Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smutnaček píše:
@pepino1 vím že tu jednou zůstaneme sami, ale pořád bych raději dítě se svým dlouholetým přítelem, než se kvůli tomu rozejít.
Já mám dítě mě 30 jemu 57, dnes už vím, že nikdy více, po roce jsem ho poslala k šípkům, stejné znění jako v Tvém příspěvku. Poznala jsem v této době sama sebe, rozhodně už né mít nic takového. Můj věkový rozdíl v hledání mužů se sdílel do 5tilet od mne, sice zatím milenecky, ale jsem spokojená. píši mou zkušenost…
@Yvonne děcko máš s ním, nebo už jsi měla z předchozího vztahu? Nechci být sobec, ale biologické hodiny tikají, nehledě na to že mi to druhé kdysi sliboval. Teď už se jen vykrucuje, že byl mladší.
@smutnaček píše:
@Yvonne děcko máš s ním, nebo už jsi měla z předchozího vztahu? Nechci být sobec, ale biologické hodiny tikají, nehledě na to že mi to druhé kdysi sliboval. Teď už se jen vykrucuje, že byl mladší.
Děcko mám s ním. Byla to chyba. Né to, že mám děcko, ale že ho mám s člověkem, mezi kterým a mnou je věkový rozdíl.
Ahoj Holky
Napíšu vám to z pohledu chlapa (je mi 45). Uvědomujete si jaké na sebe ten chlap bere s každým děckem břímě? Nejenom uživit a ošatit, ale i něco dát na start do života - aby neodešlo z domu s nahou zadnicí nebo nevyrůstalo mezi ostatníma jako „chudej příbuznej“ = všechny věci z bazaru a po sourozencích. A ve škole po otázce kdo nejede na hory, na výlet atd -vždy jeho zvednutá ruka. A potom, ono už to zdraví po 40-ti taky není jako bývalo a v práci už to taky nejde od ruky jako za mlada. Prostě tím chci říct, že to není ani pro toho chlapa žádná sranda - chce-li další dítě solidně zabezpečit. Víte ono je hrozně pěkné si udělat prcka tzv.„na důchod“ s tím jak ženy vždy s mávnutím ruky tvrdí „ono se to nějak zvládne“. Jenže, když pak padnete na čumáček - přijdete o práci, větší úraz - následuje pád do reality a to tzv „NĚJAK“ se nechce nastartovat. Mluvím z vlastní zkušenosti. Je to taky o zodpovědnosti jak vůči budoucímu dítěti, tak i partnerovi
@kliťák Asi máte pravdu, ale vymluvte mladý ženský že to druhý prostě nebude. Škoda že jsme si neujasnili hned na začátku kolik dětí chceme, bohužel mně to vůbec nenapadlo a ani jsem nevěděla do budoucna kolik dětí budu chtít.
@kliťák nemohu nedodat, že snad živí a šatí žena i muž, pokud tedy není tři roky na mateřské, a o práci může přijít jak mladý tak starý, je tam samozřejmě větší riziko nemocí, ale to je prostě život. Měla bych si teď najít kvůli tomu mladšího?
Mladšího snad ani ne. Snad jsi věděla na začátku vztahu o věkovém rozdílu a do čeho tedy jdeš. To, co tvůj partner provedl se odborně nazývá zhodnocení rizik a myslím, že můžeš být ráda, že si zachoval chladnou hlavu. Tvému partnerovi klepe důchod na dveře - to znamená podstatné snížení příjmů a standardu celé rodiny. Další věc je, že nikdo nevíme dne ani hodiny…zvlášť v tomhle věku = máš třeba promyšleno, co dál, kdyby…
Spíš mi to připadá, že ten tvůj má velmi vysoko nastavený smysl pro zodpovědnost-za to bych ho tedy ocenil
Na druhou stranu chápu i touhu po dítěti, ALE ta se měla řešit vzhledem k jeho věku hned po dítěti prvním, pak by to bylo ok a ne po letech
Na závěr: nech to plynout a nerozbíjej rodinu se všemi důsledky a následky
Ahoj, jsou tady ještě někdy holčiny, co zakládaly tuto diskusi? Po dvou letech jsem nakoukla a za tu dobu se můj život obrátil naruby…Bekky, Mandarinka33, Mobilishky, honeymoney… aj.? Ozvěte se, jak se Vám daří ![]()
@raduss Ahoj,nejsem zakladatelka, ale pročítala jsem vaší diskuzi. Řeším nyní stejný problém jako jste měly vy, vy jste se rozhodla pro radikální řez, zajímalo by mne, jestli jste se dočkala vytouženého miminka.
