Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@raduss já to taky chci pochopit, ale nejde mi to, hlavně tuším že ty výmluvy kvůli financím a věku nejsou úplně upřímné, přítel hodně zpohodlněl, sice pracuje ale vidím na něm že chce mít klid, už prostě nechce řešit miminkovský věci ikdyž má děti rád. Bojím se že už to takhle dlouho nevydržím.
@raduss když jsem otěhotněla, tak jsem mu řekla že už prášky dávno neberu, tak proto řval a byl to prý odemne podraz, řekla jsem mu tak před rokem a půl že ty prášky už brát nebudu, že mi nedělají dobře, asi mně v tu chvíli vůbec nevnímal.
Já Tě zcela chápu z pohledu ženské, mámy atd. A neumím poradit. Mám kamarádku, kterou jsem poznala, když mi bylo nejhůř, je to přítelkyně mého nejlepšího kamaráda, oba mi moc pomohli. On má 3 holky, ona 1, takže dohromady 4 děti. Vždycky toužila mít dvě děti.. a tak jsem se jí ptala, když se mnou předloni cloumaly mateřské pudy namaximum, to jsem ještě byla sama, jak to má.. že asi další dítě už mít nebudou.. říkala, že už si umí představit, že další dítě mít nebude.. že to prošlo vývojem.. v současné chvíli je spokojená, hoky od partnera má ráda a být s nimi je pro ni přednější.. a že to také chvíli trvalo, než k tomu došla..je jí 36. Třeba já bych tohle nedala, jsem si jistá, že to cítím jinak. Takže Tě naprosto chápu. A Ty stejně máš jen několik možností, podle mne to v klidu a rozumně probrat s partnerem, jak to vidíš a jak to pro Tebe je důležité a případně, co jsi schopná obětovat a co ne.. v klidu si ujasnit, co je pro Tebe přednější (což je asi jasné po těch letech) - partner, další dítě s ním nebo ne, nový vztah.. co já vím… MOžná bych navštívila odborníka, jednou tu psala v diskusi tuším jedna mamča o návštěvě psychologa a o jakýchsi pilířích života.. to se mi líbilo a trošku jsem s etím poučila.. přečti si to a zvaž, co je pro Tebe nejdůležitější…jinak neumím poradit.
@raduss no já myslím že mně to jen tak nepřejde, když už to trvá tak dlouho, říkám mu pořád, co to pro mně znamená, a že mně to jen tak nepřejde, teď už jsem mu řekla že mu kašlu na tenhle přerušovaný sex, že už nic nebude, pořád něco vymýšlím, ale asi to bude mít opačný účinek. Tak mi zbývá doufat, že třeba někdy kapička ukápne. ![]()
Hele a když si manžela poznala.. jak to u Vás byla.. nějaká stejná vize ohledně dalších dětí, rodiny atd.? Já než poznala manžela, toho stávajícího, tak jsem měla přítele, který se časem vyjádřil, že už další dítě nechce, bylo mu 45, což není moc, byl dost zaneprázdněný, měl dvě děti, jedno dospělé, jedno pětileté a po několika měsícíh mi řekl, že další dítě už nechce. Že už je pohodlný, má dost práce, že už nechce znova pržívat ty miminkovská léta, strach o prcky a spoustu dalších věcí, co s tím souvisí..vztah jsme ukončili, protože to byla věc, kterou já nekousla. A byl to člověk velmi zajištěný, řekla bych bohatý, myslím, že bych bych byla za vodou, jak se říká
, nějaká zlatokopka by po něm asi skočila hned bez ohledu na to, zda chce děti nebo ne.. Já to nezkousla, věděla jsem, že dítě chci a že to je pro mě zásadní. Ne majetky atd. No.. jsem si prostě musela počkat na manžela ![]()
