si dítěte, bydlet přitom ve větším bytě, když se chlap nepostará. Podle toho jaká je vaše situace jsou tři možnosti:
1. nemít druhé
2. bydlet se dvěma v malém bytě
3. mít druhé a větší byt, ale chodit do práce

s chlapem bych počítala co nejmíň, je to tak lepší, nebudeš pak tolik vystresovaná, ale dotlačila bych ho k nějaké povinosti, třeba pravidelná částka, kterou musí měsíčně přinést do domácnosti. A samořejmě bych si zjistila jak je to s jeho dluhy a podle toho se zařídila. není od něj fér, že se nechal v tak vážné situaci, kdy se čeká dítě ukoléba tvým příjmem a nevzal na sebe díl zodpovědnosti. Typuju, že se to do budoucna moc nezmění, počítej se vším. Držím palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreazbudejc
26.8.13 10:03
@tterka píše:
Nevím, co bych ti ve tvé situaci poradila :think:

Ale určitě bych nečekala na to, až se manžel možná někdy rozhodne. Na rodinu jsou vždycky dva a přijde mi dost nefér, smířit se s jedním dítětem, když ty sama chceš dvě.
Asi by bylo dobré manželovi vysvětlit, proč je pro tebe druhé dítě důležité. Lehce na něj zatlačit. Rozhodně mu nedělej nic za zády. Ale chápu, že biologické hodiny tikají :-?
My si s manželem vždycky říkáme „jedno dítě = žádné dítě“. Zní to blbě, ale nikdy nevíme, co se může stát. Přijde nemoc, úraz, nehoda,… Pokud o jedno dítě nějakým způsobem přijdeme, to druhé je taková „náplast“. Asi je to řečené dost divně, drsně, ale je to fakt…
Našim známým zemřel syn po autonehodě. Jejich jediné dítě…
Jiné už nemají a litují, že neměli dětí více…
Nemyslí to sobecky, jen vědí, že budou sami, nebudou mít nikdy vnoučata…

Řekla bych, že tvůj muž je prostě jen pohodlný. Třeba se bojí ztráty nějakého kontaktu s tebou, nebo něco podobného… :nevim: :nevim: :nevim:

Ale abych řekla pravdu, tak já osobně, kdybych kvůli manželově tvrdohlavosti neměla druhé dítě, tak bych s největší pravděpodobností šla od něj i přesto, že ho mám ráda…
Láska k chlapovi se dá nahradit. Dítě ne :-?

Mluvíte mi z duše…máme jedno dítě, muž druhé nechce..má dceru z prvního vztahu, ale nevídá se s ní často, jen cca dvakrát do roka..když se s ním začnu bavit o druhém dítěti, tak řekne, že on už dvě děti má. A nebo že nemáme doplacené dluhy. Myšlenky, jež jste popsala výše mívám také, nejsem zrovna odvázaná z toho, že přemýšlím tímto směrem (která maminka by chtěla přivolat na své dítě neštěstí).Pokud bych si měla vybrat mezi „být s mužem a jedním dítětem“ nebo „být s jedním dítětem a bez muže“,tak volím druhou variantu. Když se spolu milujem e, tak v podstatě mám jedinou myšlenku:Že třeba dneska se milostpán rozmyslí a bude si užívat, jak dojatá jsem z jeho šlechetného činu. Ale tohle není o tom, že já si usmyslím dítě a on bude ten, kdo o tom rozhoduje. Víte, už jsem měla i myšlenky, že se fakt s někým vyspím a finito.Ale na takový podrazy proste nemám žaludek. Jedno je ale jistý, že už jsem z celé této situace vyřízená. :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
andreazbudejc
26.8.13 10:35
@bekky píše:
Pozdě odepisuji,ale snad si to přečteš Raduss.Nevim co se mu stalo,ale jsem opět tam kde sem byla.Nevim jestli měl slabou chvilku nebo co :pocitac: už mě štve jednou mluví tak a podruhé jinak :cert: :cert: A ted furt řešímě kočárek…trojkobinaci chce prodat …no vem ji čert…ale mě už dohasína posledni plamínek naděje :cry:,že se neco změní,malej strašně rychle roste a já jěště rychleji stárnu. :cry: :cry:
A včera jsem potkala mamimu s klukem o tři měsíce starší než můj a těhotnou,už s pekně velkým bříškem..bylo mě do breku :cry:

Jo přesně, ten můj občas vypadal, že už je „načnutej“.V jednu chvíli před milováním se mě zeptal, jestli „se má teda do mě udělat“.Ale řekl to takovým stylem a s takovým výrazem (útrpným),že sem se, nevím proč, vymluvila, že bych se raději jen mazlila. Já prostě chci docílit toho, že přijde a řekne :„Miláčku, přemýšlel jsem o tom, také chci druhé dítě.“

• Citovat
  • Upravit
jiny_nazor
26.8.13 15:23

Co to ve vás ženských je, že musíte za každou cenu přes mrtvolu mít dvě a více dětí? Proč nestačí jen jedno a pak pohodový, pohodlný život? Jen vás zajímá, jak přemluvit muže, on má ale taky názor a určitou představu o svém budoucím životě a to se nemusí slučovat s vaší rolí chodící dělohy!!

• Citovat
  • Upravit
andreazbudejc
26.8.13 15:44
@jiny_nazor píše:
Co to ve vás ženských je, že musíte za každou cenu přes mrtvolu mít dvě a více dětí? Proč nestačí jen jedno a pak pohodový, pohodlný život? Jen vás zajímá, jak přemluvit muže, on má ale taky názor a určitou představu o svém budoucím životě a to se nemusí slučovat s vaší rolí chodící dělohy!!
@jiny_nazor píše:

Milej pane, vy se hodně pletete a hodně to zjednodušujete. Pokud mám mluvit sama za sebe, tak není mým jediným cílem, jak mýho chlapa zlomit. Nechci, aby byl náš vztah založen na tom, že jeden z nás bude vždy ten méně šťastný. Žena muži většinou hodně ustupuje, vidím to u sebe. Nejsem žádná puťka, co nechá se sebou mávat, ale prostě svého muže respektuji, a to i v otázce druhého dítěte. Měl by ale také se snažit pochopit on mě. Takže z nás, co toužíme po druhém dítěti, nedělejte prosím bezohledné a sobecké bestie. Není to fér. Není to fér i vůči tomu jednomu dítěti, které může mít sourozence. Tím, že máte dvě děti neztrácíte nic ze „svého“.Pokud nazýváte roli žen „chodící děloha“,tak je mi vás líto.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky