Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ono hlavne hodne chlapu vuuubec nevi do ceho s tim ditetem jdou, jak moc to ovlivni jejich zivot, ty starosti atd. Ono je neco jinyho videt nejakyho prcka jako strejda hodinu za tyden a nebo mit to doma.
Akdyz nekdo nechce druhy dite, tak pravdepodobne to dite mu neprineslo to co cekal a asi by nechtel ani to prvni, kdyby vedel co to obnasi, ale samozrejme kdyz uz je na svete tak to bere a ma k nemu nejaky vztah. Ale nakonec docela dost chlapu to kvuli decku i zabali v manzelstvi. ![]()
A u tretiho ditete a dal, prevazuje prakticnost, ze proste tolik decek uz je financne narocny, vyzaduje to zajistit velky byt/dum, vetsi auto, dovolena a vsechno se prodrazi.
@vyvi píše:
@JedenTypan Co je to tady za hloupé psaní!…Jaká večeře?! Tady se řeší úplně jiná situace, kdy dva dospělí svéprávní lidé se vezmnou, plánují společně rodinu s počtem dětí a pak najednou jeden už nechce slyšet o dalším ditěti…trošku podraz na toho druhého ne. To jako pouze chlap má právo na změnu názoru? Ta žena žádný názor nezměnila…jen tak pro zajímavost.
Mimochodem prave proto nemam rad zadny dlouhy planovani, slibovani jak co bude za x let. Zivot je dynamickej, vsechno se meni, clovek se vyrazne zmeni za takovych 5-10 let. Co ja vim kde budu za 5-10 let, jaky budu mit pohled na zivot, predstavy o tom co fakt chci…
kdyz se podivam na sebe tak jsem uplne nekdo jiny nez v 15, 20, 25…
@vyvi píše:
@JedenTypan Co je to tady za hloupé psaní!…Jaká večeře?! Tady se řeší úplně jiná situace, kdy dva dospělí svéprávní lidé se vezmnou, plánují společně rodinu s počtem dětí a pak najednou jeden už nechce slyšet o dalším ditěti…trošku podraz na toho druhého ne. To jako pouze chlap má právo na změnu názoru? Ta žena žádný názor nezměnila…jen tak pro zajímavost.
vyvi souhlas. ono prej hodně chlapů vůbec neví, do čeho s dítětem jdou, to jsem se nasmála. Ono je to pak zaskočí, tak si prostě jen tak změní názor. Pardon, ale jak takovou pitomost někdo může vůbec vypustit z pusy? A jako žena ví do čeho jde? Asi by člověk měl mít trochu (trochu víc) jasno, než do toho jde, ne? Prostě zralý na vše, co to obnáší.
@raduss píše:
Vyvivyvi souhlas. ono prej hodně chlapů vůbec neví, do čeho s dítětem jdou, to jsem se nasmála. Ono je to pak zaskočí, tak si prostě jen tak změní názor. Pardon, ale jak takovou pitomost někdo může vůbec vypustit z pusy? A jako žena ví do čeho jde? Asi by člověk měl mít trochu (trochu víc) jasno, než do toho jde, ne? Prostě zralý na vše, co to obnáší.
hele ty to vuubec nemuzes chapat z pohledu muze. Ty jses zena, zensky si uz jako holcicky hrajou s panenkama, s kocarkama. vy to rodicovstvi mate vic v sobe, vas to dite naplni skoro automaticky. Ale proste muz muze prijit na to, ze to dite ho tak nenaplni a jak to proboha ma zjistit drive nez ho ma?? To mi jako vysvetli… Snad jedine, ze par let chodi a bydli s nejakou rozvedenou maminou… ![]()
A tady se nebavime o tom, ze rekne sorry zmenil jsme nazor a rodinu nechci, sbohem, ale proste ten nazor pozmeni la chce jen jedno. ![]()
A taky vidim problem, ze dneska se klade na muze strasne moc veci, aby byl zivitel, staral se o dite, domacnost… Drive chlapek proste jen pracoval, v praveku lovil
A doma si tak maximalne chvili s detma pohral a pripadne kluky ucil nejakymu remeslu pozdeji…
No tak to je taky vysvětlení, na to opravdu nemám co říci. Tak a teď teda jak to rozlousknout, když tedy máme pár, třeba manželský, který se bral přesně pro společné názory na rodinu, počet dětí, bydlení, finance a všecko co se života týče… a pěkně jim to klape, mají dítě a MUŽ, OTEC tedy najednou z ničeho nic zjistí, že tedy nevěděl, co to obnáší a řekne: sorry ženo, já jsem maličko změnil názor. Já už další dítě nechci, důvody mám ty a ty (to je asi jedno). Co teď ta ŽENA, MATKA, MANŽELKA má jako dělat, když řekne: sorry, ale já ten názor mám stále stejný, chci více dětí, na kterých jsme se dříve shodli… hm? Bingo. To je to co tady řešíme!!! POkud nechce rozbít rodinu, bude držet pusu a trápit se už navždy, protože muž si to prostě takhle najednou přeje? Tohle prostě nemůžeš pochopit z pohledu ženy, mateřské pudy, city… SORRY.