Ahoj, no pokud jsi četla diskusi od začátku, já jsem od manžela odešla, nebylo v tom druhé dítě ani žádný chlap, ale mnoho dalších potíží mezi námi dvěma, tímto to asi vyvrcholilo. Ušila sjem si bič sama na sebe, protože můj bývalý manžel je pomstychtivý zlý člověk, který mi to už dva roky oslazuje den co den.. vysoudil střídavou péči o dceru od jejích 2,5 let a využívá každý moment, jak mi vše dát sežrat. Dcerka to nenese dobře, má neurotické obtíže, je celý týden v izolaci od celé rodiny, nesmí do školky, nesmí na kroužky, nesmí nic, protože tatínek si to nepřeje, když je u něj…se mnou ex nekomunikuje vůbec. Snažíme se už 2 roky s tím něco udělat… běh na dlouhou trať.. a na dlouhé povídání.. Před dvěma měsíci jsem se vdala a čekáme miminko.. Takže tak. Tak posuď sama ![]()
@raduss Tak určitě jsi udělala dobře, že jsi se rozvedla, jen je smutné že na dceru nebere bývalý ohledy a dělá naschvály, tak jak to někteří chlapi dovedou.Snad se časem sklidní, aby dcerka nemusela takhle trpět. Četla jsem skoro celou diskuzi, ale toto mi asi vypadlo, ale ten konec Ti závidím a moc přeju, v kolikátem tt už jsi, jestli se můžu zeptat. U nás ten vztah je celkem vpohodě, až na to druhé mimi, které mi tak chybí, už nevím jak toho mýho starouše zviklat.
Tak Ti přeji hodně štěstí, pevné nervy -nestresuj se už kvůli mimču, ať Vám vše dobře dopadne a mimčo je zdravé.
Teprve 9. tt..tak uvidíme. Mimo jiné, mého ex to nidky nepřejde, je cílevědomý a zahořklý, dnes už jsem si jistá, že i manipulativní člověk. Jednou to pozná, až bdue dcera větší, pošle ho do háje sama…to jsem si jistá. Chlapa nezvykláš, musí na to přijít sám. Já už dnes vím, že můj bývalý muž mě tím, že už nechce druhé dítě, citově vydíral, myslel si, že mě tak má v šachu… ale jak říkám, bylo v tom mnoho dalších problémů…U Vás to je určitě jinak. Je to těžké, když s ženskou cloumají mateřské pudy, neustále si říká, kolik jí je a jak jí léta ubíhají.. ale asi je nejlepší to nechat plynout, netlačit na pilu, protože tím to ubiješ daleko víc. Mně se to mluví, co? Byla jsem pod stejným tlakem přírody
ale zas na druhou stranu, nic mi neuteklo, je mi 35, no a co ![]()
@raduss víš, já už po tom druhém toužím tak 10let, tlačil na mně před 9ti lety abych šla na přerušení, udělala jsem to, a lituji toho nesmírně, nedávno jsem byla konečně těhotná znovu, ale mimi umřelo, vstekal se neskutečně když se dozvěděl že jsem těhotná ale já věděla že to mimi nedám, ale i tak se stalo tohle. teď už nedokážu myslet na nic jiného, chci to mimi zpátky. Nevím jak tohle mezi námi dopadne, je mi sice 32, ale tomu mému je skoro 60, o to jde. ![]()
Aha…to jsi Ty, četla jsem to..jen mi to nedošlo…na jednu stranu to chápu, z jeho pohledu.. vím, jak uvažují muži (věk, zabezpečení rodiny, dospělé děti jinde, ale také pohodlnost a sobeckost).. na druhou stranu chápu Tebe, jsi mladá… To je těžké. Mám dvě kamarádky, co mají o mnoho starší muže, kteří mají jedno i dvě dospělé děti a i tak mají další dvě malé s těmi mými kámoškami.. jednomu je 65 a druhému tuším kolem 55. To je hodně individuální. Nevím, co poradit. MOje sestra měla kdysi partnera o 19 let staršího.. opustila ho, nechtěl další děti.. a mohly bychom tak diskutovat dál…
Jediná věc, která mi v tom u Vás nesedí, že chlap se vzteká a někoho donutí jít na přerušení, to není v pořádku..spíš by měl v klidu sednout a řešit, jaké jsou možnosti a jak to vidí partnerka, když už se to stalo. Taky to o něčem svědčí. Ale nemohu soudit, neznám.