@raduss no tohle jsme právě na začátku vztahu vůbec neřešili, byla jsem hodně mladá, a když jsem po půl roce vztahu otěhotněla, bral to jako hotovou věc, byl zamilovaný no.Dnes se v něm asi hnulo svědomí či co a nedával si pozor, tak potichu oslavují, no uvidíme příště, mám z toho radost. ![]()
@raduss řekla bych že ta pohodlnost je jeden z nejčastějších důvodů, proč chlapi nechtějí další děti, myslím si že i proto ten můj už nechce, však už má z dřívějších vztahů tři děti, takže ten už má splněno. Hodně taky řeší finance, bojí se že když budu na mateřský tak nebude takový příjem, rád si chodí na kávičky a hulí svých 40denně, jinak nemáme hypo a půjčky taky ne, tak proč bysme to sakra nezvládli ![]()
@raduss Ahoj, zaujal mě tvůj příspěvek a vidím, že to máš opravdu těžké, hlavně kvůli dcerce. Mám stejně starou dcerku a chtěla bych mít druhé, vždycky jsem chtěla mít dvě děti, ale manžel už další nechce. Mám obavy abych nedopadla podobně a odnesla to malá, protože mi v hádce manžel naznačil, že bych se hodně najezdila…myslel tím střídavou péči atd. Hádka vznikne vždy, když se zmíním o druhém dítěti.
Probrečela jsem už hodně nocí a vnitřně se moc moc trápím!…To asi nemusím popisovat, každá žena s mateřským pudem to pochopí.
Přemýšlím, že manžela opustím, nemůžu přece jen a jen čekat…ale asi to nedokážu.
Vůbec se nedivím 60 letému že už nechce dítě. To nechtějí už i daleko mladší muži, pokud už mají. A neviděl bych jako hlavní důvod jen „pohodlnost“. A že mnoho chlapů v tomto věku pak děti zas má, neznamaná vůbec že „dobrovolně“. Často jsou k tomu donuceni, jnak by se s nimi partnerka rozešla. Znám to na více příkladech z blízkého okolí. I ti co prohlašovali, že dítě už v žádném případě ne, byli donuceni. Takže asi tak.
@Heinich Manželovi není 60, ale 38let a máme jedno dítě. Chápu když má někdo 50-60let a nechce další. To je trošku jiná situace.
@vyvi píše:
@Heinich Manželovi není 60, ale 38let a máme jedno dítě. Chápu když má někdo 50-60let a nechce další. To je trošku jiná situace.
Tak to jo, 38 není tak hrozné. Tady totiž nějaká psala a zmínila věk chlapa 60. Jinak hodně chlapů nechce pomalu ani po 40. Zvláštní skupina je těch, co mají děti už z prvního vztahu.
Sobečtější mi připadá chtít dítě když ho partner nechce než naopak…
Pokud muž má již alespoň jediného dědice, nemá mnoho důvodů pro další děti. Jsou to náklady, starosti a v případě rozvodu výživné navíc. Také se tím sníží přísun sexu, teplého jídla a volnějších večerů. Ne každý na to je…
Tahle diskuse vznikla trochu jinak.. chápu důvody jako věk, sociální zázemí, finance, ale i pohodlnost.. to je každého věc.. prapůvodně jsme tady řešili situaci, kdy jeden ze dvou lidí, kteří se měli rádi, měli stejné názory na rodinu, fiannce, počet dětí atd…a proto se vzali, tak najednou z ničehož nic změnil názor. A neměl k tomu závažné důvody nebo změny v životě, třeba finance, bydlení apod…Tzn. že chlap, manžel, partner z ničehož nic prohlásil, já už druhé dítě nechci. Věty typu, že je od ženské sobecké, chtíta další dítě když ho partner nechce, jsou vytržené z kontextu.
Vyvi tohle já mám všecko za sebou.. nejprve náznaky, pak výhružky, vydírání.. a to trvá do teď. Těžko soudit, někdo bude odsuzovat, jiný obdivovat, jiný jen kecat, jak by to udělal on. Je to čistě Tvoje věc, to si pamatuj a nedej na názor jiných!