Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ja to mam naopak. Chlap huci a huci ze chce aby dcera (19.m) mela sourozence. On je ze tri deti mladsi bracha umrel a ma dtarsi sestru. Ja jsem jedinacek. A ac bych chtela aby dcerka jednou nekoho mela k sobe tak proste dalasi nechci ani kdyby se na hlavu stavel a cim dal vic huci tim vic me utvrzuje ze proste NE!!! Uz jsem prohlasila i at si udela dite s jinou kdyz po nem tak touzi! Mam co delat sama se sebou a malou natoz dalsi
(a to je mala neuveritelne hodny dite!) Proste ne kazdej je stavenej na rodinej zivot s tlupou deti nekomu jedno staci!
A jedno vam reknu rovnou je to neprijemne kdyz me do toho nuti!
Pokud bude pokracovat tak odejdu. Duvody proc nechci zna a je jich hodne!
Já jsem jedináček a nikdy jsem nechtěla jen jedno dítě. Moc jsem se trápila tím, že jsem sama. Mám 3 děti, jsou už větší a jsem moc ráda. Manžel také chtěl víc dětí. Je to prostě radost i starost. ![]()
@leiti1985 Každý to máme a cítíme jinak, to je jasný, ale jestli mluvím za sebe, manžel od začátku věděl, že chci mít dvě děti, pak změnil názor a druhé nechce. Vlastně ani nevím pořádně proč. Nežijeme si špatně, sociální ani finanční důvody nemáme. Sourozence máme oba. Nechtěla jsem do něhu hučet a taky nehučím, jenom se někdy zmíním, že by bylo vhodné mít ještě jedno mimi…manžel je proti.
Je to složitá a nepříjemná situace pro oba, když to každý citíme jinak. ![]()
@mojmira Přesně tak to cítím a nechci aby se jednou moje dcera trápila tím, že je jedináček. Chci aby tady jednou někoho měla.
Je super když to oba cítí stejně a dokážou se domluvit.
@leiti1985 Tak tvoje dcerka nemá ještě ani dva roky, ještě se to u tebe může změnit, já jsem taky ještě nechtěla druhý když byl syn takhle malý, ale u nás to bylo hodně proto že byl syn hodně nemocný, běhání po doktorech atd. změnilo se to když šel malej do první třídy, zdravotní stav se zlepšil, takže jsem mohla myslet taky na jiné věci.
@vyvi Pokud byla domluva jasna oz zacatku tak je to podrz a hnala bych ho kostetem! Jiste kazdy to ma jinak ale pokud to vedel od zacatku a ted ti,,bere cas" tak je to na prd. Vim jak se citis mam to takhle se avatbou sliboval mi hory doly a ted nechce
![]()
Tak jak to tady pročítám a vzpomínám, že jsem před dvěma, no už skoro třema lety řešila úplně to samé… to už ani není pravda…Můj muž měl originání důvod, proč nechce druhé dítě, jednoho dne prostě přišel a řekl, že druhé dítě už nechce, že ho chtěl do doby, než budou dcerce dva roky a že teď už ne. Jak to všecko dopadlo, to už jste tady asi četly
I když dnes už to vidím spíš takto ![]()
@leiti1985 píše:
@vyvi Pokud byla domluva jasna oz zacatku tak je to podrz a hnala bych ho kostetem! Jiste kazdy to ma jinak ale pokud to vedel od zacatku a ted ti,,bere cas" tak je to na prd. Vim jak se citis mam to takhle se avatbou sliboval mi hory doly a ted nechce![]()
![]()
Neni domluva jako domluva, hodne zenskych vyuziva slabe chvilky treba po sexu, po romanticky veceri, tak chlap to pritaka aby nerusil pekny chvilky.
Ale zenska tomu priklada stejny vyznam jako zaveti podepsane notarem. ![]()
A muži jsou jako nesvéprávní jo.. když nechci, tak nechci a nenechám se využít ne? CHudák chlap ale přitaká.. to je kravina, slabá chvilka.
@raduss píše:
A muži jsou jako nesvéprávní jo.. když nechci, tak nechci a nenechám se využít ne? CHudák chlap ale přitaká.. to je kravina, slabá chvilka.
No ja jen rikam, ze to ma zenska na zacatku vztahu vic probrat, nez ze rekne u vecere ze chce 2 nebo 3 nebo x deti a tim to povazovat za uzavrene.
A stejne chlap ma pravo na zmenu nazoru, proc by ne. Clovek se casem meni a sve nazory taky. ![]()
Ale ano, má právo, ovšem, stejně jako žena. Vidíte, my jsme se brali, protože jsme se měli rádi, měli stejné názory na rodinu, počet dětí, výchovu, finance, bydlení… Akorát že jeden z nás po několika letech názor změnil a to dost razantně a bez odůvodnění. Jsem přesvědčená, že já jako ženská jsem to na začátku vztahu probrala dost a dost, takže pak jsem zřejmě asi měla držet hubu a krok, protože muž názor prostě změnil… Ano, taky řešení. Každý si to musí vyřešit po svém.
@JedenTypan Co je to tady za hloupé psaní!…Jaká večeře?! Tady se řeší úplně jiná situace, kdy dva dospělí svéprávní lidé se vezmnou, plánují společně rodinu s počtem dětí a pak najednou jeden už nechce slyšet o dalším ditěti…trošku podraz na toho druhého ne. To jako pouze chlap má právo na změnu názoru? Ta žena žádný názor nezměnila…jen tak pro zajímavost.
@vyvi píše:
@JedenTypan Co je to tady za hloupé psaní!…Jaká večeře?! Tady se řeší úplně jiná situace, kdy dva dospělí svéprávní lidé se vezmnou, plánují společně rodinu s počtem dětí a pak najednou jeden už nechce slyšet o dalším ditěti…trošku podraz na toho druhého ne. To jako pouze chlap má právo na změnu názoru? Ta žena žádný názor nezměnila…jen tak pro zajímavost.
Kazdy ma pravo na zmenu nazoru, samozrejme z toho muzou vyplyvat dusledky. Tady se nabizi, ze se s nim zenska proste rozvede, odejde…Ale neprijde mi fer nekomu triskat o hlavu, ze pred x lety si slibili 2 decka a tak to proste bude… ![]()