Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@G12 píše:.. jako třeba my
nejsem mužv tom případě ať jdou od sebe.
@raduss píše: .. jako třeba myšli od sebe.. nebylo jiné řešení, vztah šel do kopru a to totálně.
jo to beru. když jsou představy o společném životě neslučitelné. hlavně jsem reagovala na „sobectví“ že někdo nechce další dítě.
.. ono u nás to mělo ještě maličko jiný podtex.. takové citové vydírání. Ale to už je jiná. Tatínek to beztak nerozdýchal, takže jak jsem psala na začátku, odnáší to nejvíc dcera. Ale zas na druhou stranu si myslím, že kdyby žila ve zcela nefungujícím vztahu, který bychom udržovali kvůli ní, stejně by to poznala a cítila. Tak těžko říci, co je lepší řešení s ohledem na děti. Tedy jednoznačně, když jsou dva zralí a jde jim o dítě a umí se domluvit, pak rozchod je tou nejlepší cestou, když jeden nebo druhý rozchod nevydýchá ani po letech a mstí se, pak je to průser… To už zas řeším ale něco jiného, tak pardon
že se odkláním od diskuse.
Myslete si o mně co chcete, mám staršího chlapa protože ho miluju, a chci prostě mít děti, aby jednou až tu ten můj nebude, jsme tu byli jeden pro druhého, aby můj syn tady na tom světě nezůstal jednou sám. Je to Vaše věc, že už ve 40 nechcete další děti, kdyby jsme my ženský netlačily na muže, tak bysme už možná vymřeli.
@smutnaček píše:
Myslete si o mně co chcete, mám staršího chlapa protože ho miluju, a chci prostě mít děti, aby jednou až tu ten můj nebude, jsme tu byli jeden pro druhého, aby můj syn tady na tom světě nezůstal jednou sám. Je to Vaše věc, že už ve 40 nechcete další děti, kdyby jsme my ženský netlačily na muže, tak bysme už možná vymřeli.
Je fakt, že dneska se rodí i ve čtyřiceti, proč ne… a já bych si stála taky za svým, sakra.. znám plno lidí, co mají dvě a více dětí, znám plno mužů nad 55, co mají více dětí i s novou partnerkou, znám plno mužů, co děti už nechtějí a znám taky ženy, co mají jedno dítě a další nechtějí a i ty, co nechtějí dítě vůbec.. asi to je každého věc a nemáme právo je kritizovta. Vyjasnit si to musí každý pár mezi s sebou.
@smutnaček píše:
@raduss děkuju
Neděkuj, vždyť to tak je, ne?
Akorát si to nějak musíte vyjasnit vy dva, no BUdu držet palce.
@raduss tak tak, my si to musíme vyjasnit, snad si to můj přítel uvědomil, že někdy je potřeba respektovat přání toho druhého, a za to ho budu milovat ještě víc.
Určitě je na každém jak si to zařídí a jak to cítí. Bohužel někdy je problém najít toho vhodného partnera se kterým to bude vzájemný. Jestli někdo nechce mít děti, ať je nemá…neodsuzuju to, ale určitě by si to měli partneři ujasnit hned na začátku. Jestli, ale někdo tahá za nos toho druhého a pak se snaží psychicky vydírat…to je ubohé a smutné!
@vyvi píše:
Určitě je na každém jak si to zařídí a jak to cítí. Bohužel někdy je problém najít toho vhodného partnera se kterým to bude vzájemný. Jestli někdo nechce mít děti, ať je nemá…neodsuzuju to, ale určitě by si to měli partneři ujasnit hned na začátku. Jestli, ale někdo tahá za nos toho druhého a pak se snaží psychicky vydírat…to je ubohé a smutné!
No ono to je často i tak, že i ženy to rovnou neřeknou. Např. vidí, že se na to chlap netváří, tak o tom ze začátku nemluví s nadějí, že svého dosáhnou později.
Můj tedy také ne, my měli jasno hned na začátku vztahu, jak to vidíme..a i přesto to dopadlo úplně jinak. No, prostě každý to má jinak a každý to asi jinak řeší, jen mi přijde hrozné, že se pak někdo pro to trápí třeba leta, chápu ženy, které to prostě nekousnou, děti jsou pro ně maximum a chápu i chlapy, kteří to mají naopak. Pak těžko radit nějaké univerzální rady..každý se tím musí prokousat sám ve svém vztahu.
Ženy, které to prožily nebo prožívají podobně, ví o čem je řeč…Nedokážu si představit abych měla jedináčka, ta touha po druhém dítěti je tak silná, že se to ani nedá popsat.