To je zivot no, ten chlapek to nedela naschval, proste to tak citi. A vsak nikdo tu zenskou nenuti byt s tim chlapem. Lidi se bezne rozvhazej kvuli svym zivotnim nazorum.
A prijde mi dost sobecky nutit nekoho k necemu co nechce. A je mi jasny, ze ty se svou mentalitou budes tvrdit, ze chlapek nuti mit zenskou jedno dite. Ale to neni pravda, ona muze mit kolik decek chce, jen bud proti jeho vuli nebo ne s nim…
No nemám pocit, že by s mou mentalitou bylo něco špatně
O tom co je sobecké se dá polemizovat dál a dál, holt na to každý máme jiný názor a to je každého právo.
@raduss píše:
No nemám pocit, že by s mou mentalitou bylo něco špatněO tom co je sobecké se dá polemizovat dál a dál, holt na to každý máme jiný názor a to je každého právo.
No mas proste mentalitu ditetem posedle zeny.
A nic neni dokonale, rikas, ze mas fajn chlapa, akorat nechce druhy dite. Byl by lepsi nejaky alkoholik, ktery by chtel tech decek kolik chces, nebo mu to bylo spis jedno, kdyz se o ne moc nestara? ![]()
Uvedom si, ze to jsou jen pudy. To ze ma nekdo dite prece automaticky nenaplni jeho zivot a nedela z nej uplneho cloveka…
A jeste me napada, co kdyz proste nekterym chlapum vadi, ze se o to mimino musej starat, vstavat k nemu atd. Co jim proste slibit, ze nebudou muset nic delat a ze se i postarate o vsechno v domacnosti? ![]()
Tak to se pleteš hochu, nemám mentalitu dítětem posedlé ženy, zřejmě jsi se napojil na diskusi dosti pozdě… Před skoro třemi lety opustila kvůli probíranému tématu svého muže. Dnes jsem šťastně vdaná a děti máme dvě, každý svoje a třetí na cestě. A vůbec neřešíme jestli děti mít či nemít, prostě to je samozřejmost. Ani já nejsem dokonalá a to co jsme udělala byl nejlepší krok v mém životě. Přeji Ti fajn babu, která bude sdílet Tvé názory.
Chudáci chlapi se musej starat…? Pak nejsou zralí mít ani partneruku ani rodinu. Tečka.
@JedenTypan Co ty tady píšeš o nějaké mentalitě!! Musela jsem se zasmát. To je bomba.
Vlastně chlapi si naplánují, že budou mít se svou ženou šťastnou rodinku…oba chtějí mít společně dvě děti a najednou po prvním potomku muž zjistí, že si vlastně rodinný život s dětma takto nepředstavoval a druhé dítě v žádném případě nechce…vlastně on ani nechce to první. Tak ho vrátíme do obchodu ne?!! To se dá přece omluvit, muž nevěděl co to obnáší mít děti a do čeho to vlastně šel…To byla jen taková zkouška jestli chce nebo nechce mít děti, že??!!! Muži jsou asi nesvéprávní…Máš super názor! Ty musíš být ideální chlap!! ![]()
No :.-) Hele nebo mám nápad: že by si to chlapi nejprve vyzkoušeli ne? do čeho vlastně jdou, nanečisto, s nějakou rozvedenou maminkou, jak psal… a pak když teda zjistí, že takto tedy néééé, tak už pak třeba ani děti chtít nebudou. Bože to jsou názoory. Mimo jiné, možná, že kdybysme to všecko vzali na sebe, jak píše, makačka doma, v práci, s dětmi, pak třeba… aby chudáci neměli ty starosti a hlavěn nemuseli se o ty děti starat a v noci vstávat a tak. Ale musíme jim to dopředu slíbit!!!
Bože, to snad ani nejni možný, že tohle někdo vypustí z pusy.
Smirte se s tim, ze proste mysleni chlapu nikdy nepochopite. Stejne jako ja vubec nechapu, kde v mych prispevcich vidite chyby, kdyz je to cista logika.
Zenska je proste vic emocionalni a neridi se rozumem tak jako chlap. ![]()
@JedenTypan píše:
Smirte se s tim, ze proste mysleni chlapu nikdy nepochopite. Stejne jako ja vubec nechapu, kde v mych prispevcich vidite chyby, kdyz je to cista logika.Zenska je proste vic emocionalni a neridi se rozumem tak jako chlap.
já tvé příspěvky chápu a připadají mi logické ![]()